Monday, September 28, 2009

aimie n aisyah

last friday sekolah depa ada special assembly (weekly) untuk acknowledge certain achievement budak2 nih.

this time aimie n aisyah dapat cert pasal konon dapat went through the first week dengan jayanya. actually masa mula2 dulu seksa gak. semua pakat nangis. arina. aimie. aisyah. akmal. bertunggu tangga kat sekolah. now ni arina still not that ok. tapi aku lantak tinggal aje kat sekolah. biar dia biasa.

so ni cert yang aimie n aisyah dapat. yang aisyah punya mana tah aku tak jumpa lagi. hahahahaha!

oh yea sistem sekolah depa ni bagus. more to encouragement and fun to learn. sekarang aku paham kenapa primary school depa bukan exam oriented. aim depa hanya untuk encouragekan budak2 ni pegi sekolah. untuk 10 tahun pertama ni mereka hanya perlu tanamkan dalam diri bahawa sekolah itu seronok. bukan burden.









Posted by Picasa

7 comments:

Salwa said...

wah kagum tgh cara mereka nak menjadikan budak2 tah rasa kekok dgn environment baru
siap bagi cert lagi..
tahniah aisyah dan aimee :)

knv said...

mekasih! yep sistem depa memang lain la dari kita.

knv said...

tapi actually takde benda pun. saja buat budak2 seronok.

Fid said...

wahh
siap ada cert bagai gitu..bagus bagus..
arina dah sekolah ya..anak aku pun konon nak sekolah juga tapiiii...nak sekolah yang...'baju cantik kalau pakai nampak handsome'
huwahuwa

HUda said...

msia ni sibuk nak protokol dan bersistem yang hanya nak tunjuk sapa punya sistem bagus..tapi langsung tak reti psikologi budak2..betul tak?

Erna said...

bagus2!!!
Non exam oriented yang penting happy di sekolah!

mommy2H said...

best la sistem sekolah depa..menarik! nak g sana la jugakkk

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger