Wednesday, July 21, 2010

hidup blogging!


confirmed! blogging ni memang berfaedah! :D

aku suka.. aku sukaa.. :D

minda dan hati yang lemah, layu, longlai, tidak bersemangat, sentiasa di dalam kotak, boleh dipulihkan dengan blogging. boleh dianjakkan dengan blogging.

bagi aku, blogging ini menepati ciri-ciri ajaran islam in away, berkehendakkan kita sentiasa sensitif dengan keperluan manusia lain, bertolak ansur, melapangkan minda untuk menerima teguran dan nasihat dari orang yang kita langsung tidak kenal.

most of the time, kita akan rasa kita betul. kerana judgement kita adalah berdasarkan perkara2 disekeliling kita sahaja, perkara2 yang terjadi kepada kita secara langsung. dan dengan blogging, barulah kita tahu betapa luasnya dunia ini. betapa tingginya langit. betapa banyaknya yang kita tidak terfikir untuk memikirkannya. betapa itu. betapa ini.

maka,

terima kasih kawan2 blogger semua. persahabatan ini, tak mungkin aku lepaskan. apa sahaja yang orang komen diblog aku ini, sesungguhnya aku ambil untuk jadi manusia yang lebih baik dari semalam. terima kasih kerana mengajar aku yang aku tidak selalunya betul. terima kasih kerana menerima dan memberi teguran. terima kasih kerana buatkan hidup aku ceria. terima kasih kerana membuatkan aku sentiasa bersemangat. terima kasih kerana buatkan aku selalu berfikir.

thanks for reading. and for sharing the pieces of your minds. sesungguhnya, koranglah yang voks!

:D

10 comments:

Fid said...

mode insaf plak dahhhhhh

hahahhahaaa

Ealyie said...

mode swing hang kah kak non wehh..:)

m-i-o said...

tumpang gelak berjemaah bersama cik fid. hahaha.

tetiba teringat karangan iszan masa masuk contest hadiah beskut tu - which i think is one of the greatest (and honest) composition i've ever read :P

Sayang.Ibu said...

ai mmg voks... muahahhahaaaa.... kak non ai lap u lahhhhh... :)

MN said...

erm, hidup blogging!! ngeeeeeeeeee...

lailasani said...

betul.. betul.. betull...!!

knv said...

apa yang betul?


:P

Rizza said...

ye.. mari le ber blog... hehhe

mirah said...

mmg kekadang blog ni mcm terapi minda juga. Tp ambil yg baik je lah kan...

lailasani said...

semua2 yg diperkatakan lam entry ini... hohohoho...
yg paling sy kagum berblogging ni, wpun tak kenal mata-rupa paras dll, still boleh bagi komen, berkomunikasi dgn hebat.

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger