Thursday, July 23, 2009

i wanna dance!


okeh meh tinggalkan aku ngan emosiku. :P

anyway aku nak kenalkan kat korang akan mende alah ni

JAZZERCISE

pernah dengar? tak pernah?

kalu tak pernah ni aku nak promote kaw-kaw punya!


dalam pursuit aku nak meng'fit'kan badan ala2 akak Demi, maka aku godek lah about menatang alah ni. ni aku copy paste straight dari website dia:-


Jazzercise is a 60-minute group fitness class combining cardio, strength, and stretch moves for a total body workout. We’ve taken moves from hip-hop, yoga, Pilates, jazz dance, kickboxing, and resistance training and bundled them into one hour. All ages, levels, and sizes welcome so come join us today!

How many calories will I burn? You'll burn up to 500 calories in a 60-minute Jazzercise class!

What results can I expect? Every Jazzercise class combines cardio moves to enhance endurance and burn mega calories, strength training to define muscles and strengthen your core, and stretching to increase flexibility. Through the use of hand-held weights, resistance tubes and balls, you will get a total body workout while blasting fat and having fun!

How much does it cost? Go to Find a Class to get local pricing in your area. Print the Jazzercise coupon and bring it to class to save a little cash.

Got the first-class jitters? You’ll feel comfortable once you step into one of our group fitness classes. Jazzercise is a very welcoming and non-competitive environment. Instructors, as well as customers, are friendly and helpful so you’ll never feel alone.

Don't know how to dance? The moves are simple enough for everyone to follow. You don’t have to have any dance experience so don’t worry if you miss a step or two. Nobody is going to point, laugh, or look at you funny.



aku dah join about 5 class gitu. fuhhh!! masa mula2 tu memang hamput akak dibuatnya deknons! macam nak mati hokay dok bergerak non-stop 1 jam.

tapi sekarang ni aku suka bangat sebab dah turun sekilo dan yang penting aku rasa fit gilesss!! tapi aku rasa the 5-star point is, memang sungguh fun dan enjoyable. tak terasa langsung dah bergedik 1 jam. tup2 aje dah habis!

dan MURAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!

aku join 2 kelas seminggu dengan rm60 aje sebulan. aku suka hokay! amat sesuwai ngan bajet aku yang ala2 takdak bajet nih! :D

kalau nak tau lagi lanjut, korang pi sini ajelah ye

http://www.jazzercise.com/index.htm

sesapa yang dok shah alam tu, mehlah join aku kat seksyen 21 matsushita sports centre. kat bukit jelutong pun ada kot tapi kelas malam so aku malas nak tunggu. so far aku dah berjaya menghasut 3 orang member lain untuk sama2 tergedik2 berdancing2 ala paula abdul gitu! gerenti tak nyesal!

hahahahah... tak lama lagi kira kalahlah akak demi tak gitu? harus nyahhh!! :P




28 comments:

Erna said...

nak!nak!nak!!
ala..mesti weekdays kan?? sure aku tak sempat :(

knv said...

na, memang la weekdays. tapi hang buleh cuba kat BJ tu. pukul 8pm start. sempat kot?

CY3.5 said...

ada 14 tempat je? satu pun tak lekat kat area sini2..

HUda said...

demi DEMI, dari bukit jalil ku terjah ke shah alam jua..hahahaha...harus harus

mamadanish said...

wow..menarik..saya jugak suka dengan harganye..
Bukan berat badan yang jadi ukuran..yang penting kita rasa fit....n cergas..cos mula2 muscle nak terbentuk mmg berat tak turun sgt kan kan kan?

Lepas sah sah la knv jadi demi moore msia..perggh..

nak join jugak la

Marisa said...

akak mmg vogue.... tak pe.. usaha tangga kejayaan

::Umi Sufira:: said...

vogue la KakNon!!fewiiitttt!!bestnya dapat join kelas camni....buleh fit kan badan yang dah longgar sana sini nih..kulai macam takde je...

knv said...

cy,
memang tak banyak kat msia. rasanya agak baru jugak kat sini. mehlah shah alam. pastu singgah umah akak hihihihihi:P


ude,
DEMI jgn tak demi..


MD,
memang best dik. nanti join la!


marisa,
apa nak buat. orang vain memang camtu hakhakhakhakhak!

knv said...

US,
memang best!! akak suka tang fitness level tu. kira la ni tak la semput kalau lari ke hulu ke hilir. hhihihihii.. walaupun masik gemuk lagi!

Zety Zin said...

halamak syoknya. mcm nak join aje. hihi.

knv said...

yeaaaa zety.. harus hang join deknon! sepelaung aje ha dari rumah. every mon and wed, 6 to 7pm.

Ummu Auni Afif said...

jauhnyaaaaaaaaaaa...
argh, jeles akak dah turun berat badan

p/s read my blog to explore more on what i wrote before :P

Nur said...

seperti biasa, ktn mmg agak ketinggalan bab2 hal camnih!huhuhuhu.....

selamat men'demi'kan diri demi Demi Moore!:)

Mama Adib said...

aku kena pindah shah alam ke ni??

huhuhu benda2 gini ada kengkwan kut lagi best, stakat sekoq2 mau g 2-3 kali lepas tu keja menuang jer

knv said...

aini, dah baca. :(


nonie,
kena pindah silalah kekdahnya hahahaha!


MA,
sungguh la tu. ada member best sikit boleh kutuk sesama sendirik hahahahaah!

Hezz said...

Ana, kat area subang takde ke? Harus gak aku try mende ni...

knv said...

subang ada kat area nak ke airport tu. cubalah hezz. musti syiok!!

iza said...

ye ke na.. tempat tu hanya sekangkang kera jek dr rumahku..haruss pi join jugak lepas pantang nanti...

Topsy-Turvy Mum said...

wahh..bestnyerr!!

lagi kalau ada geng kan..

selamat ber'DEMI' yer kak non!

knv said...

za, bukan kera aje, tapi sekangkang tikus sebab dekat sgt. oklah tu lepas pantang nanti ko pi. harus selim melim ko!


TTM,
alaa.. bagi canlah. akak nak kurus gak cam hang! :P

Erna said...

ala..tak sompek do..
den sampai ghumah dah 8 lobih..tu pun terkocoh2 nak maghrib. Tu blum rumah lagi, baru ghumah omak amik budak2 huhuhu Selalunya dah selelsai amik budak2 pukul 9 baru sampai ghumah :(

MN said...

erna,
kat BJ itu ada kelasnya. sebaris dgn iqra' bestari tu. hang pi usha sana tengok. dia start @ 8pm.

kak non, dulu2 ingat nak join jazzercise tu, tapi last2 termasuk gym. jadi tak dapek laaa...

kita tgk siapa vogue dulu naaaa...

muahahahahah!

Zuhaini said...

sounds interesting! :)

knv said...

erna, takpelah deknon. nanti dah tukar keja dekat sikit nanti bulehlah singgah! lagipun hang tu dah vedevass dah pun takyah gi aerobic dah hahahahha!


MN,
kat BJ tu tak tau apsal satu hari je seminggu. lagipun start pukul lapan. tak koser den nak nunggu. ooo... nak celen ye? ini tak buleh jadi! ok2 lagi setahun kita jumpa balik ekk?? :PP


zuhaini,
it is interesting! :P

MN said...

ehhh..kalo lagi setahun tak aci laaa..kak non kat negara sejuk, banyak kena bakar lemak. confirm lagi cepat kurus.

INI TIDAK ADIL!!!

hahahaha...

knv said...

wah wah wah wah wah wahhhhhh!

kanmain hang caps ngan bold yea!

eh masa sejuk lagi la makan banyak. itu memang sahih. ish kecut perut lak pikir pasal nih! kang balik dari sana tambah lagi 10 kg camno? oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!

n.i. said...

i pernah join jazzercise @ kota damansara about 1 1/2 years ago... stop sekali, terus stop muahahahahaa... sekarang dah jauh dengan rumah,so hanya tinggal kenangan...

but memang best... first time class memang semput nak m*****! tapi after about 5 classes rasa sangat fit sbb peluh keluar mencurah2 hehehe

mamaDhea said...

waaaaaaaaaaaaa.. cayalah kak non!!

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger