Wednesday, July 8, 2009

mencari menantu

waahhh.... ni topik panas ni weh!

sementelahan aku dok kutuk nurkasih tu, terpikir gak pasal jodoh anak2 aku nanti.

well let me see.

3 pompuan 1 lelaki.

boleh tak aku nak 'book' anak2 korang yang ala2 sebaya ngan anak2 aku tu? ada tak sesapa nak offer? kahkahkahkahkah! amboi2 kaknon!! ko ni gile ke hape?

bukan apa. aku suka jugak kalo aku sendiri tau perangai future besan2 aku kan. dan macamana depa2 ni membesarkan dan mendidik anak2 depa dengan penuh vogue sekalik supaya sesuai untuk dijadikan menantu2 kesayangan aku. ahaks! :P

so kiranya bila anak2 aku dah sampai prime time nak meng'courting' sok, boleh la aku bagi no tepon anak2 korang yea? kahkahkahkahkahkah!

so kesimpulannya, teruskan la berblogging so that tak putus silaturrahim kita ni sampai la bila2 sok. this is a pretty weird silaturrahim pasal kita ni kira stranger to each other, but we know so much jugak about each other.

okeh akhir kata,
salam perkenalan untuk bakal2 besen eh besanku.

ahaks!

:P

29 comments:

Ms Lola said...

Gateinya KN ni....

Mama Adib said...

kah kah kah sunggoh berpandangan jauuuuuuuuuuuuuuh ko ni

Ummu Auni Afif said...

sekali dia org kata tanak kawin dgn pilihan mama, guano nak jawab tu

Sayang.Ibu said...

kahkahkahhhhh.... anak bujang KN yg sorang tu, blh laaa pilih di antara dua org anak daraku yang cantik lagi berbudi-pekerti serta bijak bistari ittew....:P *mode promosi*

knv said...

ML,
i gatei? auwwww tak rela you!!! :P


MA,
aku kan takdak kerja kat opis nih! harus la berangan jauh wehhh :PP


UAA,
alaaa... bagi no tepon je... bukannya soh kawin punngggg! kahkahkahkah merepek sungguh!!


SI,
kahkahkahkahkah! sungguh ka? okeh lagi 20 tahun bagi no tepon ekk? kahkahkahkah!

mamaDhea said...

anak gadis & anak teruna sya agak2nye shortlisted tak kak non? :P

knv said...

sya,
bagik aje no tepon. option is always good! hahahahahaha!!!.. ish jangan anak2 aku mata keranjang nantik udah!

:P

mommysarah said...

bab tershashul besen tue, sangat sengal. hahaha...

betulkan, blog ni mewujudkan weird silaturrahim.

suealeen said...

tapi betul la KNV.. saya pun pernah terfikir begini...

knv said...

MS,
saje bagi sasul hahahahahah! :P

Sue,
hahahah.. fikir jgn tak fikir!!
:)

CY3.5 said...

anak mak, amir pemalu.. arif, sangat outgoing.. azri, yet to be determined.. manakah satu pilihan hati? ahAHhAHAHha

knv said...

ya allah yan. tak dapat nak imagine kalu tiga2 anak hang kawen ngan tiga2 anak2 akak.

kahkahkahkahkah! itu memang boleh masuk guiness book of record la weh!

boleh ke lagu tu haa?? hahahahahahah hukum hakam pun tak lepas ada hati nak pilih menantu!

Fid said...

knv..
aku agak anak aku sesuai ngan sorang ja anak hang tapi ikut suka hati depa la....
biaq depa pilih..
anak aku ada sapa2 book??
ohh....kahkahkahkah
tapi serius kalau berbesan ngan knv takot aku..melainkan sama2 jadi PTD yang terbaik kat muka bumi...
apa sangkutan????

Marisa said...

tu dia.. mai dah weng dia.... kak non ni mmg nur kasih betul la

knv said...

fid,
sila jgn takut. aku memang diktator. tapi kat anak2 aku je. anak orang aku penyegan hahahahah!!


marisa,
harus weng kan?? :P

Ealyie said...

kak,
ko jgn susah2 lagi.. nah ambik no hp ku.. kosong satu tujuh tujuh dua tujuh satu tiga enam enam.. hakas ;p
mana la tau mmg berjodoh anak2 kita nanti... muah muah kat ko kak Non..

mast@work said...

ely siap bagi no phone dah tu.. hahahahah... saya malu badak la kak non.. anak saya gagak dirimba.. hahahha.. takut nak dekat enggang besar.. :P

knv said...

ealyie,
selamat la kita berbesen nanti yea...kahkahkahkahkah! udah ku sep no hp mu ittew! :P


mast,
malu badak okey je. jgn malu cipan udah hahahahahah!! ish toksah lah berkias-kias. akak tak paham kahkahkahkahkah! :P

Nur said...

hahaha..x taulaa anak noni capai piawai knv ke x..

tp yg pasti yana mmg akan ditrain pandai wat murtabak..ada mau?muahahaha..

knv said...

nonie,
wahhhh itu dah kira specialist tu!!! wokeh sila hantar tepak sirih 20 tahun lagi yek hahahahahah!... eh ke aku yang kena hantar??

:P

HUda said...

wei..aku tau la hang nak pi membela badan... takkan dah berangan potongan badan pakai baju kebaya vogue sambut menantu kot kehkhekeh....

Myra Abdul Mutalib said...

Ana... u know where I live u have my number.... my son is 9 btw... Kah kah

knv said...

myra,
kahkahkah! jgn terpedaya dengan iklan di blog nih! but yes i will hold on to your number!!

:P

m-i-o said...

hmmm...marilah kita berbesan :P

sy suka jugak berbesan dengan org yang sama2 tinggi IQ ni. maklumlah, nak keturunan yg bijak pandai lagi sekufu gitu :P

sy risau satu jek. kot anak2 perempuan sy (yg belum dilahirkan lagi itu) jadi kisah chenta minah A, minah B, minah C, atau minah yg forbidden - hadoih! sgt trauma memikirkannya :P

Erna said...

anakku layakkah?? :P

knv said...

mio,
mari.. mari! itulah. kalau ikut history mak depa, memang boleh gak ke minah/mamat A to Z! kahkahkahkah! blog ini tak harus dibaca oleh anak2ku!!

:P


erna,
bak mai aje no tepon. yang lain tu suruh depa buat pilihan masing2 jek! :P
ni kira contingency plan la ni. worst case scenario! kahkahkahakh!

aku lak yang desperate nak carik menantu weh!!

rizza said...

silakan...

MN said...

kak non???!!! kah kah kah...

(tu je yang mampu mak cakap)

Fid said...

anak sapa yg pandai wat murtabak tuh??
hah?hah???
knv..hang wat menantu pun ok..kang leh buka kilang murtabak...aku pi umah jamu murtabak menantu wat ok per....

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger