Tuesday, April 12, 2011

pengganti waja semput


hahahahahahahahah!

tetiba terasa poyo tahap gaban.

boss aku masuk bilik sambil sengih2 selipar jepun.

"your car is coming in this week."

cececeececececeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. aku pun bajet kembang kempis kembang kempis la. tersipu-sipu kemaluan awwww! :P

actually atas dasar nak memotivasikan aku (woi tak cukup motivated lagi ke boss woi!!), company dengan suka citanya bagi aku kereta baru, nak gantikan waja semput dalam entry emo aku nan lalu. :D

mula2 tu rasa biasa je. tapi la ni dok kembang kempis hidung tak tau pasai apa. riak la tu kot? muahahahahahah!

bagi channnnnnnn la nak riak sikit (allah macam selama ni tak riak kan? kan? kan? :P)

ok.. ok.. dah dapat kereta baru kena la bagik speech sikit kan? ehemm! ehemmm!

ok sebagai kesimpulannya, aku amat berbangga sebab jadi wakil melayu pertama yang diberi layanan sebegini rupa semenjak 30-40 tahun yang lepas. hahahha poyo bebenorrrr. anyway, yes i still take it as a compliment. aku berjaya menerobos pintu myth yang mengatakan "orang melayu kat sini mana boleh pergi jauh. asyik asyik orang dia aje yang dapat semua. orang kita ni duduk je la melopong." dan yang seumpama dengannya. dengan attitude aku yang laid back dan tak heran nak mengampu sesapa, mengipas sesapa, membodek sesapa. dengan ke'eccentric'kan aku sebagai individual yang tidak mengganggu dan tidak diganggu. yes, after 9 long years, i'm still considered as a loner. i still come and go as i pleased. yang penting aku deliver kerja aku.

mekasih boss, atas dasar strictly business, aku akan lenjan keta ko tu sampai nanti ko bagi kereta lain pulak kat aku hahaha.

ok ok udah.

kereta apa?

cer teka cer teka cer teka..... :P






























































































































































































































18 comments:

=sz= said...

vavavaaaaa...
ok sangattt la kak non!

bila plak boss sy nak ganti waja tak semput saya ni? :))

aida said...

Suruh teka2 plak. Tak tahan entry skrol ke bawah untuk menaikkan unsur saspen

tradianda said...

hehe congrat keta apa kak?

Nin said...

Congrats! Dah ada kenderaan utk mengular masa keje... tak giteww?? =)

Fid said...

nasib baik jawapan teka teki hang bukan esok kalau dak tgh malam ni juga ku ketuk rumah hang or aku pi intip kereta hang

Fid said...

cipanzi tak tahap kepoci aku?

knv said...

suzi,
cer mintak, cer mintak :P


aida, standard la tu much ado about nothing muahahahahha!


tra, sila scroll.. :P


nin, hahahahhahah! kalau nak ngulor tu takyah berkereta pun buleh ngulorr hahahahha!


fid, bukan hanya cinpanzi, malah cipan jugak muahahhaha! :P

m-i-o said...

first of all - CONGRATULATIONSSSS! i'm very very happy for you :)

sy pun tumpang berbangga sekalilah, sampaikan sy rasa kalo sy tunggu lagi 5 tahun kat kilang kicap ni, entah-entah sy bleh dapat vios 2nd hand - ekekekekeke :P *ketuk kepala*

anyway, do you realize that every single thing that you typed in this blog becomes real? sebabnya kan, ada byk rungutan yg sy taip kat blog - pastu tetiba dapat 'sesuatu' sebagai penyelesaiannya. huhuhu. the power of words!

yeah, i agree that if you're good, you're good. no matter where you work. what company you work for. whether you're the only malay in a chinese working environment. or you're a malay woman with tudung. or whether you always comes late (kahkahkah!). as long as the company views you as their asset - they will reward you :)

congratulationssssss again! :P

Fid said...

MIO
betoi2
apa kita tulis tup2 kita dapat..kalau tak dapat sebiji pun dapat yg iras iras...hehehehheheheeee

MarDiah said...

bravo.. keep it up... mana tau upgrade continental car plak pas nie...

lailasani said...

waaaa..tahniah kak!!!

baru nk teka vios tadik.. dah ade jawapang puloks.. hhehehe..
sbb kat kampeni sy ni semua MANAGER JEPUNG dpt... malay kalu, bawak jelaaa keta sdiri.. hehehe

madamoiselleczar said...

ngiahaha.....
apa laga kak non....kasik lenjan lah ittew vios! :p

iza said...

kak non..saat2 harga minyak naik macam roket ni dapat pakai kete company adalah sangat heaven....aku menjelesssss....

knv said...

mio,
mekasih atas komen yang panjang. are you trying to imply that i'm a good worker? muahahahha! :P mekasih deknon. kembang semangkuk kakak ko ni sampai ter stuck kat kerusi muahahahahah! errr... tang you always come late tu, ngko ngaterr teman jugak ke, ato ngater diri sendirik? hahahhah! ye, tak kira apa pun, jadikan diri tu sebagai asset, instead of liability. ewahh ewahhhhhhh :P

and i can't say EVERY SINGLE thing came true. banyak gak yang tak came2 sampei ke sudah muahahahahaha!

semoga kita dapat apa yang baik untuk kita. :D


fid, ok nanti aku nak tulis banyak2 pasal dapat emas berketul2. dapat iras2 pun jadik laaa :D


mardiah, bila dapat continental car tu, akak belanja ko eskrem potong tau! :P


laila, sib baik takdak menejer jepeng kat tempat akak ni. kot tak melepas gak laaaa haku! :P


madam, nak terjah la nih. cepat rosak cepat dapat baru muahahahahha! :P


iza, toksah jeles. mai datang keje tempat aku. sama2 la kita ngular ngan kete baru hahahah! :D

mast@work said...

tahniah kak!!

ce bawak ce bawak.. best tak?

liyana said...

ooh tahniah (ku tertinggal ketapi)
wah syiok!

mamaDhea said...

yeay! trima kasih bos.. ;)

mio: seblm ni haku ada ngamukkan sorang kakak kt blog aku tue.. now, nmpk ada perubahan sket kat dia.. hahaha.. entah2 dia baca blog haku sesenyap tak? ekekeke

knv said...

mast, dah cer bawak. tak best sgt. i prefer the old waja semput. :D haiiii bersyukur je lah kak nonnnnnnnnnnnnnnnnn :P ada orang tu naik beskal ke ko tau???


liyana,
thanks dik. memang syok lenjan keta dan minyak compeni! :D


sya, nak ngamuk jgn kat blog. depan2 lagik senang muahahahha! :D


nelcy, yes i'm a loner. in a sense that i don't have any particular people/group that i 'belonged' to. because of the position, i still go to company events i.e dinners, funtions; but that strictly business. else than that i will retract back inside my bubble.

but, nobody seemed to care my eccentricity, mostly because i deliver my job.

friendly? owh i AM friendly with friends, or whomever i choose to be friendly to. and i can be very un-friendly as well. if i choose to.

hahahhhahah! hope this give you some insight about me! :D

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger