Thursday, May 20, 2010

errr.. i'm at lost for words..

i think i should stop blogging altogether. dah rasa macam tak sesuai pulak nak menzahirkan hati dan perasaan di alam maya ni.

dulu, aku tak faham kenapa rakan2 seperjuangan blogger2 tegar ambil keputusan untuk mengunci blog masing2. tapi sekarang aku dah faham. kita masing2 ada reason tersendiri. dan reason aku?

aku tak rasa aku boleh kongsi disini. aku tak nak ada sesapa yang tersentuh hati, mengata-ngata atau membuat kesimpulan sendiri kenapa aku ambil keputusan ini. aku masih percaya, some things, no matter how true, are better left unsaid.

kalaulah betul2 aku berhenti blogging totally, sila kenang aku dalam memori indah korang. memori yang buat korang tersenyum dan ketawa. memori yang buat korang insaf seketika. memori yang buat korang berfikir-fikir. kalau boleh aku mau orang kenang yang baik2 sahaja pasal aku. dan doakan aku berjaya dunia akhirat.

aku terasa seperti mahu memadam terus identity knv. mungkin. mungkin. ok, please don't speculate. all of you will be sorely missed.

i love u guys, maybe more than you'll ever know. :(

wassalam.

33 comments:

Rizza said...

alahai ana... sodeh pulak aku... tapi tak pe... bila ko balik msia.. sila la lepak ajak aku sekali... di alam nyata la...
take care beb!!!

Liyana said...

Yes, some things are better unsaid. I pun mungkin akan slowly withdraw personal photos from my blog. Maybe bila dah balik Msia and continue my official work, 'tutup kedai' or start an anonymous blog. Tak tau lagi...

aida said...

Kak, kenang daku okey

sz | m.a.s.s said...

adoiii, cam merajuk je bunyiknya kak non...pendapat peribadi sy...kalo baca blog org lain takdelah sempat daku nak memikirkan kehidupan peribadi org lain itu / nak buat resolusi lain ke...cukup baca shj / komen kalo ada nk komen..dah tutup buku eh tutup page :)

psst: jemput sy kalo nk kunci umah kak non ni :)

eZa said...

you gonna be sorely missed to knv! please, don't stop blogging!

sodih la pulak di pagi jumaat :(

Min Aina Ila Aina said...

Alahai kak,sedih pulak. sebenarnya di alam nyata atau di alam maya, sama saja keadaannya. Kita hidup ni secara tak langsungnya memang untuk pandangan orang...kita pakai baju apapun untuk org tengok kan. (ni saya belajar sosiologi dulu.eheh). Tapi, tak semua pandangan orang tu kita kena terima.

Apepun, saya tau ada lainnya di alam maya ni.Jadi keputusan seseorang tu perlu dihormati. Tapi tentu ramai yang rindu KNV nanti. Takyah stop blogging la kak, ye?hee.ayat pujuk ni.

KS said...

kak,

kemlarin saya tulis entry pasal privatekan blog, akak kata jangan. and now akak pulak nak stop blogging? ini tidak adilll!! (ala2 citer 3 abdul hehe)

hhmm... kalo akak rasa tak selesa ramai orang membaca, privatekan aja. jangan la stop blogging kak.
:(

DNNA said...

KakNon dearest,

Walaupun kita hanya berjumpa di alam maya, saya amat syiookkk berkawan dengan akak :)

Tu belum jumpa in real life lagi tu ... Huha huha kita gamaknya nanti .... Entah2 sibuk sembang sampai lupa anak suami, keh keh keh ...

Oleh yang demikian, apapun keputusan akak, marilah kita teruskan hubungan uknuwwah fillah kita :) Ni emel saya ya - dal.nuun AT gmail DOT com ye ...

Saya doakan yang terbaek utk akak sekeluarga.

Senyum selalu kak :)

P/s - Saya masih berhibernasi. Debar dag dig dug rasanya nak masuk final year nih .. hehehe ..

mast@work said...

dugaan tu kak non..

takut nanti jari gian kat keyboard pula..

jgn tutup lagi le..

slow down kejap..

hope everything ok ye sis

CY4.0 said...

i hope i'm still there when you decided to privatize your blog.. either way, you are always here (pointing my heart)

Ms Lola said...

KN,
Take a break. (tak terkata apa dah ni)

UmmuAhmads said...

salam.

Teringin jugak nak kenal anamiraa ni di alam nyata...:)

Akak Ratu said...

salam knv, wp akak just SR selama ni tp akak hope knv tak close your blog totally coz blog bergmbr especially food ni betul2 bg inspriasi utk akak and appreciate sgt apa saja recipe ikhlas yg knv mskkan kat blog ni

My_Aqeelah said...

salam kak;
alaa jgn lah tutup/kunci. baru nk terai resepi potato onion pie tu (oven tak beli lagi!!).
ada beberapa blog yg sy duk follow pun dh kena kunci, tp sbb sy silent reader so tak dpt invitation. sodih tau!
kalo akak nk kunci gaks pls,pls,pls add me (tak malu betul)
nazgATyahooDOTcom

your SilentReader.

mommysarah said...

knv, janganlah terus tak blogging. i lurve u'r "insan kamil" punya entry. SUNGGUH!

TopsyTurvyMum said...

Kak Non,

i'm gonna miss u kalau betul hang nak tutup blog ni..aku suka baca semua apa yg hang tulis..boleh buat aku gelak berdekah2..buat aku terpikir, buat aku lapar, buat aku sedih..entry ni sedih la:(

take care k..ada umur panjang kita jumpa secara live.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

alaaahaiii...saper nak basuh bijik mata saya nak ngadap lauk pauk... masakan best2.. cerita-ceriti kat sini... huhu *sedih*..

Sayang.Ibu said...

hadoiii akakkkkk... jgn lah sampai stop blogging, i will miss u & your recipes. kalo akk nak privatekan blog jgn lupa invite saya... aina.ainin@gmail.com
sedihhh laaa kakkkkkkkk...huhuhuhuuuu

m-i-o said...

hmmm.

you may take a lot of rest. a lot of read. a lot of thinking. or even a long pause, if you must. but never stop blogging, ok?

most of the readers will benefit a lot from your writings. it's a simple blog - but deep inside, it has the healing power.

in the end, blogging will help you more, than you help others. that's the trick!


:P

Fid said...

asalkan hang bahagia
jgn lupa aku
lupa aku..aku serangggggg

Ealyie said...

:( (mode: speechless..)

apa pun, kau tetap ku kenang.. ;)

Mynie said...

knv,
apa pun keputusan dan sebab, saya hormati.. tapi kalau nak privatise blog, jgn lupa jemput saya ye :)
saya doakan moga akak berjaya dunia dan akhirat..

isz_3707 said...

xde yg buruk yg aku bley igt pun, apa lg kenang.

klau rasa nak blogging secara tertutup, this is my email

noriszan17@yahoo.com.

kalau ko x jemput aku pecahkan pintu :P

wan's said...

salam kenal..
haaahhh saya bru nak terai resepi kat sini..
tak terai lagi dah nak tutup..huhhuhu..sedih..selama ni silent reader jer..kenapakah ni..jemputla saya sekali kalao nak private nanti..huhu dengan xmalunya saya bagi email yatihaATyahooDOTcom

Ina Hashim said...

alaaaa... x beshnya...akak suka baca ur blog..it will be a great loss :(

MN said...

kak non,
sila kunci blog anda dan invite sesiapa yg dikehendaki sahaja.
seriously speaking, anda akan rasa AMAT tenang!!!
wa tak tipu munyaaaaaaaaaaaaaa...
don't stop blogging sis!

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

may i suggest that u privatise ur blog instead of totally stop blogging :)

utmost reason becoz i sincerely love the way u blog about heavy topics! entry yg ala ala menginsafkan...u r among the person yg i will read each and every bits of things that u blogged about on heavy topics...

kan i penah cakap i tak suke heavy topic sgt, but if the person pandai put it in words, pandai 'bercerita' it will eventually interest me...

n i blogged that i suke blog yg byk picture...urs tak byk pictures, tp perasan tak i slalu singgah :)
coz its the way u story tell and the way u portray urself makes me feel close to u...makes me wanna know u better :D

knv said...

ya allah..

terima kasih korang. i'm truly blessed. aku kira kalau aku mati esok lusa ni, ramai jugak yang akan sedekahkan alfatihah. alhamdulillah.

who would imagine, in this virtual world, where we were mere strangers to each other, we are still very much capable of being friends to each other. i'm glad.

to sum it up, honestly, i'm uncomfortable with noboby, but myself. you are all good people, and i have no problems with you. but i quite have issues with me.

so you see, it's quite complicated. but being me, i'm always complicated to begin with.

thanks to all. i will write again definitely.

:)

bib said...

Ana..

jgn lupakan aku kalau ko mmg nak privatekan blog nih..or create another private blog oso ek..bib.zabibahATgmailDOTcom

tanpa blog mu..mati kutu hidupku..kekekkekeke

lailasani said...

ouh akak... sy baru nk berjinak2 ngan blog akak ni n dh jatuh chenta gitu... sila jemput saya juga ye kalo nk privatekan... (hehe.. tak malu)
lailasani@gmail.com

nieza said...

alamak akak. serious ke nak stop blogging ni.. i'm ur silence reader. baru jumpa blog ni. best sebab asyik ada gambar makanan :).. btw. boleh saya copy resepi akak? mintak dihalalkan & moga Allah balas budi akak...

arrr.. jangan tutup boleh ka?

Zety Zin said...

kak ana, sabar la kak. orang ni memang macam2 jenis.

papehal pun, kalau kunci rumah, jangan lupa kirim kunci kat saya ye :)

aizuraawang said...

i love to read your blog every time you update. love all of the light and heavy ones, including all of ther recipes. if you ever make your blog private, i'd be really honoured if you allow me to keep on reading ;-)

aizura.a@gmail.com
aizuraawang.blogspot.com

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger