Saturday, May 15, 2010

hari yang phenattttt...

letih sungguh hari ni. hahahaha.. memang dramatik aku. baru first day laki takdak rumah, dah kecoh satu internet hahahahha... aahhhh! nak cerita jugak! tak kira! :P

anyway, hari ni banyak aktiviti yang aku plan. tak sedar diri takdak pembantu. saje je cari penyakit nak memenatkan diri. pastu kang naik hangin sorang-sorang. ahahahahah! gitulah yea kawan-kawan hidup berumahtanga :P.

okeh, pepagi buto dah bangun. bakar pizza untuk sarapan. aku guna BM buat dough malam tadi. sedap bangat kot. licin anak2 aku bedal. buat topping sosej ngan cheese aje. pastu buat marinade BBQ chicken konon untuk lunch nanti.



pastu kecoh satu kampung menghambat anak2 aku pi mandi. pukul 10 start sekolah melayu birm. nak kena drive through the city to get to the other side. kami di Selly Oak. sekolah tu kat Aston. aku agak cuak. pasal tak pernah lagi drive agak jauh gitu. tapi kang tak pergi rugi lak anak2 aku tak dapat belajar. so gigihkan jugak la.

terhegeh sana sini, campur sesat-sesat semua, pukul 10.15 pagi baru sampai. nasib baik kelas pun baru nak start. so aku drop je Akmal, Aimie and Aisyah. pastu bawak arina pegi lepak2 kat playground dekat2 situ. best pagi tadi, matahari agak banyak. seronok la nak berkejar2an ngan si arina. aku dok bawak buku cerita kengkonon nak habiskan baca, tapinya harammmm. si arina dok sibuk suruh aku ayun buai la, suruh teman main pusing2 la, suruh main gelongsor la. tak koser la teman. hampeh tak dapat gak rilek2 sambil baca buku sambil amik angin sepoi2 bahasa sambil perasan akulah mak yang paling voks dalam dunia. warghhhh ahahha! :P

sampai pukul 12, amik budak2 kat sekolah malaysia. terus balik rumah. pizza tadi ada lagi, depa dok pulun tu la dulu sambil aku buat maggie sup for lunch. hihihih.. yea.. aku guna maggie kering tu, pastu buat kuah macam kuah mee udang. bubuh ayam, fish ball ngan telur. fuhhh! semangat gile memasing makan. sebelum tu sempat masukkan ayam perap tadi dalam oven. siap dah ayam BBQ.



pastu ada hati pulak nak buat quiche ayam. tapi resipe paling sempoi la. aku carik2 ayam, gaul dengan mayo, telur, tepung, cheese, salt & pepper, pastu buh atas puff pastry pastu bakar je dalam oven. wahhh sedap terangkat.



so memang setengah hari kat dapur. asyik dok nguli doh aje tak habis2 hahaha... dah pukul 4 ni baru berhenti buat nescafe panas2. aaahhhh nikmatnya. sepatutnya pukul 7pm ni ada usrah pulak. aku tak tau la larat ke idak nak pergi. laki takdak, nak kena ngusung budak2 ni sekali. balik sure kul 10pm nanti. takut lak aku nak drive memalam sorang2. lagipun kelopak mata macam nak terkatup je ni.

fuhhh! phenat weh hari ni. esok tak sekolah, nasib baik. buleh aku tidor lama sikit hihihi.. tapi ni bile toleh belakang, setimbun baju tak lipat lagi. ada satu mesin baju nak kena sidai lagi. tsk! kalau laki aku ada itu keja dia la tu.



apa yang pasti, aku takmo masuk dapur dah hari ni. atas meja makan ada macam2 dah. ayam bbq, quiche ngan pizza. wahai anak2, korang makan ajelah apa yang ada. mama nak rehatttttt.... !

p/s: gambar2 semua adalah di google sahaja. kamera cantik aku takdak laki aku bawak pi europe. selamat berwiken semua! :D


10 comments:

Fid said...

hang bkn dok europe ke??
kakakakkakaka

erjkkk macam ada sedikit persamaan ngan entry aku baru ost jap tadi

huwahuwa

knv said...

aku idak. laki aku je gi. rombongan sekolah dia hahahah :P

Fid said...

woooooooooooooooooo

rombongannnn....

mamaDhea said...

kak non,
same ler ngan hubby sya.. tang baju mmg keje dia.. tp part lipat tu, ahkak jugak kena buat.. huhu~

lailasani said...

aih... same lak kita.. encik suami tiada di rumah... tp sbb anak sorang aje, takdelah kelam kelibut pun.. cuma terasa 'kehilangan' gitu...

rajinnya masakkkk.... teringin BM jugak tp takut nk bitau encik suami kot2 tak di approve... huhuhu

knv said...

fid
gitulah kekdahnya :P

sya
tang lipat tu akak mesti buat. sebab ada piawaian yang harus dipatuhi hahahah! :P

lailasani
akak lak tak sempat nak rasa kehilangan hahahha.. pasai asik dok kelam kabut hahahha :P

Liyana said...

Tahniah kerana berjaya mengharungi hari ni. Kita tunggu cerita hari2 berikutnya :)

Ms Lola said...

anak ramai, konpem ada je mulut yg nak mengabiskan. tak sia2 berpenat lelah

TopsyTurvyMum said...

aku pun paling malas lipat baju..tapi kena wat jugak..selalu gak TTD offer nak tolong, tapi kalau dia tulun aku kena buat balikkk!!

masak byk2 nak hilangkan rindu kat suami kannn?? haha

knv said...

liyana
hahahahh.. gimmick je lebehh :P

lola
that's the main reason. seronok puas hati tengok depa makan :D

ttm
offer sidai baju aku terima. lipat baju sorry naik lori! :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger