Wednesday, June 2, 2010

menu insaf

asyik-asyik, roti. asyik-asyik, roti! :P

perasaan perut sudah insaf. sudah tiba masa kembali jadi melayu jawa tulen. ah ah ah ah ah ah!

best jugak sekali2 masak yang remeh temeh ni. hasilnya... vadevassss! sungguh voks! :P

ok, layan gambau ajelah ek? tak koser den nak berpanjang lebau. kang korang malas baca kang. sapa yang malu? mereke dan keluarga mereke jugak! :D

meehoon goreng for breakfast. memang sepeket meehoon tu sekali masak.


daging sambal kering. ni untuk makpak. anak2 tak suka daging.


masak lemak ayam. haru sungguh. baru aku tau stok2 semua dah habis. tomato pun takdak. kentang pun takdak. carrot pun takdak. sudahnya ayam je tergolek2 gitu. oh yea aku bubuh daun limau purut. wangiiiii banget!


sayur air berasap-asap. hahahhahaha! susah nak buat asap tu.. :P


must have telur dadar kosong.


dan sekumpulan anak2 yang kusyuk makan tanpa toleh kiri kanan. alhamdulillah.. :D

so, korang makan apo hari nih?


12 comments:

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

owhhhh new thing i learn from u today...
masak lemak cili padi letak daun limau purut tue...
hmmmmmm daun limau purut ade...boley try masuk nt :)

knv said...

verde, haaa.. nanti buleh bubuh. memang sedap bau dia.. :D

sz | m.a.s.s said...

ooohh sungguh insaff tgk gambau yg mengancam tuuu...
hari ni saya masak/makan asam pedas ikan parang...ihiks...

Ms Lola said...

bihun sup. lebih bihun tu esok pg nak goreng

knv said...

mss
insaf jgn tak insaf? uih ikan parang? tak sangkut ke tulang temulang kat tekak? hahahahha :P

lola
haaaa.. bihun sup pun feveret gak ngan budak2 ni haaa.. pulun semacam. :P

TopsyTurvyMum said...

tak kira kita masak apa, kalau anak2 makan dengan khusyuk mmg puas hati betul!
yang paling aku terharu tu bila diorg cakap,Alhamdulillah..thanks mama, u make yummy food for me. alahaiii cair hakuuu...

Min Aina Ila Aina said...

tak cukup melayu kak, sebab makan guna sudu.hiii..jgn mare.

Anonymous said...

oh daging sambal kering dan telur dadar itu terbaikkkk!!

-KS-

mommysarah said...

kadang2 terasa mcm kak non bukan kat oversea pun. daun limau purut bagai...

m-i-o said...

sy pun kompius ni - tanam sendiri ke apa daun limau purut ni? :P

paling tak tahan selain must have telur dadar kosong itu ialah kicap adabi wing yip. hahaha!

anyway knv, before i forgot - semalam pengasuh taska asingkan baju dah berpakai anakku dalam plastik bag. sekali bila sy nk lipat plastik bag tu - cuba teka plastik bag apa?

"ASDA. The cheapest brand outlet in Britain!"

"Award winner 2007/2008"

haaaa....ai dapat plastik bag ASDA kaknon oiiiii! adakah ini satu petanda yg turun dari langit? rasa macam nak frame aje plastik bag tu. hahahaha <--- poyo!

knv said...

ttm
aku pun heran ngan bebudak nih. sedap tak sedap pun pulun semacammmm je. gamaknya lapau kot dok tempat sejuk nih hahahah :P

MAIA
oh saya buken oreng meleyu. saya oreng lenden. :P

ks
akak kalu masak lemak, harus ada sambal ngan teluq. baru ngam! :P

mss
uk ni semua ada deknon. makpak je takdak. :P

mio
daun limau purut tu wingyip mari jugak. semua adalah kat situ. memang bebudak tu hantu kicap. nasi lemak pun nak makan ngan kicap. entah hape hape.. :P

ya allah camno hang buleh terdapat plastik asda tu? hahahhahha.. itu namanya dah sampai seru nak mai sini tu. haa.. apalagi? cecepat book air asia! :P

MN said...

letak daun limau purut? tak pernah ku coba!

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger