Thursday, December 24, 2009

the plus point

apa barang asyik nak komplen je kan? yelah asyik2 ko aje ada masalah kaknon! :P

anyway, truth be told, the most amazing thing about being a SAHM untuk aku, ialah aku telah berjaya meningkatkan aktiviti fizikal aku 100% compared to masa kerja dulu.

iyelah kata dok gerak 24 jam kan? nak2 masa mula2 sampai dulu. dahlah bulan puasa. dengan jalan pi sekolah depa, pi beli barang ulang alik. menapak sana sini. pastu masak untuk berbuka lagi. fuhhh! rasa macam reksaksa gorgon pulak :P

anyway, dengarlah sini wahai orang2 kampung. dalam 3 bulan lebih beta kat sini. beta telahlah berjaya menguruskan kegemukkan beta sebanyak 6kg skala richter!

6kg uolsss!!

muahahahahhhahahah! iye aku riak nih! tapi takleh lebih2. kang berat aku merajuk takmo turun2 kang. target aku lagi 6-10kg. fuhhh! peluh ketiak weh! tapi kalo aku buleh focus dan commit kat diet plan aku, insyaallahhhhhhhhhhh!

silalah doa kan aku bebanyak sikit. BILA tercapai impian aku nih, haruslah aku jumpa korang next year dengan keadaan vogue se-voguenya! masa tu sila bagi otograf kat aku ramai2 yea. muahahahahah!

ish gile keji lak aku rasa meriakkan diri camni.

anyway, i'm very delightful. jeans yang aku bawak masa mai hari tu dah melorottttt ke bawah hahahahah!

okeh, sebarang kejian aku tak terima yea. sila puji2 sahaja (yeah what else is new?)

ta-ta!!

:D

21 comments:

CY4.0 said...

maka wajiblah mak jadik SAHM utk membuang segala mala lemak2 yg ada ni.. fuh!

MN said...

waduh waduh..6 kg????
saya kena berusaha lebih keras nak lawan kak non nih!!!

jua said...

kak non...hang nak header camno. kasi detail sikit. mak duk tunggu email hang yang tak kunjung tiba,

Anonymous said...

cayook cayook kaknon! :P



~mamaDhea~

knv said...

hahaha... it's in your hand dear.. it's in your hand!

MN, sudahlah hang! dah kurus cengkeding gitu pun nak kurus lagi. bawak2 mengucap :P

jua, again, dah banyak kali akak email hang? awat tak dapattttt??? akak dah tulis kat fb. nanti jenguk ek?

sya,
mekasih.. mekasih.. *kembang kempis kembang kempis kembang kempis*

Mummy Harith Hannah said...

Congrats kak!!!!! ;)

p/s : Apekah rahsia 'regime diet' mu itu (selain drpd aktiviti lasak 24 jam)? Silalah sharing2..... :D

isz_3707 said...

kenapa aku GAIN 6kg sejak dok umah?
aku buat keje gak.
aku masak tapi xmakan gak.
ke sebab sini xde snow (ada kene mengena x?)
ataupun sebab anak aku cuma 1 so xleh celen ko kak?

liadevega said...

aku tak suka yg ni, kalau hang ada petua menggemukkan badan...sila roger...

mast@work said...

wah kak non, ini sudah mau mengalahkan org berpantang nih..

kena kerja lebih keras le saya nampaknye.. hehehe..

Marisa said...

huhuuu... saya sungguh cemburu! apa pun... bravo... makin de vass ler kak non ooi....

Liyana said...

I think bila byk buat kerja rumah almost 24/7, tu kira workout lah. Seingat I, my mom jarang duduk diam while managing the house, now she still looks good in her 60's. Setelah 'exercise' berpuluh2 tahun, it shows when she grows old gracefully :)

knv said...

arnie, allah takdak rahsia pun. makan kurang jalan lebih. kurus la sooner or later :P

zan, memang kompem pasal msia takdak snow pasai tu ko tak kurus hahahahah! ko tu gemuk ke hapa? tak sesuai tau! aku ni ye la ala2 anak gajah pun ada ni haa.. :P

lia, hang kena makan appeton weight gain. baru jalan :P

mast, akak pun kira dalam pantang la jugak nih hahahahhaha.. :P

marisa, ye harus vedevass. jeless??? ahahahahahhaha! tak sesuai hang nak jeles ngan akak tau!

liyana, oh bestnya part grow old gracefully tu. :D i loveeeee!!! buat kerja rumah kira mild workout la kan? yang penting constant. :D

NeroEcha said...

Jeles... aku jeles..takleh jadi ni aku pun nak kurus..patut ler aku tgk gambar ko kat fb nampak kurus...fid mesti jeles ni..jom kita kurus sama...fyi aku pun dlm misi mgurangkan weight.. dah 5bln tp br turun 4.5kg blh la ekk..target aku lg byk woo nak turun kalau blh lg 20kg...mkn tahun aku rasa nak turun

Erna said...

Haha.. begitulah diriku dulu kak non!!
tu pasal now rasa nak sahm balik sbb sejak keja ni berat naik mencanak-canak!! Dulu sampai underweight.. org ingat senang aje dok umah, tapi bila kita dah keja ni makin berisi baru org cakap balik 'ohhh dulu dok umah lagi teruk keja eh?'
haaaa baru tau!! Dok umah takde masa nak layan2 sakit pening bagai, sbb kalau kita sakit mmg x bergerak la segala huhu
U can do it kak non!! wah semakin mencapai arah kak demi! ;)

sisdee said...

eh besnya...tp saya yg dok kat umah pun perasan berat turun...dulu masa keje pun 56 kg.. ni dah 53kg..tp tak leh kalahkan u le...

terus!!!! tu le kelebihan SAHM hehehhehe

Zety Zin said...

whoa 6kg tu banyak tuuu!!!!

UmmuAhmads said...

anamiraa...hahaha...tepat sekali!

m-i-o said...

wow!

dapatkan bentuk badan langsing! turunkan sehingga 6kg dalam masa 3 bulan! berdaftarlah sebagai SAHM di birmingham SEKARANG!

amacam? bagus tak iklan ni? :P

tanpa pil. tanpa suntikan. tanpa perlu berlapar. anda cuma perlu duduk di rumah!

wah, lagi teruja kalo dapat iklan camni. hahaha :P

cayalah kaknon. cukup setahun, total weight loss adalah sebanyak...errr....24kg?! wah!

Desert Rose said...

Ana,

I'm hepi for u walaupun aku adalah dengki...aku nak mintak otograp hang di baju aku tau okeh..

knv said...

ya allah korang! bawak2 bersabor gok! aku baru turun 6kg jee... berlambak2 kg lagi nak kena turun sebelum kurus! so kesimpulannya aku masih belum kurus lagik ikut piawaian ahkak demi. korang toksahlah dok jaki ngan aku weh. takde maknanya tau!

nero,
oklah tu. pelan2 weh. aku ni nasib baik datang sini. kalo tidak harus membadak sampei kesudah. kat sini motivation tu banyak sikit hihihihi. gud luck kat ngko ek? fid tak jeles kot. dia tak vain macam aku hahahahaha!

erna, hang tu memang melampau kurus ya amatt.. akak turun lagi 10kg je pun memang puas hati yang amat laa.. kalau 10kg tu kira normal BMI. kalau ikut la ni memang dah obese wehh!! hiiiii.. horror sungguh!!!

sisdee, allah 56kg? ringan cam kuaci je bak kata kawan saya hahahaha! tapi memang best la dok umah buat kerja tiba2 lose weight. macam effortless gitu hahahaha. anyway, gud luck to me nak turun lagi banyak ni!

zety, baru 6kg. beratus kg lagi nak kena turun nih ahhahahaha!

UA, you pun sama jugak ke masa kat sini dulu? hahahahah... sungguhlah ubat kurus yang mujarab SAHM ni ek hahahahah!

mio,
hahahahahah.. pandainyeeee hang nak buat iklan yea? hang tak buleh campur pasai hang tu pun pesen2 berat ikan bilis ngan kuaci je. tak sesuai tau! 24kg? nehi! nehi! sila harap maklum ianya tidak berkadaran linear seperti itu. deduksi anda adalah tidak buleh dipakei sama sekali :P

dr, aku pun nak kurus cam hang jugak. bila lagi nak pakai dress bareback pastu gi berdansa2 ngan laki aku di bawah kilauan lampu minyak tanah? muahahahahaha! sila jgn jaki. bila aku dah turun lagi 10kilo sok baru dengki okeh? jgn risau. kat perut pun aku leh bagi otograp hahahahaha!

kesimpulannya aku memang keji tak kena tempat!

farah225 said...

kak non,
turun 6kg, tgk gambar pon makin vouge,kalau 10kg lg sah2 boleh tertukar ngn akak demi.konpem.heheheeh

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger