Sunday, August 15, 2010

sempena


- birthday tuan tanah
- bulan ramadhan
- bajet ciput :P

maka saya telah memilih ini sebagai hadiah paling afdal.


PHILIPS Pure Essentials Collection Hand Blender
http://www.philips.co.uk/c/juicers-and-blenders/pure-essentials-collection-700-w-metal-bar-with-5-accessories-hr1372_90/prd/

oh aku dah lama dok usha stick blender ni. senang untuk manusia2 on the go macam aku hahahahha.. iye ke tu? anyway, i think i'm gonna love this set. mula2 nak beli braun multiquick yang macam dalam youtube ni, tapi takdak pulak kat sini. ke aku yang tak reti cari? :D

thanks dahling. :D



23 comments:

Sayang.Ibu said...

wowwwww.... bestnya... memudahkan kerja kan kak.. tp yg braun tu pun nmpk besh jugak.. :)

anyway, happy (belated) birtday ahkak...semoga dilimpahkan kebahagiaan selama2 nya.... :)

bila akk blk m'sia?

KS said...

happy birthday kak non!!! semoga diberkati hidup didunia dan akhirat.. :)

hadiah yang sangat2 best!! mmg seswaiilahh... beli la extra. bulan depan besday saya haha :P

knv said...

intan, mekasihhh! :P
eh yang braun tu memang gila babas best! tapi yang complete set tu takdak pulak. tak tau la habis stok ke hapa ke. itu yang tak jadik braun. tengok philips ada lak yang ala2 sama gitu. :D


ks,
aa? besday next month? tak tau.. tak tau.. tak dengar..hahhahahahah! ish kitchenaid hang tu dah molek bebenorrrrrr :P

sz | m.s.s said...

selamat ulangtahun ke dot dot dot kak non! semoga dimurahkan rezeki & dipanjangkan umur...
comei btol hadiah tu... :)

Sally said...

oh..Happy birthday..jeles tengok hadiah tu !:p

m-i-o said...

happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to kaknon,
happy birthday to you!

auwwwww (tetiba katak2 sekalian bersahutan dan mega mendung menyaluti langit) :P

sungguh vadevass hadiah besday itu! seswaiiii sangatlah dengan semangat kedapuran yg memuncak saat ini. hehe.

KS, besday ai pun bulan depan gak. ai kasik u bread guide nak? nanti u kasik ai blender buat smoothies tu ok? muahahahahaha!

knv said...

suzi,
yang ke 18. ai muda remaja lagik tawwww :P


sally,
alah biasa2 je. bukan kebabom sgt pun hahahahha.. tapi since dah lama mengidam maka sesuailah ngan saya hahahah :P


mio,
eh? dah ada balik dah? hahahha.. MIO yang selalu sgt MIA :P oh mekasih.. mekasih.. semoga bertambah umur bertambah molek hahahah. bread guide tukau ngan stick blender??? harussssss tak sesuaiiiii :P

Along said...

Happy birthday!! Macam best je benda 'alah tu...tapi kalau bagi kat Along, for sure menjadi hiasan dalam almari je. Hehehehe..selamat memasak.

knv said...

mekasih along!

hahahha.. untuk kitchen gadget i prefer yang mini2 nih. masa datang sini dulu i bawak sekali mini blender phillips. kecik cinonet aje tapi powerful gilos. tiap2 hari dok pulun. love it sebab kecik dan tak makan space untuk dapur kecik.

itu yang tingin stick blender nih. kat msia mahal gak even for the basic ones. bila tgk yang ni harus la rembat. kang balik msia putih mata.

but then again, gadget kat sini memang semuanya menggiurkan gitu. nasib baik dok setahun je. 3 tahun kalu, harus pengsannn! :P

bib said...

Ana..aku nak pinjam yg tinggi bleh???..hehehehheheh

HUda said...

happy bday dear... mmm kalau mcm ni balik nanti kena tukar dapur baru la jwbnya..aka rumah baru!!! hahaha..

knv said...

bib,
yang tu lah jantung dia. baik ko pinjam semua aje hahahah :P


ude,
aku pening ni tak tau nak letak mana barang2 yang beli sini. letak umah ko sikit, buleh? :P

Nur said...

happy birthday kak!!
err..nampak gayanya bestla maid akak nanti..pakai gadget2 vogue camnih kt dapur!a pun x merasa tawww!!

knv said...

nonie,
tu lah. cemas gak ni. rasa macam taknak bagi aje bibik guna. lingkup kang nayaaaaaaaaaaaaaa :P

m-i-o said...

bibik tu toksah dikasi pakai gadget2 yg dilimpahi kasih sayang itu. suh dia tumbuk pakai lesung batu je cukup.

sekarang ni kerajaan indon mintak gaji minimum bibik RM600 - oleh itu mintak dia tumbuk sambal belacan hari2. muahahahahahah!

knv said...

hahahha.. betul... betul.. ahh takkan ku heran gaji minimum tu. taknak sikit, sudahhh. pi balik. biau akak aje yang buat kerja! :D

eh hang tak balik lagi ka mio?

m-i-o said...

ecececewahhh. sudah cukup tempoh praktikal kat birmingham yea? dh jadik chef tersohor kan, apa kelas pakai bibik? hahaha!

belum balik lagi. otak masih weng. ada 2 lagi assignment pending. balik blog kalu, alamatnya buat essay kat blog la, bukannya buat essay submit kat lecturer. oleh itu, jgn sesekali balik ke blog sendiri selagi assignment tak siap. MIO will keep MIA until friday -sebab jumaat adalah deadline - tak siap, memang i'm dead!

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

happy birthday bebeh...although dah wish kat fb nak wish kat sinie jugak...
satue i suke pasal hand blender nie sebab dia can be mobilized...agak2 nk hancur kan lg kentang dlm sup atas api trus suakan aje dlm periuk...hahahha...
n part pukul telur, palingggggg suke! cepattttt je dah taddaaaaa!

knv said...

mio,
dah siap ke assignment? hahahha.. good luck! the best thing about that piece of paper we pursue is actually the learning process. bila lagi muka nak biru kena buat last minit presentation kan? you'll be years wiser after finishing that course! hang on there, bebeh!


verde,
i dok teringat lepas ni senang banget nak buat mushroom soup. takyah la renyah2 nak keluar masuk blender. dah la panas hahahhaha.. dahsat you pukul telur pun pakai menatang tu hahahhaa.. yelah kan, kata ada depan mata haruslah di gunakan sepenuhnya. kalau tak kang orang kata kufur nikmat hahahhaah :P

Anonymous said...

hepi besday kak non.... wah makin bertambah toys akak ye

-marisa-

lailasani said...

happy belated bday kak....
moga kehidupan akak terus dilimpahi rahmat dan keberkatanNYA... insyaallah...

adiah tu mmg best...
itupun salah satu idaman saya sejak setahun yg lalu. tunggu masa je nk rembat.... huhuuhuh...

aisyah said...

helo, saya searched kat google nak cari braun multiquick, nampak post kak ni.

Boleh tau mana jual philip set ni, nampak macam braun punya set.

knv said...

aisyah, kat msia akak tak pernah jumpa set phillips macam tu. (or tak jumpa cari). yang tu akak beli kat UK dulu.

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger