Wednesday, March 31, 2010

menu masa insaf

hahahha! insaflah yang ko tu orang melayu. perut melayu. tekak melayu. simple2 gini memang laki aku suka sungguhlah.

nak2 kuah kicap bawang potong cili tu! makan ngan telur je. tapi lelehnya tu lebih dari masa makan ayam rosemary! :))



ikut putaran jam: teluq dadar mata (nampak aje ko CikYan :P), kuah kicap, ayam knv :P

22 comments:

Sayang.Ibu said...

sungguh saya insap jugak tengok lauk-pauk kak non tu...*insap pasal dah lama x masak*... kahkahkahhhh

CY4.0 said...

bukan telur mata kerbau ke?

TopsyTurvy Mum said...

perghhh..

ayam knv gitteww...

kena share resepi kalo gitu..

boleh la pasni aku reka, topsyturvy lamb a.k.a kambing tonggang terbalik..cemana agaknya rupa dia ek?

knv said...

SI, takpe akak maafkan. kahkahkahkah! :P

yan, nampak aje hang ek? dah betulpun kan hahahah!

knv said...

TTM, haaa.... kambing aku tak pernah masak hahahahah! sila bagi resipe kambing tonggang tebalik hang! :D

flowerella said...

KNV,

mak aiii droolfeast betol. Of all gambar food yg u letak, yg ni mmg champion. nampak lazaaatttttt sekali..

isz_3707 said...

ayam ko tu ayam apa? cuba cite sket :P.

joyahsport said...

dok kt mesia pon lame xmkn cenggini...slurp...sdap le pulok...

:: vErde+hAzizi :: said...

serious babe! lunch tadi i buat telur dadar...1st time buat telur dadar mase kat sini...punye la gumbira mr.doc! hahahha padahal i yg malas nak defrost ayam...muahahhaha

knv said...

nong, kan? kan? ai pun terliuq nih hahahah :D

zan, buleh nak cite, kalau aku ingat. masaelahnya, mampus aku tak ingat camana aku buat tu. tapi ada tepung sikit, oyster sikit. hahahahha...

joyah, hahah.. kengkadang yang simple2 nilah yang tak terbuat :P

verde, wal asal balik hasil hahahah :P

sisdee said...

hahaahah menu kegemaranku..makan tiap ari pun tak bosan babe!!!

selalu buat bilis ngan kentang tu ngan kicap...weh..mcm nk buat mlm ni...hhahaahhah sbb siang tadi dah masak lomak cili api ikan bakar hehehehehe (pnjg gile nama) :p

Along said...

pergh...along yang hari2 makan makanan melayu pun terliur tengok cili kicap knv tu..hehehehe..

knv said...

sisdee, kami pun nak makan ni gak hari ni hahahha.. sama la kita.. jgn tercekik masa makan udah hahahha..

along, rasanya cili kicap tu ada hormon yang boleh meliurkan hahahha..

CY4.0 said...

biasa la.. haha.. tengah lapar :P sume benda dalam PC pun rasa nak makan.. sekaliii.. salah label..

mak makan ayam masak rendang ala minang hari ni..

knv said...

mak wuihhh rendang ala minang? sungguh pro bunyiknya. siap la selingsing baju sampai ke ketiak muahahahah! :P

DNNA said...

BETUL BETUL BETUL ...
Sambal kicap itu memang kelihatan sungguh mengancam jiwa raga...

Akak telah berjaya membuat saya mengimbau kembali kenangan jaman student (poket rabak) saya. Pada waktu itu, telur mata ittew adalah makanan ruji saya dulu .. kah kah kah kah kah ...

---tumpang lalu kaknon, nak ckp ngan CY sat, TQVM --

Cik Yan, wahhh, aku dah lama tak makan rendang ala minang. Last aku makan maso kek skolah dulu. Sungguh pedass ...

Dia yang style kuning2 tu kan ... Yummehh bebehh ... Sudah ditayang hasilnya (beserta resepinya) di blog blom?? Hehehehe ...

knv said...

dnna, nampak sgt akak sekarang ni pun tengah zaman pokai dan koyak rabak! muahahahahah! sabau ajelah! :P

yan, ko harus tempek resipe jugak tawww! kot tak akak kempunan leleh air liur kat sini... slurrppp!

Ms Lola said...

hari ni mak mewah.. makan kari ayam!!! masak 1 periuk, yg makan sofea je... lebih tu FREEZE (utk dia jugak..)

knv said...

seperiuk hang masak? wah wah wah kuterbayang se kawah la pulak hahahah! :D

Fid said...

knv
aku kaget dan kagum laa
mcm mana la puan manager tiba2 hari2 leh 'hidangkan' aku mknn macam macam
hang nampaknya makin maju
kakakaka

knv said...

eh? aku still manager tau! manejer rumah! hahahahah! tak lama dah aku nak menikmati masak2 gini weh. dah keje kang harusssss aku malas semalas malasnya :P

tapi aku masak semua senang2 ajelah. tak koser eh nak susah2. nanti betoi2 susah akan aku gembar gemburkan hahaha!

CY4.0 said...

tinggal apa je dalam kuali tu ha.. haha.. memang yg kuning2 itu lah kaedahnya.. nanti mak ingat resepi mak tempek :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger