Friday, July 3, 2009

macam-macam ada...

Okeh, time untuk cerita-ceriti sikit. Ada banyak benda aku nak ulas nih. Aku terasa busy bebenor kalau dapat buat ulasan banyak2 benda sekali gus. Aku kan vogue bedebah gitu? Ihiks! :P


1) Pagi tadi topic MHI (yang dihostkan oleh Mazi*dul ngan Fitri) amat2lah menjengkelkan aku. Tajuknya ialah lebih kurang “kenapa perempuan berubah bentuk badan lepas berkahwin dan beranak pinak”. WTF? Takde ke topic lain yang mencabar minda yang boleh diketengahkan? Dan aku amatlah rasa nak lempang kat mazi*dul tu pasal dia pulak yang lebih2 komen. I mean. Hello?? Tengok badan dululah kan sebelum nak komen pasal pompuan nih. (patutlah hang single sekarang ni en samdol oii!). aku honestly rasa memang lame sekali topic camtu. Ko bodoh ke hapa? Bersyukur ajelah Allah tak bagi ko yang kena beranak. Lagi nak tanya apsal ada perempuan yang ramping cepat, ada yang ramping lambat. Ish ish ish ish. Ko tak pernah dengar pasal metabolism ke samdol?

Hahahahahah! Apsal aku bitter sangat? Iye, aku marah ni pasal dah sah2 la aku gemuk sekarang kan. kalau aku selim melim harus aku sokong aje topic tu dan turut mengeji semua pompuan2 gemuk lepas melahirkan anak. Hahahahahahah! Bengong betullah!


2) Aku baru lepas outstation ke bandar yang diduduki oleh Mamat D (si forbidden) bersama isterinya. Tapi tak sempat pun nak catch up dengan depa pasal aku busy bermeeting. Agak nostalgic disitu… tihihihihihihihihihihihi….. biarlah hanya aku yang tahu (aku tengah blushing ni korang tak nampak ke?? :P hampeh!)


3) Pagi tadi dengar kat radio Zahid Hamidi announce yang depa akan buat sekolah kat perak (ala2 MRSM kot) khas untuk anak2 askar. Oh aku memang happy mendengarnya. Akhirnya ada gak pekdah ko jadik pemimpin. Hehehehehe. Bagus betul usaha tu. It is known that most of them earn peanuts (aku tau la pasal ayah ngan mak aku bekas askar). Ada tu anak2 pandai tapi tak dapat ransangan yang sewajarnya. Yelah kalu setakat prebet tu kuarters berapa besar la sangat. Bayangkan kalu anak 4-5 orang macamana nak hidup sejahtera dengan rumah sekangkang kera tu. Aku ingat dulu flat kami 2 bilik kecik je. Kat situlah nak letak kerusi, meja, meja studi, computer, bla-bla-bla. Kami empat beranak oklah. Kalu yang 8-10 orang satu family tu apa kes? So aku amat happy untuk mereka. At least, terlepas la sikit beban bila anak2 pandai ni dapat duduk asrama yang ditanggung semua perbelanjaannya. So ZH, aku caya kat ko. Tapi jangan cakap aje la yea. Sila buat secepat mungkin :P


4) Aku suspect ada jantan kat opis aku nih ada affair ngan married woman. Dan aku meluat ngan dua-dua ekor tu. Yang jantan tu memang dasarlah gatal tergedik2 kan. lantak la tu. Yang aku heran sipompuan tu lebih tergedik jugak. Weh hello? Kalaupun tak malu kat orang, tapi sila malu kat laki kau kat rumah tu. Kat anak2 kau kat rumah tu. Takde otak ke? Kesian laki ko dapat bini gatal miang bodoh piang macam kau tau! Orang kawin kau nak kawin jugak. Orang jaga rumahtangga baik2 yang kau pi menggatal lagik tu apa kes? Aku tak kisahlah apa jugak alasan kau nak bagi. Ha? Laki ko dera? Laki ko tak belikan henbeg Gucci? (ni laki aku pun tak belikan tapi ada aku buat menggatal ngan laki orang?) Laki ko tak understanding? Laki ko tak seksi? Cissssss!!! Aku sumpah ko jadik toilet!


Sebenarnya ada dua tiga point lagik aku nak ulas ni. Tapi aku kena sedar diri. Aku tak mau makan gaji buta tiap2 hari. At least 2 hari dalam sebulan aku kena kerja keras jugak untuk company dan majikan aku yang tip top!
Ko ado?

:P

29 comments:

mamaDhea said...

kak,
sya sokong semua ulasan2 akak tuh.. esp. point #3 tu.. ;)

Ms Lola said...

Ok, mak mmg sokong tang "kalau nak mengomen pasal org, cermin2kanlah diri anda"

auspicious_me said...

knv sayang

penah masuk blog mazidul? rasa dia dah penah post entry pasal bentuk badan pompuan lepas kawin,asik2 nak menyalahkan pompuan.soh dia cermin dirik dia dulu kan...

kat opis ko ada affair? hampas betul pompuan ngan laki tue. aku pon geli la ngan org2 cam nie.apa mende ntah...nak kena azan kat telinga baru sedar kot. cube ko peratikan bila time sumer staff xde,apa mende depa buat??? jeng2..jeng...

knv said...

sya,
kalo sokong kena belanja eskrem potong :P


ML,
yang lain tak sokong? kahahkahkahkah! :P


AM,
aku memang tak suka si samdol tu. malas nak baca blog dia. aku meluat pasal asyik sms je kehulu kehilir. dah la jantan tu kerja dengan aku. aku lak naik rimas!

isz_3707 said...

mazidogol tu biasala beb, perasan bagussssssss

CY3.5 said...

k Ana,
satu je nak cakap.. you rock!

eh, ni nak korek rahsia depan2.. mu pun ada urusan seri paduka baginda ka ahad ni?

knv said...

iszan,
harus nyah. aku lemas!!



CY3.5 (hampeh tul ada point2 ni tau!)
rock kangkang ke rock kapak? kahkahkahkah! awww i tak rela you!

eh ada.. ada... mana tau? wish me lovesssss!

Mama Adib said...

ko anak asko kekdahnya...

aku suka part 2 tuh, ha ha mak tumpang tolong blushing untuk hang

mesti org ngah meting, hang otak dah meronda ke mana2

knv said...

MA,
iye satu tika dulu. tapi parents aku tak pencen askar pun, depa keluar pi keje lain.

part 2 tu, idaklah meronda sesangat. dah tua2 ni tak koser aku hahahahaha! zaman membuaya dah lama tamat beb!

:P

Zuhaini said...

mak ai, mazidul nih.. nak kutuk, tengok2 la diri sendiri dulu! sabo je lah.. :(

Ummu Auni Afif said...

eiii, saya pun gemuk. mencilah org laki salahkan org perempuan je. padahal ngandung tu sebab dia jugak :P

lagi satu, hangin betul dgr cerita buat affair ni. nak kena pelempang kut dgn aku.

suealeen said...

dah lama makcik tak tonton TV3 tu... kalo tonton mesti ada panas juga..

Marisa said...

knv,
selalu sambil bersiap saya buka MHI... tp hari ni saya buka Tv9. ada tazkirah.. tolik hari ni "salam".

kes affair laki org dgn bini org... aduhai.. letih... lepas satu... satu kat sini.... pagi tadi.. ustaz (ye.. ofis kami ada ustaz... dia nih bekas lecturer).... dah circulate email dalam suara jumaat fasal suami isteri dok jauh ni.... kebanyakan kat ofis saya yg ada affair adalah yg weekend husband.....

mamafiza said...

Miss you so much my lady sis Miss Anamiraa >_<

Funny post ei!

May God bless your day gorgeous momma :) Take care~

Topsy-Turvy Mum said...

salam..

i suka n3 ni..kelakar pun ye hehe

adeiii la si mazidul tu...mulut puaka gak eh sedap2 kutuk tapi tak tgk body sendiri..

yg ada affair tu...haiisshh..mmg selalu dengar dah zaman skang nih..macam2..


take care!

knv said...

Z,
memang iye!
:P


aini,
tang affair tu memang harus kena lempang!! kuat2 sikit!!


sue,
memang panas. melatop lagik!
:P


marisa,
ramai betul tengok tv9 tu. parents akak pun jugak pagi tadi. btw dah dapat email hang. waaahhh sungguh pantas!!
:P


MF,
hey how are you doing sistah? may the force be with you!
(what force??) :P

knv said...

TTM,
first time here? hehehehe... welkom!

memang tak sayang molot. nasib baik dia gedabak kot tak, nak jugak bagi sedas dua!
:P

Nanak said...

walawei..hehehe...

knv said...

nanak!
welkom onboard!

dah lama tak guna perkataan "walawei" tu hihihihi!

:P

Fid said...

kanda
aku suka ulasan hang
hang mmg layak jd menteri..aku PA yaaa

liyana said...

hahaha, setuju semuanya

atleast pompuan berubah bentuk ada gak hasilnya, satu nyawa keluar, satu pemimpin idup atas muka bumi, kalo laki yg berubah bentuk pas kawin/pas isteri dia bersalin, ape ke halnya pulak? hahaha.. tak logik sungguh mazidul tuh..tak tercapai akalnya..

m-i-o said...

i supposed mazidul is the one who gave birth to his children, thus makes him physically errr....errr...out-of-shape! :P

about being in an illegal affair - ayoyoyo, kalau padi katakan padi, kalau nak kawen lain silalah ikut landasan yg betul. tp biasalah, yg jahat tu memang lebih thrill :P

political figure - hai memang byk tekanan bila kita jadi pemimpin ni. sib baiklah sy cuma orang biasa. kalo tidak, runtuh parlimen tu dgr sy terpekik terlolong sebab geram ;P

suhainini said...

sy setuju ulasan2 akak..hehe

HUda said...

aku mmg setuju bangat..!!! dah la ada member kita sorang ni dok ngadu asal jumpa kengkawan lakinya sume dok tegur awat gemuk? bengong ..yang hampeh dok tanya dua tiga kali cam org pekak... aku sumpah sume jantan camtu jadi gumok segumoknya hahahhaa..

cepatlah jadi PM knv.. kalu tak dpt jadi PA, aku drebar pun orait hahaha...

NeroEcha said...

Mazidul tu mmg hampeh aku penah nampak depan mata cara dia bcakap gan org kurang ajar btl mcm bagus sgt..

Anyway good luck for this sunday..

mamadanish said...

hhahahahahha

Nur said...

sis..tang sumpah jd toilet yg x tahan nk gelak tuh!!

knv said...

fid,
woih ini ulasan bengong aje. tak layak lagi aku nak duduk sama pendek ngan pak2 menteri tu hahahaha!


liyana,
memang iye! dia tu memang samdol! :P


mio,
tak larat hamba nak mengomen akan komen tuan hamba. hamba komen kalu, kelak bertambah jelalah ruangan komen ini :P
yang penting, hamba setuju semuanya, sebab tuan hamba pun bersetuju dengan hamba kan? hahahahah! apa2 ajelah labu! :P


suhainini,
mekasih diknon! :P


ude,
owh aku suka banget kalo ko jadik drebar aku. harus kita pi melencong on the way to parlimen kan? hahahahah tak tercapai akalku!


nero,
oh mekasih at good uck mu ittew. dah lepas dah pun. seperti biasa, haruslah aku vogue bedebah gitu!


madanish,
awak gelak? :P


nonie,
orang yang keji memang harus jadik benda keji jugak di dimensi lain. itu hukum karma :P

nelcyndana said...

KNV, si mazi**l tu part ngutuk org laju plak iyer.... tapi bila kena ulas pasal buku ternganga2 confirm tak paham apa yg wardina ckp... (aritu lah aku tgk MHI sekilas)

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger