Tuesday, May 18, 2010

sapa nak ambik saya kerja?

hahahahahah! :P

ni tengah sibuk dok belek jobstreet kalau2 ada kerja kosong menarik dimana-mana. kalau kat company korang yang voks tu ada kerja2 picisan untuk orang macam aku ni, maka silalah habaq mai. gaji boleh nego. aku kan dah insaf? kalau ikut mode insan kamil, aku akan cuba survive dengan gaji sikit. :P

offer ptd hari tu, memang sudah hanyut ke sungai thames. waahhhh.. jauh sungguh hanyutnya. :P actually memang aku berminat nak jadi ptd. untuk menyumbang kepada agama dan bangsa.. ecececece.. :D sebenaunya nak masuk wisma putra pastu posting kat paris. kan vadevass tu? tak gitu KS? hihihihihihi.. perasan bagus sungguh ngko ni kaknon. ok.. ok.. betulkan niat. nak pegi paris sebab nak belajar french. errr... bukan kena belajar french dulu ke baru boleh gi paris? hihihihi.. okeh.. okeh.. melalut.

kerja kat kompeni lama balik, itu masuk Plan B. kalau boleh aku tak mau dah sambung kerja situ. aku dah fikir2 apa yang aku nak buat; dan kiranya kerja balik situ merupakan option terakhir yang akan aku consider. tapi pun rasanya tak lama kot. we'll see how it goes.

and by now, aku sudahpun memulakan usaha2 menulis kepada beberapa company kat malaysia untuk apply their relevant vacancy. sungguh selektif aku kali ini. hahahhaha... i can't afford to waste my time anymore. jadi aku taknak dah kerja setakat nak duit gaji sahaja. kerja aku kali ini haruslah selaras dengan rancangan malaysia ke 10 nanti. :D

maka wahai company2 voks ittew, silalah amik aku kerja. ai sumpah you takkan menyesal!! :D

17 comments:

KS said...

kenapa takmo jadi ptd?? offer expired ka?? haihh rugilahh gomen tak dapat orang mcm kak non!!!

tapi sebenarnya jafi ptd tadak best mana pon.. tgk jabatan/kemeterian yg kita posting. alhamdulillah saya dapat tmpt yg ok gak. tapi skang byk sgt political intervention tu yg tak best.. tatau la kalo kaknon boleh tahan atau akan menyumpah2 sokmo hehhee :P

haihhh panjang plak komen :P good luck kak non!! :)

Ealyie said...

yer KS, tu la tu.. rugi besau gomen tak hambik Kak Non Vouge nieh.. nama pun da vouge se'vouge' orangnya..
isk..isk..

aku yg lelebih terasa hampa dorg takleh postpone akan kehadiran ngko di jawatan pitidi tu kak.. :(

Fid said...

aku dah tak mo kerja gomen
aku dah tawaq hati
aku dah tak nak kakak
sbb aku plan tak akan kerja sampai napas terakhir sblm napas terakhir aku nak rileks..kakaka

knv said...

KS,
depa tak jawab hapa pun. dah dua kali tulis surat mintak defer lapor diri. depa buat derrkkkkk je. almaklumlah. beratur orang nak masuk line hahahahha! takde rezeki disitu. takpe. ada ubi ada batas. kah kah kah kah! apakah? :P

ely
eh ko pulak yang lelebih ye? tima kasih kerana hampa sama2 ngan akak. letih aku karang surat ngapa 'saya patut diberi kelonggaran lapur diri lambat sikit'. harammm tak dibalasnya surat den yang berjela2 tu. apa nak buat. kabel pun takdok... :P

fid
insyaallah, takdak sapa pun akan kerja sampai napas terakhir. aku nak mati masa tengah sembahyang. bukan tengah kerja. :P tawaq hati? meh aku buh kicap masin sikit. :P

KS said...

Oh akak ada mintak defer? Hantar surat kat sapa? SPA? Meh kasi tahu saya. biar saya rotan diorang sebab tak
jawab.. Berani diorang buat knv gituuuu

KS said...

Kak, u've got email! :-)

isz_3707 said...

aku plak hanyut kat sungai segget. lama gile aku tak mintak keje, buat2 lupa gitu heee.

aida said...

Eh kak, bulan bape balik mesia? Wah baru nak kenal2, dah nak balik? Keke. Dah abis ronda ke uk

n.i. said...

meh sini join kampeni saya... hehehe... dipayungi Kementerian Kewangan... lebih kurang ptd la tapi bukan hehehe... tapi rasanya belum ada opening lagi... hehehe sori

knv said...

ks
mekasih bebanyak atas usaha2 hang :D. kalau jadik akak banje eskrem potong perasa durian ek? hahahahhaha!

zan
takpe nanti2 ingat la balik tu hahahahha :P

aida
planning hujung september. tgk la lakiku habis desertation dia bila pulak :P ronda uk? ronda birmingham pun tak abis lagik hahahah!

ni
kata suruh join. pastu takdak opening pulak hahahah.. errr.. company apa tu? itu ministry under KS la kan? hahahhaha..! sungguh lah datin seri KS! :D

KS said...

Kak non,

takmo la eskrem potong. Masak untuk sya selama sebulan boleh? Hahaha :p

alas itu jek yg boleh tolong. Kalau i ksn, kena hantar pool dah mereka2 yg kerja ampes gitu... Datin seri ks?? Aawwww kosserrr.. Datuk seri la hahahhaa :p

knv said...

masak? apa itu masak? macam pernah ku dengar tapi dimana yaa? :P

betullah. apa barang datin seri. datuk seri baru sungguh voks! ahahahha.. gud luck. gud luck. nanti akak mintak otograp siap2. :P

sz | m.a.s.s said...

kak non, kena tukar kabel fiber optik baru depa nmpk kewujudan surat deffer tu kot...hehehe...apa pun kalo dah rezeki tak ke mana... :)

knv said...

mss
fiber optik? kahkahkahkah! alah kalau dah berdengung tu bagilah kabel canggih mana pun still berdengung jugak hahahah! betul.. betul.. kalau ada rezeki adalah tu. tak kemana.. :D

aida said...

kak, dah pergi ke muzium cadbury? kat birmingham kan? ingat nak pergi, bole lawat kak knvogue kita ni.. hehehe

n.i. said...

kak non,
baru dah terbukak mulut baru sedar hehehe... tapi malas nak delete balik hehehe.. ala-ala terlajak perahu boleh diundur la ni... kampeni saya kutip cukai hehehehe

knv said...

ni
takmo invite akak jadik reader ke? tihihihihi... :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger