Wednesday, August 26, 2009

kabare?

weh korang camno bulan posa ni? semoga happening dengan aktiviti2 yang sewajarnya. :D

first of all, terima kasih for the turn ups kat Midvalley Jumaat lepas kepada manusia2 tersohor tersebut (anda tahu siapa anda :P). yea ada banyak gambar yang aku masih tidak download lagi sempena aktiviti tersebut. nanti2lah yea. bila aku dah settle down kat birm sok! echeh!!

second of all, untuk madamza, selamat enjoy confinement hang. pejam celik pejam celik dah tiga anak hang pun haa.. tambah satu lagi bulehlah jadi president kelab desperate housewives! :)

untuk maadib, semoga selamat delivery hang. jadi ke balik kelate?


ok just nak mention sini aku punya flight with my 3 girls adalah pada 12th September. Laki aku ngan akmal faris pi 31st ni. So ni tengah sakan la shopping dan packing. aku rasa berkoyan2 rempah ratus aku beli nak bawak pi. doalah aku tak kena pau kat London's immigression. (:P macamlah depa makan kari tiap2 hari!).

Okeh all the best for all. Selamat Berpuasa dan Berhari Raya. Aku still tercarik2 baju raya sedondon nak pakai satu family. Buleh amik gambau nak hantar kat Utusan Malaysia. Ahakss! :D

Till later peeps!

31 comments:

Zety Zin said...

bila hantar gambar ke Utusan Malaysia tu, mention la nama2 kitorang ni. hahaahha.

Mama Adib said...

Slamat mempacking dan berangkat beb

nak hanto kat airport nati kan tak pasai-pasai anak aku nak naik flight sama keh keh

balik kelate?? mesti jadi beb oooi.. aku ni anak kelate sejati muah muah muah

MN said...

selamat berangkat kak non.

Ummu Auni Afif said...

hihihihi...yang shopping rempah ratus tu tak tahan tu :P

ar.nie said...

Selamat berangkat kak non!

Pos naik kapal jer rempah ratus tue (kalau banyak), leh jimat luggage. :D

mommysarah said...

take care kak!!! jangan lupa hapdet blog. :))

mamaDhea said...

kak jgn lupa send gambau kat sya sekali eh.. :P

pergh.. packing rempah tu yg tak tahan tu.. hihi..

Marisa said...

bon voyage!

Topsy-Turvy Mum said...

selamat mempacking k non!

nak hantar gambau ke utusan tu yg tak tahan..ehehehe...

masuk utusan sila warwarkan okkk..

Mynie said...

selamat packing dan selamat berangkat, knv!

Sayang.Ibu said...

dah nak berangkat ye kak non...semoga selamat semuanya...

zailamohamad said...

salam perkenalan..mahu berangkat ya..take care & beware of H1N1

Ms Lola said...

Tak pe, kalau tak cukup rempah ratus tu kang, I tolong carikkan dan poskan. tapi..... harus ada pengerasnya... Muahahahahah

n.i. said...

Bon voyage! tak dapat nak jumpa u haritu :-(

knv said...

zety, alaaa.. tulih nama pun bukannya nama betul korang. kang harus kena reject ngan utusan hahahah!

maadib, aik? ko tak beranak lagi ke? hari tu aku macam nampak entry ko dah kena admit? apa2pun, selamatlah ok?

MN, thanks diknon! :P

aini, apa nak buat. kata merantau beribu batu! ahakkkksss!! getik betul haku!

arnie,
kitaorang memang luggage banyak. semuanya total dalam 120kg. kata rameiii! itu yang hangkut segala barang selagi terdaya. :P

MS, iyelah untuk hang akak akan rajin hapdet!

sya, eh jgn tak tau akak kan tengah bersemangat nak jadik tukang masak tersohor anak2ku di birm! haruuussss complete lempah latus! :P

marisa, au revoir! :)

TTM, kalu masuk, harus ku tempek diblog! eh nanti akak nak recipe vogue akak email hang yeaa!

mynie, thanks. tak nak bagi serunding ke barang sekilo dua? hahahahah!

intan, insyaallah selamat. aminnnnn!

zaila, salam! insyaallah selamat semuanya :)

lola, yang mak takut, pengeras hang tu harus keras yang amat. harus mak menapak cari rempah kat chinatown dari suruh hang kirim. tak tahan kerass weh! kahkahkahkahkah! btw sila email segala mala yang hang nak suruh mak check price tu. buleh mak bersedia dari sekarang! :P

n.i. no worries lorr. tak rugi apa pun tak jumpa hahahaha! entang2 untung lagi :P

Anonymous said...

kak ana..nak pi dah ke?saya plak bulan depan dah nak balik mesia..forever..slamatla di perantauan..packing baju sejuk dah?hihihi..

shake..

Anonymous said...

kak ana..nak pi dah ke?saya plak bulan depan dah nak balik mesia..forever..slamatla di perantauan..packing baju sejuk dah?hihihi..

shake..

eZa said...

semoga selamat semuannya untuk kak non sekeluarga ;)

chilun @ cik pau @ bibimie said...

selamat jalan. semoga tak lupa orang2 kat malaysia nih... heheh :)

mast@work said...

selamat berpacking2 kak non.. part shopping tu yang paling best ye tak? part bungkus2 sah2 kena pikir panjang..

Fid said...

kanda
wah..awat dipisah2kan akan kapal korang itu???
kira akmal ngan bapanya pi tebas lalang buat halan masuk rumah dulu ka??hahahahahahahaaa

apa2 pun selamat lah weh
kalau nak rempah lagi nanti aku hadiah sikit kahkahakahkah

Desert Rose said...

Tualh aku baru nak pesan, daku menanti ucapan mu di sokabar...tak boh nama aku siappp

CY3.5 said...

saja takmo komen.. sbb syahdu.. tp komen jugak.. apakah?

Erna said...

selamat berangkat kak non!
selamat berhari raya diperantauan..
jangan lupo pack lomang, ketupat bagai!!

Nur said...

selamat berangkat dan beraya di perantauan...

nanti ada gambau knv kt utusan nanti mak frame yer!

Ms Lola said...

Mekasih Kak Non. I lap you very strong.

isz_3707 said...

aku pi MV the next day! kalaux bley la aku pi intip gathering blogger tersohor tu.

aku taip ni dgn rasa sebak (ntah pape pompuan nih). selamat berangkan babe.

knv said...

shake, oh you pun kat UK ke now? selisih la kita nampaknya :)

eza, thanks dik. :)

pau, lupa? hahahah.. kalo hilang akal lupalah kot hahahah!

mast, oh tang packing itu amatlah haru!! ni pun tak habih2 lagi nih!

fid, pasal visa dates tu spoil habih! aku ngan the 2 girls takleh masuk awal, 11th Sept onward. pasal tu la ada dua trip. kalu rempah aku dah banyak. hang buleh hadiah duit? hahahahah! :P

DR, hoh harus aku kena reject ngan utusan kalo nak masuk nama2 korang yang tersohor nih! panjang berjela list dia weh!

cy, entah akak pun tak paham hang nih. sedih ke idak nih? hahahahaha!

erna, alaa.. kami sampai nak dekat raya dah. so pegi open house rumah orang2 veteren je hahahahah! so pulun rendang ngan ketupat rumah orang la gamoknya!

nonie, hahahaha.. tak sempat kot! :P

lola, rasa2nya LV tu idaklah murah bebenau kot kat sana. tapi takpe hang bagi aje list hang yang berjela tu hahahahaha! akan ku gigihi juga untuk mentracknya!

zan, jgn sebak. nanti aku sebak gak. berat mata memandang berat lagi bahu memikul! tu diaaa.. dah keluar dah falsapah aku! :)

Fid said...

kalau dah spesis mata duitan mmg takleh nak tulong! kahkahkahkah
kalau aku ada wang bnyk juta billion billion sah2 aku hulu seratus dua ratus k!
kahkahkahkah

sup bunjut jgn lupa weh!
beli rempah HPA sama weiii sodap juga..tepung radix bagai...

mommyashvin said...

Hi Kak Non,
Selamat berangkat and safe journey! :)
nanti 12th sept tu what time dept?
email me, ur contact no .:P i may b happen to be there on that day! mana tau boleh semuka wit u *blush* :P
thavaly@hotmail.com

knv said...

fid, ada juta billion pun hang nak bagi aku seratus dua aje? cisss!! sungguh keji! tepung radix tu aku berkenan. kat mana nak dapat? pkns ada tak? hahahaha!


valli, my flight at 11.40pm 12th Sept. if you are there just give me a call at 013-2089488. see ya!

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger