Thursday, November 10, 2011

how are you doin'


Assalammualaikum!

Apa khabar korang2 semua? How’s your self? Your family? Your work? Studies? How’s life? Aku rasa masing2 ada cerita2 yang penuh sensasi. Aku pun banyak cerita sensasi hahah! Hidup biasak lah penuh atas bawah.

Kids wise, they are growing at the moment. 6, 8, 8 and 10! Dah besar budak2 tu. Sometimes tu rindu betul nak timang2 baby. Arina pun dah panjang dah. Dengan tulang sana sini memang tak best nak gomol2 dah. Sighhhhh. Babies are pure joy! Tapi macam selfish pulak nak buat baby baru hahahha. Yang sebenornya aku dah banyak lemak. Dah malas nak berkecah2 dengan baby dah hahah. So takpe nanti aku pinjam la anak2 sesapa untuk ditimang2 barang sejam dua. :P

Lodging wise, hujung tahun ni insyaAllah kami akan berpindah dengan rasminya ke kediaman sementara. Bulan 6 tahun depan baru pindah masuk rumah sendiri. InsyaAllah. Tak straightforward rupanya proses jual beli rumah ni. Macam2 hal dari buyer ke owner ke lawyer. Pastu bajet pun ketat. Biasa la nak masuk rumah baru dengan segala mak nenek furniture renovation bagai. Dapat aku bayangkan duit yang bakal keluar macam air paip sikit masa lagi. Semoga Allah mudahkan untuk kami sekeluarga!

Work wise, aku sudah mencapai tahap tepu. Aku memang menghadapi masalah untuk berdepan dengan manusia2 yang buat kerja kerana kepentingan peribadi. Masing2 punya agenda tersendiri sehingga aku terheret masuk sekali ke dalam kancah hina. Insulting my intelligence. Just not worth it. Benda2 macam ni selalu buatkan aku tertanya2, adakah berbaloi jadi lembu dicucuk hidung semata2 untuk menegakkan kebenaran yang nobody seems to care about at the end of it all? God! Amatlah suffocating and exhausting sekali. So again. Aku masih dalam pencarian yang tidak kunjung tiba. Semoga berkatlah rezeki yang aku bawa balik selama ini. Semoga adalah rezeki jauh lagi hebat diluar sana menanti aku. Amin.

Self-wise, well what can I say? I’m over 35 years old. Sepatutnya sudah matang dan tenang dengan kehidupan. Am trying. Am trying. I’m happy with my spiritual journey so far. Namun masih banyak yang perlu diimprove. Semoga bila sampai masanya, aku sudah bersedia jiwa dan raga. Niat untuk menunaikan haji semakin ketat kurasakan. Insyaallah. Few years down the road. Syahdu je tengok makkah al-mukarramah. Melambai2 gitu. Memang berbahagia sesiapa yang sudah mencium bau Kaabah dan melawat nabi di Madinah. Allahu Akbar. Tak sabar tunggu turn kami pulak. Ya allah mudahkanlah untuk kami sampai ke rumahmu!

Ok selamat menyambut ma’al hijrah semua. Aku doakan kita semua sentiasa dibawah rahmat dan pengampunan Allah. Happy living, peeps!

4 comments:

Nur said...

hi sis!begitulah hidup makan gaji..camtula noni skrg. bosan keje sbb politik tahap atasan..

Anaa said...

Salam knv.. ngaper akak tak leh bukak komen awak last few days? tetiba kuar mesej suh login. huhu.. memang tutup jap ke?

apa pun knv, apa yang awak rasa, semua orang rasa, termasuk la akak.. cuma jangan difikrkan sangat, doa je banyak2 mintak Allah permudahkan segala..

knv said...

hi noni! kabare? hehehhe.. insyaallah dapat rezeki lagi better. amin. :D


kakanaa, aah tutup sekejap hehehe! yes yes hanya allah yang boleh bagi jadi semuanya! :D

Anonymous said...

Owh... Me too... Sungguh byk up n down.. Saya
Baru menghadapi ketenangan setelah diujiNya..
Dikeliling saya ada manusia2 berhati kotor... Saya ditikam
Dari blkg...
Rezeki yg Allah bg utk suami mengundang rasa hasad....
Suami yg naik pangkat.. Saya yg menjadi mangsa...
Syukur Allah masih memberi saya sifat sabar menghadapi
Ujian maha hebat.... Kita mencari redha Allah... Bkn redha
Manusia.....

Semoga kita tabah menghadapi segala dugaan
Darinya yg insyaAllah akan menaikkan lg martabat kita


-marisa-

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger