Tuesday, March 30, 2010

rosemary-thyme baked chicken

ni project hari ni. aku tak tau nak masak apa dah. browse2 internet terjumpa lak resipe ni. memandangkan semua dah ada dan hanya kena campak2 aje, maka memang sesuai sangatlah untuk aku. :D

mudah aje caranya:-
ayam diperap dengan thyme, rosemary, garlic, black pepper, honey, garam, minyak sesudu dua. lepas tu bake aje dalam oven macam biasa. (bila dah lama dalam oven tu, bau dia, masyaAllahhhhhhh. merembes air liur aku muahahahah :P). aku makan ngan nasik ayam.

enjoy the photos :D






9 comments:

Ms Lola said...

hmmph, ayam dan rosemary ibarat irama dan lagu. muahahahahhaha....

Sayang.Ibu said...

walopun x dapat nak bau, ttp merembes air liurku kakkk... ;)

Liyana said...

mmg gemar sgt baked chichen or fish. Potong-potong, campak-campak, lepas tu biar aje dalam oven... dan boleh blogging..haha!!

DNNA said...

Saya dulu pernah gak wat ayam yang seakan-akan resepi ini ...
Tapi awat tak jadi lagu yang akak wat ni??? ...

Sesungguhnya, hasil campak2 akak sungguh menggiurkan, kak non ...
Hahahaha

p/s - Ke sebab kewujudan baby carrots yang comel2 ittewww?? Penambah seri gitu ... Hehehe

Zety Zin said...

bak kata cikgu intan, walaupun tak dapat bau, perutku berbunyi-bunyi melihatkan gambar itu. dah le belum breakfast ni.

isz_3707 said...

jgn sampai rembesan air liurmu masuk dlm masakanmu udah!

sana pokok2 mat saleh tu musti murah kan? lelagi yg fresh, bestnyerrrrrrrrrr

saudah said...

aduh...sungguh akan suruh perutku terbang kepadamu..sedapnya..

jua said...

kak, menjeles cik adik disini sebab hang senang dapat bahan2 kat sana. nak gak ah pindah gi sana.

knv said...

lola, sungguh! bau dia memang ngancam!

intan hang dah masuk tahap kronik. asik2 rembessssss je. tak kuasa tau! hahaha

liyana, senang kan? hasilpun ok jugak. cuma i hadn't tried on fish. :)

DNNA, comel kan carrot? itu tak bubuh lagi baby potato. laaagiii comelllll. :D hang tak cukup garing kot. buh lama2 dalam oven tu sampai keluar jadik tadaaaaa..! :P

zety, memang akak saja la tu nak bagi perut keriuk pepagi hahaha..

zan, mana leh masuk pasal kan dalam oven? muahahahahah :P

saudah, jgn! perut terbang tu hantu penanggal je hahahha!

jua, memang dah asalnya sini pun kan? alah tapi bukannya buat selalu pun. :)

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger