Monday, August 3, 2009

half empty half full

semalam aku tertengok siri 3R kat tv3. berkisaran pasal pompuan single.

fun sungguh cara depa garap isu tu.

ada pompuan single yang sedih.

ada juga pompuan single yang happy.


sungguh la. actually dalam apa keadaan kita sekalipun, we ourselves decide whether we are going to be happy, or sad.

yang si singlesedih, bila balik rumah, nangis sebab kena makan sorang2 sambil berdetik "kenapalah aku takde laki lagi. sedihnya kena makan sorang2 kat rumah!"

yang si singlehappy pulak, bila balik rumah, happy aje dia makan sorang2 sambil fikir "nasib baik aku takde laki. takdelah kecoh nak siapkan makan dia pulak!"

wahh!

aku sungguh teruja! satu situasi yang sama dengan dua penerimaan yang amat berbeza sekali! a 180deg shift!

untuk si single yang happy; good for you babe! setiap sesuatu itu, sentiasa ada cerita disebaliknya. kadangkala kita tak nampak. i know it's not easy all the time, but it's gonna be worth it.

have faith, ok?




12 comments:

CY3.5 said...

tak tahan masa si single happy mention pasal zimbabwe, then si single sedih macam terkezut la.. pesal tak ajak and what nots..

"dah, kau nak simpan zimbabwe jadik tempat honeymoon.." :P

the choice is ours.. maka kita juga la yg bertanggungjawab atas pilihan itu..

knv said...

yan, yes yang part tu memang lawak. dok tergelak2 masa maghrib tu hampeh tul!!

:PP

MN said...

oh, mak tak tau 3R is back..
selenga btol la!

auspicious_me said...

there is one sigle girl kat dept aku nie.umur kire dah banyak gak.dia nie single yg x happy.asik2 cembeng ajer.idup dia memikirkan kenapa dia x kawin2 lagi.dgr citer, kalau balik rumah aje mesti nangis pikirkan kenapa dia x kawin lagi.

we ouls kat dept ni fed up ngan perangai dia.oversensitive.suka cakap sendiri,lepas tu blur x abis2.suke marah2 orang dan x bole kena tegur sikit.dia yg buatkan diri dia jadik macam tue.

knv said...

MN,
baru je kot. tapi memang best style dia sekarang ni. fun la tengok.


bent,
haa.. budak tu harus ko suruh tengok 3R ni. memang. ada aje yang lanjut umur tak kawin tapi kool aje. it's totally your choice!

Marisa said...

saya suka 3R part depa lakonkan scenario tu la....
saya paling suka Tini

Ummu Auni Afif said...

alahai, ask a divorcee like me. it's better to be single dari dapat laki yang ntah apa2 :P

i'm happier now

mast@work said...

kak non, saya teringat entry akak pasal hari ini dalam sejarah.. well, baru jumaat ke sabtu lepas saya tgk ade laa.. kat TV1, pkl 6.15pm gitu..

Desert Rose said...

Tadaaaaaa sudah jumpa he he...

knv said...

marisa,
semua pun ok! tapi ironically tini aje yang dah kawin kan? :P


aini,
bullseye! kalo sengsara dan duka lara, maybe worth NOT TO at all!

mast,
iye kee? harus belek intisari rancangan dalam paper nih! entah2 memang ada tiap2 petang. haku aje yang tak tau! ngeeeeeeeeeeeeeee!!!


DR,
tadddaaaaaaaaaaaaaaaa!!! selamat datang! hahahahahah! btw i dah lama linked your blog!

:P

Myra Abdul Mutalib said...

Ana hari tu aku masuk mamifami pny blog pastu aku tengok ada hang pny resepi... Tapi blog tu dah katup... Awat hang katup ?

Aku dah lama tak nengok 3R...

knv said...

myra,
memang aku katup pasai dah pindahkan semua kat blog lain. casaarina.wordpress.com.

kalu rajin pi la situ. tu kira mak pak archive la tu.

kalu nak buang masa sila laa hahahahah!

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger