Thursday, March 18, 2010

cross-sectional views

hahahahah!

ni namanya nak jaki kat orang :))

apa2pun ni cross-sections custard tiramisu yang aku buat tu. verdictnya, memang ngancamlah korang! worth the effort.

aku dok ngap ngap ngap tak perasan dah nak habis kat aku sorang hahahaha!

oh yea, aku campur milo ngan coffee sekali. so ada rasa chocalaty pahit2 sikit. lagi satu masa soak fingers tu jgn lama2 sangat. celup sekali je angkat. nanti kang pahit yang amat pulak fingers tu weh.

ok selamat membuat yeaaa... :D




oh ya sponge fingers tu susun2 camni ek:-

kalo rajin buleh buat yang camni:-

15 comments:

sisdee said...

wah ni mak sorang leh abis ni hahahahaah

mana le badan tak start naik aku nie :p

knv said...

sis, buleh je makan. takleh selalu la weh hahahah buat lepas giannnnn :P

synn said...

mnariknya makanan ni kak...kalau saya,makan sorang..utk anak/suami, sy buat lain..hehe

knv said...

synn, itu wajibbbbb hahahah!

isz_3707 said...

dosa ko kak, melelehkan air liur ibu tak mengandung ni :P

knv said...

kahkahkah dosa? over tul hang nih! takpelah aku gemuk hang kurus. kira adillah tu kan? hahahah :))

mast@work said...

aarrrggghhh, stress saya.. sedapnyeee nampaaakkk

DNNA said...

salam perkenalan sis knv .. :)

waaahhhh ... yummeehhhhh!!!

custard tu wat from scratch ke pakai yg bird's tu sis???

hmmmm, daripada konsistensi yang sungguh licin dan likat tu, nampak macam wat from scratch jer ... hehehehe ... *ini adalah ayat bodek* ...

m-i-o said...

hahaha! keji betul :P saje je mencabar taste bud ku.

eh knv, dulu sy pnh try style gini tu - apa tu, diorang panggil trifle - tp yg tu kita soak swiss roll dlm air tin buah - which is tak berapa mesra dgn tekak sy.

idea soak dlm choco-coffee tu sgt mabeles, kenapakah sy tidak terpikir? wokeh, lunch ini juga akan pegi membeli bahan2 mentah. kahkahkah!

*esok hari sabtu, maka haruslah buat sajian extravaganza :P

Zety Zin said...

huuuuuuuuuuuuuu......

*lap air liur*

maizatul akmar said...

na, ko memang tau...pandai psyco orang..

Mynie said...

yummy :) rasa nak buat jugak. kat sini mascarpone mahal (rm20+ for 250g), so kena substitute dgn cream cheese kot..

Farah_W said...

mak aii...so tempting tgk ur tiramisu nih!!!!! nak buat jugak! by the way HI :-)

Marisa said...

kak non...

sponge fingers tu gano? kek sponge ke? or.... biskut asal bentuk fingers?

knv said...

mast, sedap banget. sesuai untuk hilangkan stress muahahahah! pastu gemuk jgn salahkan akak ek? hahahahha!

hi DNNA! kabare? i've seen u around :D btw ayat bodek hang tak menjadik. pasal akak kan malas. beli yang dah siap je. itu yang cepat dan pantas aje buleh makan dah hahahahah! tapi hang jgn tiru akak ek? buat from scratch tau! :P

mio, yep trifle tu tak guna kopi. semuanya manis2 je. cuba dulu buat dalam gelas kecik. kalo ko makan rasa ok, baru buat hidang kat orang ok? kalo tak sedap, humban aje hahahaha!

zety, pi secret resipe aje nyah. tapi yang ni kalo nak buat pun berbaloi. takyah nak bakar ke stim ke hape ke. letak dalam peti ais je bagi sejuk.

iza ko dah buat ke lum? nanti tempek gambar kat fb tau!

mynieeeeee! sila amik perhatian. yang ni tak guna langsung marcarpone menatang alah tu. hanya custard semata. sebab tu akak kata senang dan worth nak buat. akak malas nak ngadun cheese tu sebenonya hahahah!

hi farah! :D sila buat. memang akan tempted nanti muahahah! :P

marisa, cuba hang google sponge fingers kat internet. dia ada nama lain gak tapi akak tak sempat nak tempek gambar kat sini. texture dia macam biskut. keras. bukan macam kek span tau.

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger