Friday, December 4, 2009

my daughters


Sometimes I can't believe it myself that I've got three small ladies living with me. And they call me mama. Hell, dah tua rupanya aku. Nak-nak bila tengok anak2 dara aku dah punya 'personaliti' masing-masing.

Hari tu Arina gaduh ngan kakak-kakaknya. Berebutkan jantan. Hah hah hah! Al-kisahnya selang dua tiga buah rumah ada family malaysian jugak. Anak2 depa dua lelaki sorang perempuan. Maka yang lelaki dua orang itu menjadi rebutan anak2 daraku. Kahkahkahkah! Si Arina yang kecik empat tahun tu buat aku gelak gila bila dia boleh jerit ke seberang jalan dengan penuh kuat sekali:-

"Fatehhhh!!!! Saya nak kawin dengan awakkkkkk!!!!"

Oh tidakkkkkkkkk! Adakah antara mereka yang akan ikut jejak langkah entah sapa tah tu? Hahahahahaha!

Anyway, tentang anak2 gadisku.

Aimie; happy go lucky. She surprised me by adjusting so well with the new school environment. She's not afraid to befriend the English. Take things lightly and always has this positive aura around her. Loves to smile and tease a lot too. Many friends to say hello to, to and fro the school. I love that she's happy.

Aishah; a bit timid eventho really quick and smart in her reserved way. She's a worrier. Macam aku saling tak tumpah. She worries about the smallest of things. Afraid to speak up her mind. Afraid to ask about things and often get frustrated if she can't cope with the smallest things. But then again, she's one hell of a smart girl. Darling, please open up a bit. I know you are brilliant but you need to express yourself out if u want to be happy in the future.

Arina; the cheekiest of all. Very oppinionated. If her twins sister I would consider as sweet, eager-to-please girls, I would say Arina is quite opposite. From day one, she knows what she want exactly, and will throw tantrum if she didn't get her way. Well, ada mama heran? She mostly thinks of pleasing herself first, and others second. A quick-witted girl. Strong headed. And the smartest of the lot at her age. Playful. Daring. Honestly, aku risau akan yang sorang ini. Risau seorang ibu hehehehehe..

Tu diaa... ya Allah aku dah ada empat orang anak2 yang dah besar2. Terasa sangat nih since Arina start her school session. Dan aku masih bukan ibu yang bagus untuk anak2 aku. I'm often frustrated with myself. On things that I should do but have not done; and on things that I shouldn't do but keep on doing. Do you know the feeling? *sighhhhh*

Anak2ku, I'm sorry if i'm not the perfect mom. And i'm sorry if you are not the perfect kids. But each other is all we have. And we might as well make the best out of it.

Love u, kiddos! (why do you think i wake up early fixing breakfast and 4 kinds of lunch pack at wee hour in the morning, huh? i would never do that for me! or even for your father! hahahahah!)

17 comments:

sisdee said...

sometimes i pun rasa mcm tu...im not perfect mother tp kan...takkan ada perfect mother kot...kita cuba sdaya upaya jek...

i takut gak my doter mcm urs...dia sgt berani huhuhu

Marisa said...

kelakar la bila knv ckp anak2 dara mu itu berebut 'jantan'..... hehehe.... lawak la

Mama Adib said...

betoi beb, aku mcm hang, untuk adib (time dia below 2 yrs)gigih mak masak hari2, untuk diri sendrik n laki idak pulak kah kah

kesimpulannya sayangilah mak ayah kita..mereka sanggup buat apa saje untuk kite sob sob

Fid said...

aku rasa ada la yg akan ikut jejak hang! kahkahkahkahkah

wah arina
awat hang adban sangat nak ooiii????
fateh erk??ic!!!berapa umoq fateh ni???
lawak la arina nih..
arina..mama awakkan dia takyah rebut nak...org yang berebut dia! kahkahkahkah

twins..
alahai kome...cumil sungguh....
sebab tak seiraslah erk depa lain lain...

apa-apa pun semoga anak kita semua menjadi anak yang baik

eZa said...

wish they're always babies. makin besar anak makin risau ah...

m-i-o said...

arina reminds me of my son. strongheaded. semua mesti nak ikut cara dia. which is good actually, because that means they will be a great leader. and they always get what they want. kalo tak dapat cara memberontak, buat muka comel pun berjaya :P but again, they get it no matter what. i won’t be surprised if arina truly becomes mrs fateh. kahkahkah!

i think the 3 girls copycat at least 2-3 traits of yours. As you sit down and watch them grow, you’ll see yourself inside them - as mini knv. ngeee :P

the same thing happens when i look at my son playing with the vacuum cleaner. i feel a bit freaky. sebijik macam gue woo! then i look at my mom and said to myself – adakah aku akan jadi begini juga?

:P

Nanak said...

wakakaka...itu namanya perasaan dong!

Mynie said...

kikiki :) takde benda lain ke nak direbutkan..

knv said...

sisdee, the problem is, i don't think i cuba sedaya upaya :P still a long way to go!

marisa, jantan itu orang utara je yang sebut hahahahah!

MA, oh sungguh laa... rindunya kat parents aku weh! sob! sob!

fid, aku tunggu dan pasrah aje lah dengan kisah cinta anak2 aku hahahahah! fateh 7 tahun. adik dia fawwaz sama kelas ngan aisyah. 6 tahun. berebut masa kecik ok kot pasai takleh dapat. jgn dah besaq sok nak rebut2 aku sekeh sorang satu hahahaha! aminnn kat doa hang!

eza, how i wish they were still babies!

mio, takleh nak bayang hang main ngan vacum cleaner! hahahaha! tak kisahlah menantu mak sapa pun, yang penting; beriman, berilmu, berduit! muahahahahahahah! sabor ajelah kaknon!! copycat yang baik2 aje buleh tak? :P

nanak, perasaan ke perasan? :P

mynie, yang lain pun banyak jugeee.. cuma yang ni paling tak senonoh! hahahaha! :P

jua said...

kak non, hang bagi sikit detail header guana yang hang bayangkan duk ligar-ligar dalam kepala otak. habaq kat mek, nanti mek suai padan cantum sampai naik berseri.

laveiinder@yahoo.com

CY4.0 said...

eee. Jauhkan la anak2 teruna den berebut ppuan yg sama. Ngee.

Gue baru (baru?) ada 1 anak ppuan. Senang la nk monitor trait mana yg dia carry :p

apapun k Ana, slamat menjadi ibu yg tebabom.

knv said...

jua kn dah email hang. ok ke tak tu? almaklumlah demand tinggi! :P

yan, itu la pasal! rebut sekarang ok lagi. dah besar sok harus ada yang kena pelempang hahahahah! brutal sungguh! tebabom tu alamat idaklah ... hahahahha :P oh hanya tuhan yang mengerti :D

MN said...

seronok sebenarnya mengenal karakter anak2 ni kan kak non? :)

cheer up, nobody's perfect. as long as kita tidak megehadkan diri kita untuk belajar (pd bila2 masa, dengan sesiapa saja) i am sure we'll be ok.

KV said...

menjerit dari seberang jalan menyatakan rasa cinta sungguh mengujakan. Tersengih sengih ahkak depan pc ni. Hik hik hik

knv said...

MN, seronok... and scary as hell! pasal you are actually looking at yourself looking at them! perfect is quite subjective though. i'm not going near it :P

KV, yang paling horror, mak si fateh tu pun ada sekali masa tu. naik biru muka mak ni haa.. sabor ajelah! :P dahlah budak2 lelaki tu semuanya pesen2 pemalu belaka hahahahha!

Cik Puan Kamil said...

Oh bertuahnya si Fateh jadi rebutan..

Ana dont worry.... You are already a good mother by worrying ! Ha ha..

NeroEcha said...

Bertuah nye arina kan ..tapi best ramai girls kak non..tak sabar tunggu anak dara ku lak besar

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger