Thursday, November 12, 2009

boxing day



peeps,
aku nak pi sini masa boxing day nanti (26th December 2009). itulah masa yang paling sesuwei untuk pi shopping. Sila klik website depa.

Bicester Village

tempat ni kat oxford, about 1.5 hours drive dari Birm.

Korang boleh tengok brand2 yang ada tu. Kalau ada yang menarik perhatian korang, dan teringin nak menyuruh aku beli, maka silalah pesan awai2. Tapi aku kena ada confirmed detail la kan. Size, pattern, warna, etc.

Pada sesapa yang biasa shopping luxury brands kat UK ni, kalau korang ada tempat lain yang boleh direcommend, please drop some message will you? Aku masih buta bab2 shopping places nih. Verde, if you are reading this, maybe you could help?

Thanks!

13 comments:

bAiTi said...

akak, silalah ke Cheshire Oaks. Satu lagi shopping destination yang heaven ;). Lagi dekat dari Bicester Village ;). Kalau dr Manchester around 40 minutes. Kalau dr Birm mungkin lebih kurang jugak kut.. Sila google yer :P

knv said...

baiti, akak check cheshire oak tu tak banyak sangat luxury brands. better bicester kot. yep memang plan nak pi bichester je. ingat nak sewa motel kat situ boleh jalan2 oxford sekali heheheheh.. over tak?

Liyana said...

Dulu2 zaman A-Levels pernah beratur pagi Boxing Day nak masuk kedai2 kat Oxford Street :)

Dulu ingat ke Boxing Day ada kaitan ngan boxing tumbuk-tumbuk tu... haha... rupanya it's an English tradition giving seasonal gifts (in the form of a "Christmas box") to less wealthy people.

Anyway, happy shopping nanti!

Erna said...

heeeehuuuuu... aku pulak yang teruja! ahaks!!

UmmuAhmads said...

anamiraa...

saya pernah beberapa kali ke sana. Betul, kalau barang yang memang branded, utk dpt harga murah, memang bicester village is the best place di uk, setahu saya...pada hari boxing day. Tapi saya tetap tak 'mampu' nak membelinya sebab ye lah kan.... drp GBP800 jadi GBP300 macam mana saya nak beli...hehehe....
Tapi kasut clark, memang boleh sgt nak borong banyak2.... sgt murah cthnya, 10 pound utk 2 pasang! Kalau tempat lain di uk, murah kerana rejected (walaupun sikit sgt cacatnya)atau second quality, tapi kat bicester memang yang 1st quality (bukan rejected). Really recommended to those yang nak shopping boxing day.

Marisa said...

shopping kak jgn tak shopping.....

Mrs Kamil said...

AKu nak kasut clarks. Tang tu ada dak ?

Raihan said...

serious nak oder..jab jab jab aku tgh check website ni. camna nak order weh? aku email ye.apa email ko ntah

Nur said...

kak ana!!!!miss u so much..
takdak apa nk pesan, tp kalu kak non nk bg free gift ok gak..:P

hope it is not too late to congratulate u on ur PTD result..
muah muah muahs!!!!

rizza said...

ana,

apa macam hidup disana?

seronokkkkkkkkkkkk

hehhe

aku kirim belikkan buku murah2 boleh?
buku mengenai "Chocolate"

kalau boleh bagitau ye... tq ana..

knv said...

liyana, shopping memang happy. yang tak happy bila tengok duit belen lepas shopping hhahahah... kalau ada belen la ... :D

erna, dah balas your reply. buleh aje. just give more details ok?

ummuahmad, oh mekasih confirmkan pasal ni. tu lah tak sabar nak pi. harus la penuh satu village tu yea? risau gak nak hangkut anak2 ni. rasa macam nak tinggal kat rumah aje hahahahah

marisa meh la sekali join :D

myra, itu sudah tentu. hang bagi la kaler design size semua ok?

cik.an, hang browse tang 'brand' tu. nanti confirmla ngan aku. ana_miraa@yahoo.com

nonie, free gift tu ada. tapi coklat laaa... hahahahha

rizza, tak seronok pun. mana leh celen malaysia. cuma amik kesempatan je hahahah ok nanti aku tengok buku ko tu.

:: vErde+hAzizi :: said...

owh goshhhh!
im so sorry darling...bru bace entry nie...tk pasan ade my name on it! :p

sorry again...

nways,
jom laaaaaaaa...insyaallah i'll be going to london on 23rd...we can meet up...n jommmm shopping skaliiiiiiii! :D
hehehhe...n yeah, for luxury brands, better go to bicester if u wanna get value for money designer stuff...its more on off season item...tp i belasah jeeee...muahahhahaha :)

n other places yg suggested to beratur dari malam eve of boxing day is selfridges n harrods...tue yg my friends suggested laaaa...ade jugak yg cakap bicester ade shops yg tutup...coz its holiday season...hmmmm tak sure la camne :(
n on 26th tue, kiteorg blom decide pon nk g mane...hehhehehe...
so lets dig deeper on where else yg worth "bermalam di depan pintu" mereka eve of boxing day! hehehhee :)

knv said...

verde, hahahah.. thanks for the tips. memang serious kan berkhemah depan kedai? ish ish ish haru sungguh!

bicester will open on 26th based on website depa. but still i think it's up to individual shop kot. selfridge ada kat birm. harrods takde.

oh you sampai 23rd ke? sejuk sgt nanti tu. jgn beli winter coat kat msia banyak2 ok? infact masa you sampai tu boleh terus shopping winter coat lagi canggih manggih dari KM tu. SA dia confirm layan you baeek punya hahahahah! tu pun christmas sales jugak tu.

alah nak meet up tak dapat nak promise. my luggage banyak laa.. hahahahaha.. kat sini kalau pi berjalan kena hangkut anak2 sekali. takde sapa nak jaga kat rumah. itu yang tak syok jalan ngan budak2. infact kat bicester nanti cadangnya nak sewa motel soh my hubby duduk ngan budak2 i pegi shopping sengsorang hahahha.

you lama kat london ke?

okeh, any other info please pass around! untuk kemeslahatan kaki shopping hahahahha!

:D

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger