Thursday, July 30, 2009

konflik

apa cara terbaik korang untuk menangani konflik?

antara aku sedar dengan tidak, i'm now dragged into a stupid conflict between the co-workers at my office.

serious bodoh, hokey? tak pasal2 aku yang baik ini terpaksa berlaku keji semata2 kerana aku ingat aku boleh tolong selesaikan masalah orang!

oh kaknon! lain kali sila jgn jadik bodoh! setiap kali ko terasa agak 'pandai' dah cuba nak memperbaiki keadaan, sila masukkan aje kasut dalam mulut ko tu, okeh? kalau tak, kau hanya saling tak tumpah seperti tikus yang cuba nak memperbaiki labu sayung!! okeh? this is actually a warning for you! please take note wahai kaknon pandaiiiii!!!

sesungguhnya, manusia ni memang pelik. ada orang yang hendak ditolong, dan ada orang yang tak sudi ditolong. dan ada orang yang sudah ditolong tapi tak dapek nak ditulong sampei kesudah.

this is a total screwed up!

oh! nasib baik aku tak lama dah kat sini.

gud bye insanity!!!




13 comments:

m-i-o said...

err...ini macam sesi soal jawab dengan diri sendiri :P

itu masalah peribadi di tempat kerja ke. atau masalah kerja di tempat kerja.

kalau sy, sy LARI dulu. koser nak dekat2. lantak dioranglah nak berjungal ke, nak tunggang terbalik ke. i don't want to be part of them. sy nak dekat dgn org2 yang seIQ tinggi sahaja. mana yg tak mendatangkan untung tu lebih baiklah dijauhi.

hmmm, sounds selfish? entahlah.

::Umi Sufira:: said...

hihihi...saya nak setuju je ngan MIO buleh tak?

knv said...

masalah peribadi ditempat kerja. seharusnya kucabut dari awal lagi wehh!!

nyesal gua!

suealeen said...

selalu camtu kan.. yang nak tolong tu udahnya rasa tersepit plak... tak pasal sajork!

Fid said...

apakah kejadian ini???
aku mmg suka bab2 gini kahkahkahkah
kai gaduh maaa

Zuhaini said...

hihi.. saya pun x suka kalau officemate gaduh2.. rasa mcm bodo je.. ahaha.. da tua bangka nak gaduh2.. hihi :)

synew15 said...
This comment has been removed by the author.
synew15 said...

ana.. aku cuma rasa nk gelakk jek..!!
kahkhakhakakh..
bukan gelakkan ko.. tp gelakkan sketsa2 itu!!

knv said...

synew,
oh kalolah kau tau sketsa2 apa yang berlaku dua tiga hari ni, harus ko rasa keji ya amat.

aku malas nak cerita. bunch of weirdos!!

Myra Abdul Mutalib said...

Itulah kau.. lain kali lantak aje.. some people are like that

raggedyanne said...

akak, org tua bergaduh lagi buruk rupanya drp budak2. nilah immature namanya, habih camne moral anak2 tak rosak kalau mak bapak tak civilised mcm ni? this is why i don't like working in such a big organization, byk weirdos

madamoiselleczar said...

kahkahkah...ubatnyer....penampar sajok!
isk...come to think of it kan..dah tetua ni..tak koser nyah nak melayan...tp kalu sentap gaks..tak dapek la den nak tulun...huhuu

knv said...

myra,
sungguh la! lepaih ni harus buh kasut dalam mulut je!


anne,
masaklahnya ni kompeni kecik pun macam2 pe'el! huduh! la ni maleh nak campur dah! lantak hang la labuuu!


MZ,
oh kalo adik2 haku dah lama jugak kena makan kasut sekor2! ni semuanya dah nak masuk 40 tahun perangai hanya mereka dan keluarga mereka yang tahu hahahahaha! aku dah taubat nasuha beb. lepas ni hang nak masuk lombong, sila jgn libatkah haku okeh?

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger