Monday, July 19, 2010

beribu-ribu lemon

mode: masih bengkek

jadi aku telah diuja untuk buat beribu-ribu cupcakes untuk anak2 bawak sekolah esok. :P next week kiranya depa punya last week sebelum cuti sekolah, dan sebelum kami balik malaysia. so aku memang dah niat nak buatkan cupcakes bagi kat kawan2 sekelas depa. so esok turn Akmal.

aku suka silicone cupcake casing tu. cepat sungguh kerja bakar membakar aku. keluar2 oven tu senang banget nak pindah2kan keluar mould masuk mould. memang flexible lah! aku bayangkan aku bakar rentung malaun2 ittew hahahahhahah :P kata hari ini hari bitter aku hahahahha! :D

enjoy the photos. saja nak suruh korang jaki kat aku hahahah!




Posted by Picasa


22 comments:

TopsyTurvyMum said...

apsal eh aku buat choc cake tak pernah dpt kaler camni??
ini sungguh tidak adil! page berapa hang tepek resepi ni?? haha..

oohh..hang dah nak balik m'sia ke??

Sally said...

Salam..bekas silicon ker?..ingatkan plastik..cam senang jer..selalu buat kek coklat kukus..ni nak kena cuba yg bakar ler pulak ni..tapi mana nak cari itu bekas silicon ya!:p

Zety Zin said...

knv, cantik cat baru rumah akak ni. nice!!

fuh. cupcake nih memang menawan qolbu lah!

sz | m.s.s said...

kak non blk mesia ni mmg tergugat la pengusaha cupcakes & muffin..muahahahah

::The Shopaholic Tauke:: said...

wowwww...meriahnyaaa...!!!

KV said...

meleleh air liur. Nasib tak menitik jer lagik.

Mama Adib said...

wah seminggu ku tak terjah macam2 citer

apa pung lawa giler umah baru hang

bila nak jemput house warming ni

iCaLoVeZiE said...

terus meleleh air liur. cemana nih? sedapnya!!!

HUda said...

elo darling...amboi lawas rumah baru ko...nak jugak lah hehe... tak sabar tunggu ko balik sini..aku nak kidnap seminggu masak kat rmh aku boleh ? hahaha...
tak kisahlah keje dgn jpa tu... u can achieve more on your own la...tak dak hal lah...

HUda said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

soooo tempting okeh kek ko tuh kak.. saje jer kan letak gambau besar2.. :P

btw, nice template esp. gambar2 kat banner tue (plus gambar2 masakan ko.. :P).. sejuk mata memandang (since kaler gambo pon itam putih :P)..



me, yg malas nak login,
~mamaDhea~

m-i-o said...

eh, si aisyah ke si aimie yg buat aksi ultraman tu? hahaha! cheerful sungguh diorang semua :P klo ada 8 tentu lebih meriah *tetiba*

sy ada gak acuan gini. tp bukan silikon, walaupun rupanya sama. sy punya plastik, selalu buat utk acuan agar2. agak2 klo acuan plastik masuk oven memang rentung tak? haha.

last but not least - i think your baking turns out even better when you're in 'bengkek' mode. hihi :P unlike me, bila mood tak best, tiba2 spaghetti itu jadi masam (alasan).

cikayu said...

waduh..mmg terliur tgk.

knv said...

ttm,
kalau tak jadi jugak, sila jgn salahkan aku yang voks nih. hahahhahah! ada orang kata aku ada bakat semulajadi baking membaking nih hahahahahhaha :P nak muntah lak rasa :P


sally,
sila terjah label khidmat masyarakat kalau nak order casing tu. cepat.. cepat.. nak tutup order dah nih tau :D


zety,
nanti akak balik shah alam hang wajib order tau. delivery door to door hahahahah :P


suzie,
hang sungguh melampau. takde makna buat kek dua tiga ketul nak gugat orang lain hahaahha :P


tauke :P,
memang sini sokmo meriah hahahha.. tak caya tanya pembaca tegar (ada ke?) yang lain2 tu hahahah :P


KV,
sediakan baldi disebelah! :P


madib,
ni tengah house warming lah ni. takyah jemput2 datang je terjah hahahah :P


icalovezie,
nanti akak balik hang order la ye? hahahah :P


ude,
aku sampai msia memang tak masuk dapur setahun gitu. qada'. hahhahaha. entah lah. aku piss of gile ngan jpa tu. rasa nak penampor aje sorang sekor hahahha :P


sya,
gambar besau2 tu memang trademark lah hahahah :P


mio,
si aimie yang buat tu :D

ooo.. itu acuan jelly. plastik kan? kalau masuk oven tak rentung. cair je. errr.. ini soalan dari seorang graduan akitekture kah? kahkahkahakah :P

spaghetti takpe, memang masam2 pun kan? hahahahahha :P


cikayu,
takpe2 nanti mai order kat akak na.. :D

m-i-o said...

oh yea tak yea. plastik patutnya cair la kan bila kena haba? kahkahkah! patutla subjek bahan dan binaan dapat C+ aje. nak kena tampar lecturer yg ngajar tu (alasan lagi) :P

ena said...

wah tantek tanteknya belog kak non!!!

amboii manyaknya kapkek!! aku telan air liur je laa.. huhu

Syahmiana said...

respecto ah ko ana..ko nk balik terus mesia ker balik bercuti nie?!

Sayang.Ibu said...

hmmmmm... *telan air liur* aje lah haku... :))

knv said...

mio,
tampor lecturer ke tampor murid? muahaahhahah! :P ai gurau2 ajeee.. :D


ena,
apa tantek tantek? cakap bebetul sikit. nak kena tampor? hahahahhahaha! abaikan. mood swing dua tiga hari nih! :P


syamin,
ya allah cupcake biasa ajelah weh. jauh panggang dari api! :P aku balik terus lorrrr... sob..sob! sedih! :( nasib baik mak ayah ada kat sana. kot tak tak hingin aku nak balik. baik kerja ngan gomen omputeh ni hahhaha.. :P (bitter pasal gomen senirik takmo amik aku kerja :P)


intan,
buat la yang. sonang banget. buat topping tabur meriah2 sikit harus anak2 hang suka. :D

iza said...

na, sementara hang byk masa pree bila dah balik m'sia nanti aku pun nak geng dgn ude kidnap ko barang seminggu..sila beri tunjuk ajar camno nak buat kek yg marvelous mcm ni...

iza said...

na, sementara hang byk masa pree bila dah balik m'sia nanti aku pun nak geng dgn ude kidnap ko barang seminggu..sila beri tunjuk ajar camno nak buat kek yg marvelous mcm ni...

knv said...

iza,
buleh, aku charge sorang seratus gitu. harga member... :P :P :P

hahahahahha!

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger