Monday, August 17, 2009

iye aku takde kerja!


oh keji betul haku nih!

ada lagi satu cerita basi aku nak review jugak kat sini. melotup nyah!

F.L.I.G.H.T P.L.A.N

dah tengok?

kalau belum s.i.l.a, saya ulang SILA tengok diwaktu santai yang paling hampir! :P

mak bagi 4 thumbs up nyah! (campur laki den punya thumbs! hehehehehehehe :D)

nak tau sinopsis, sila la google sendiri. tapi ni fakta menarik tentang filem nih:-

"Flightplan grossed $89,602,378 at the box office and over $223,000,000 worldwide. It also grossed $49,270,000 on DVD rentals"

So tak perlulah nak stresskan betapa melotup movie nih!




21 comments:

NeroEcha said...

dah tgk ade ler 3x kot kat astro..mmg best giler

rizza said...

dah lama tgk... memang best!!!!!!!!!!!

Ms Lola said...

DAh tengok. Dan anda, sila tgk CHANGELING.

Topsy-Turvy Mum said...

bagus punya promote k non...saya akan tengok nanti :)

Erna said...

dah tengok kak non!! memang melatops! banyak kali gak tayang kat astro dolu2 jaman aku dok umah :P memang berdebor-debor jek nengok citer nih sampai risau nak tido bila naik plane dulu hahaha

Ummu Auni Afif said...

bila ntah nak tengok :p saya bukan hantu DVD

but i still love shawshank redemption, tgk berkali2 pun rasa mcm tersayat perasaan

mommyluvadmh said...

Teringin jugak nak tgk...huuhuh

liadevega said...

aku dr awal2 lagi dah tau kata pramugari tu yg jahat..heheh

Desert Rose said...

Ala mex aku tamo tgk benda2 yg melibatkan kapal terbang, satlagi aku suka merayan bila naik flight...

Tapi kalau citer Jodie Foster confirm best la kan.

I think u could make it a career out of this film reviewing thingy, baguih gak wei, penat2 jadi SAHM , buleh destress ha ha ha

CY3.5 said...

oh, kalau jodie foster, tak payah k Ana review, mmg dah laaaama tengok.. ngeee.. sian betul minah ni.. dengan kita² pun ingat dia dah biol time tu.. cis..

knv said...

kahkahkah! dah sah2lah cerita ni memang dah lama basi ye dak?

nero,
aku serius tak pasan masa tayang kat astro tu. mesti zaman tondan dulu kan? hahaha!

rizza,
aku tak sangka ko tengok movie! hahahaha!

lola,
changeling tu dah lama dok timbang2 tapi tak terbeli2 lagik. ok ok next round punya belian!

TTM,
oh sila bazirkan masa anda sikit. gerenti tak nyesal!!

erna,
alaa.. airplane kat msia mana ada yang besau lagu tuh! besaq sungguh kan sampai dua tiga tingkat bagai. memang wujud ke tuh? hmmm.. terkesima sat! hahaha!

aini,
believe it or not, i still haven't watch SR. i knew it's a good movie, tapi cam tak sampai hati nak tengok. buleh gitu? hahahah!

mumluv,
silalah! :P

ciklia,
sungguh kaa? waahhh memang terrer hang! aku gak yang tercongok-congok dari mula sampeilah part pecah rahsia tu! :P

DR,
sampei gitu sekali hang meroyan? hahahaah! tengoklah! tengoklah!

CY,
iye, akak yang lambat tengok! hahahaah! tapi memang malatops la minah tu!

knv said...

DR,
career as movie reviewer? oh vocab mak still tak cukup piawaian lagi hahahaha!

Ummu Auni Afif said...

knv, ni kena google shawshank redemption ok? tgklah betapa hitnya movie tu. dlm imdb.com, no 1 lagi. wargh kena cari DVD tu cause my ex ambil semua DVD tu...warghhhh

Ummu Auni Afif said...

wah. i'm already the top commentator here. boleh dpt award tak knv? hahaha

knv said...

aini, huh pegi rampas balik semua dvd ittew! buleh ke tak rampas balik?

dan pasal award tu. lupakan ajelah. sekarang ni bukan dalam mode pemurah muahahahahahah!

m-i-o said...

yezzaa, sokong ummu auni - SR memang gile punye best. tengok 8X pun masih teruja gitu.

flight plan ek? nanti akan diusahakan. mati2 ingat cite ni yg ada ular dalam kotobang tu. hahaha! i memang alergik menatang tak berkaki ni. GELI!

knv said...

mio,
oh yang tu haq lain. yang ni tak main lain ulaq2.

anyway, cerita ini membuktikan bahawa ilmu kejuruteraan kapal terbang amatlah penting dalam menangani konflik dimana bila semua mangkuk2 tak tau design airplane tu kecuali yang empunya diri, maka dia akhirnya dapat jumpa balik anak dia dalam katerbang yang 3 tingkat itu.

hoh! ada gak pekdahnya jadik engineer!

n.i. said...

dah tengok masa kuar wayang dulu... memang best!

rizza said...

"rizza,
aku tak sangka ko tengok movie! hahahaha!"

ciss ko ana.. ingat aku ni dok dalam batu ke??? hehheh

aku tgk movie yg tak berat2 dan biase2 je... utk mahir kan pendengaran aku dalam memahami English....

knv said...

n.i. yea. mak setujuuuu :P

za, bukan pasal dok dalam batu. tapi aku dok ingat ko takdak masa nak tengok movie2 nih. :P

rizza said...

ana.. aku kan supermom.. hehheh multitasking cewah...

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger