Monday, July 27, 2009

lelaki

what would you do,

if you husband decides to marry another woman because you are no longer beautiful, or because you have gained some post-natal weight? in a nutshell, he's ditching you because you looked sloppy from the outside.

honestly, is the above an acceptable excuse for men to start looking for other women?

first of all, do such cases exist?

do people really tie the knot based on appearance?

how sad!

:(




13 comments:

CY3.5 said...

k Ana,
kalau dah tak suka, reason "you suka korek idung depan i" pun bley jadik sebab tau.. kalau time suka, "eh, kentut la lagi.. wanginyaaa.."

Ealyie said...

kak,
tgh2 mode pantang ni boleh ku sound itu LELAKI 'ni tgk2 bini berbengkung-bagai menyeksa diri utk ko tau.. kang tua2 sibuk ko carik lain, dgn bengkung2 ni aku jerut ko bio sesape pun tak dapat??!!!! boleh??? muhahahaha... bab ni mak mmg durjana ;p

knv said...

yan,
iye sungguh! masak salah. tak masak salah. duduk salah. berdiri salah. serba tak keruan. memang hampeh!!


ealyie,
kahkahkahkah! ko duduk leklok dalam pantang ni deknon. jgn nak merapik yang bukan2. tapi simpan aje bengkung tu. mana tau boleh gak dibuat bukti satu hari nanti hahahahahaha! :PPP

Sayang.Ibu said...

hahhh... mmg laa kak kannn... lelaki nih ada thousand reasons nak carik yg tak elok kat bini supaya leh jadikan alasan berbini lagi.. macam lah derang tu perfect amattt.. hadoiii.. kalo nak bini figure x lari, tengok laaa diri.. masih mantop ker.. hishhh mmg emo tawwww kalo baca mende2 gini

Topsy-Turvy Mum said...

kalo bagi reason gini..haku delete permanently jer mamat tu..macam ler dia tu maintain sweet 17 kann..

Mama Adib said...

kalau mak, d persilakan *mode marah ni*

apapun sila buat pembahagian harta sepencarian dahulu.
semua anak-anak aku yg punya...

lepas tu nak kawin ka, nak apa ka hang punya pasal.

Salwa said...

Sy tentu akan sgt frust
tp silakanlah pergi aja
dia duk cari appearance lawa cantik bagai
sampai sudah dia takkan puas

sy nak ckp pun tak berani
skrg ni pun org keliling duk komen
awat hang ni ta melaram, laki hang smart mcm org bujang..
kalu lagi 10 thn ntah camna rupa sy
kata org umur 40 tu hidup baru bermula bg man
permpuan pula dah mencapai kematangan
sbb tu byk konflik berlaku time usia tu

bg sy, sy amik pendekatan
simpan duit byk2
prepare rumah kereta dan isurans utk anak2 dan diri sendiri
kalau apa2 jd pun tak lah susah sgt
material mmg bukan segalanya
tp sy tak sanggup nak anak2 hidup susah
kalu sy sorg takpa,

oh apakah yg sy melarat2 ni
huhu

isz_3707 said...

ada je kes camni. kawan aku tu tengah dok merana. malangnya mak mertua bley sokong anak dogol dia. stupidos. klau pompuan buat camtu tau plak nak melenting. klau ckp "i nak cr lain sbb perut u boroi and kepala u dah botak" boley?

Nur said...

lelaki kalu da berduit mmg bahaya..mulala cari psl dgn bini.yg peliknya dia x penah pk yg si bini susah payah jaga makan minum dia, jaga anak2 dia..moreover kalu bekerja pastu sama2 tanggung expenses..

kalu sy, (nauzzubillah!), kalu org da x sudi tokleh nk paksa..mmg selama ni sy kumpul harta pun atas nama senirik..takde nama suami.tp harta dia hartaku jua...muahahaha...x de satu pun nama dia..so kalu papehal, sendiri mau ingatlah!!(kejam kan..tp perlu utk anak2)

tapi..
kengkdg isteri pun ada salah gak..x peduli kt suami.kengkdg physical tu just an excuse..

mintak kita sumer dilindungi Allah dr perkara2 camni ekk..

Nur said...
This comment has been removed by the author.
Marisa said...

huhu... ini la bab paling ditakuti semua wanita....

MN said...

i have heard (with my own ears) the reason you mentioned in your entry.
it is to me SUCH A LAME EXCUSE. and that person is defitely PATHETIC.

liyana said...

sis,

bersepah lelaki bg alasan tuh..
tingat kat jurulatih saya dulu..dia dah umur 60 an
everu month dia bg isteri dia RM300 khas utk cantikkan diri dia.. nak pi spa ka, ngurut ka, salon ka, terpulang, janji cantik..dia kata "saya nak tgk isteri lawa, saya bg la duit, nak tulung jaga tak reti, " kami pakat2 mintak borang nak jd no 2 3 4, hahaha..

salwa,
jadi la cam aku, takyah melaram, maintain budak sampai ke tua...aci?
maintain 17 sampai sudah, wakakakaka.. tu pun ada gak kata aku tak melaram..

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger