Tuesday, September 28, 2010

aisyah's entry


aku tengok dok kelebek2 bebudak ni punya note book. pastu terjumpa petikan ni dari notebook si aisyah:-

Today I lost one dollar. I really need the dollar for my studying in the university and for books to study with.

I really need a lot of them for my new school!

he he he... betapa innocentnya bebudak ni. ni mesti dia tulis masa lepas dapat duit raya hari tu. dan buat aku terasa sendiri. tak cukup lagi tabungan budak2 ni actually. study fund, tabung haji, insurance, etc, etc. malu dengan diri sendiri.

insyaallah kids. :D

11 comments:

Fid said...

hehehehheheheee

anak aku pun dia 'himpun' duit dia
salah letak semua dia declare dia punya hahahahaa

sz | m.s.s said...

heheehe..
sungguh cerdik budak2 sekarang...
doter sy semua nak beli pki duit raya dia...sikit2 duit raya kakak kan ada...

Along said...

Wah, sungguh "thinking ahead" si aisyah ni. Bagus, bagus...ikut perangai maknya ke? Hehehehe...takpe, rezeki untuk anak2 tu insya'allah ada. Kita usahakan...

knv said...

fid,
bebudak la ni sungguh exposed. :P


suzi,
akak selalu dok cakap kat depa duit raya takleh beli apa2 pun. hihihhi.. :D kijam!


along,
pasal selalu dok pesan2, nak masuk university mahal. kalau tak kumpul duit awal2 nanti susah. tak sangka lekat kat otak depa. :D

Ummu Auni Afif said...

innocentnya! hari tu baca blog kawan, adik dia set aside duit. katanya, untuk derma palestin.

dush!

isz_3707 said...

aku cuma nak cakap english anak ko jauhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh lg baik dr english akuhahahahahahah muaaaaaaaaaahahahahah

liadevega said...

anak aku pun nak simpan duit sampai 15 ribu (yuran nak masuk universiti), dah cukup baru nak belanja yg lebih tu...sblm tu sume masuk bank sampai cukup 15 ribu dulu...sungguh kudukut ok..

knv said...

aini,
memang, budak2 ni actually amat sensitive dengan surrounding depa. itu pasal kena bagi surrounding yang ok ok sahaja :P


zan,
nyampah tau! sabor je haku! ;P


lia,
kakak yang sulung tu ka? hahah.. pompuan lagi cermat kan. si akmal dok ingat nak beli toysssss aje memanjang kalau ada duit. sabor je lah.

lailasani said...

dush... saya pun tersedar dgn note ni... bgsnye aisyah... sgt2 lekat kat ingatan.... nk kena ckp cam akak jugak ni kat anak2...

**risau lak memikirkan tabungan utk anak2...

knv said...

laila, kengkadang kita perlukan anak2 ini untuk ingatkan kita kan? they are the greatest! :D

sue said...

nangis 3 hari 2 malam kalau one day my ilham tulis cani

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger