Saturday, April 24, 2010

hari sabtu yang produktif

Sekolah Malaysia Birmingham

uihhh.. divanya anak dara nih! kengkonon voks la posing tutup sebelah mata tu hahahah.. :P
buat dalam masjid je. jimat kos. aimie aisyah kat belakang tu.


mosque and muslim community centre, Aston.


Groceries at Wing Yip, Kedai Asian china besau kat Aston (dekat ngan masjid tadi)

besau gilerr dalam dia nih. sayuppppp mata memandang! :D orang sekitar birmingham pun selalu datang singgah sini. dari coventry, etc.


apa? ingat kat msia aje ada cili sos lingham nih? kemsalam! :P
haa.. ni kicap wajib kat rumah. adabiiiiiii..... :D
kart's pun banyak. segala macam pau, roti canai, capati..


ko tengok bawang goreng tu? sebesau2 bekas dia letak. macam nak buat kenduri kawin! :P
meehoon kebiasaan kebanggaan kami sekeluarga.. :D
mee instant yang dicurigai kehalalannya :P eh yang indo mee goreng tu halal. indonesia mari.
kopok udang ala2 rota. memang tak jumpa kat tempat lain nih! :P
haaa.. mee ho liao dari malaysia. ini ajelah yang kami beli selalu. maggie mee dulu ada tapi depa tak amik dah la ni.
serai. fresh2. segar2. aku suspek depa tanam belakang kilang hahahha :P
bawang kecik merah. eksklusif ni. kat tempat lain susah nak dapat. yang sebelah tu daun ketumbar kalau tak salah.
hah! pinggan mangkuk pun ado! :P
tetiba terbau wangi mata kuching. bestnyaaa.. ni baru sampai kot. aku tak nampak lak dulu2.
garlic and ginger.
cili padi. kat sini murah la banding ngan asda, tesco semua.
lengkuas pun ada. sebelah tu limau nipis. mahal gile sekilo!
ternampak lak tauhu halal ni. yang lain2 tu tak berani nak cuba.
haaa.. selection kek2 depa. pandang ajelah. ala2 kembang tekak jugak nak beli tu hahahah :P
kedai pakcik wing yip :P


Sessi bermain di taman.













Sessi Bermain Air di Belakang Rumah
Ni actually air tak penuh lagi. Lembik je kolam tu. Tapi depa tak sabaq nak jerlum dalam tu hah! main ajelah.. :P




haa.. kan aku dah kata?

memang produktif hari sabtu nih!

:D

6 comments:

sisdee said...

hahahaahahha...suke tgk budak2 jmpa kolam kan..hehehehhehe..smlm my kids jenuh pujuk nk mandi kolam camni le..tp cuaca jap ujan jap pns tak buka le kolam tu..

pastu cuaca ibu yg jap sihat jap migraine lgi hahahahh..

btw..hidup kat ngara orang risau satu jek kan..halal dia..sdgkan ngara sndiri pun halal yg kdg2 tak halal apa lagi ngara orang :(

oh dunia!!! (pejam mata!!) :p

cute le ur doter posing mata tutup hahahaahhaa

KV said...

mmg produktif abih ah kak non! ai laik.;P

Mynie said...

wah besarnya asian store dia! the one in camb kecik je, run by a malaysia-singaporean couple. bila kitorg2 ni dtg, diorg tanya "apa khabar?" tu je kot bm yg diorg still ingat hehe... kadang2 durian pun pernah muncul kat kedai tu hehe.. tapi tak pernahlah belinya.

mama | ayah | sarah | syimir said...

mcm terasa dok negara sendiri bila byk bahan2 masak byk dijual ye KNV...

TopsyTurvyMum said...

sgt produktif!
ciss...ada jugak pau kraft kat sana...aku sini kena wat senirik! yang penting sardin mackerel Ayam Brand harus ada di mana2 aku berada!

knv said...

sisdee
boleh beli kanvas yang tutup kolam tu. so takyah la risau masuk benda kotor dalam tu.

tak halal kat negara orang boleh lagi dimaafkan. tapi tak halal di negara sendiri tu yang lomah sikit. :P

kv
ai pun laik! :P

mynie
memang besar. ramai jugak yang datang dari area2 midlands lain. kalau nak raya tu memang penuh kedai ni. pasal serai lengkuas halia kunyit tu murah la compared tu asda. a'ah durian semua ada. akak sekali sekali ada gak beli durian. bebudak suka makan. buat lepas kempunan. pastu ikan2 frozen banyak la macam tenggiri, bawal, selar, kembung, etc. memang meriah. sediakan aje ongkosnya. :))

mss
memang semua benda ada. nak masak apa tu kira no problem la. antara R dengan M aje hahahah! :P

ttm
aku rasa kat sini kan, mak bapak aku je yang takdak hahahha. apa barang sardin Ayam Brand. aku pakei asda je. hahahha.. takpun beli philcard. ni macam sardin la jugak.

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger