Friday, July 9, 2010

colourful tops for raya :D

these came in the mail this morning. aku suka bangat. baju2 raya untuk anak2. sob! sob! aku akan merindui beli baju cantik2 dan murah2 untuk budak2 kat sini. kalau kat msia, satu top cantik pun dah boleh 40-50 hengget. belum standard mothercare, gap, guess apakejadah semua tu. memang dah sah2 telan air liuq ja. tak mampu den. ialah kalau sorang dah makan ratus2, kali empat berapa ribu pulak nak habis tu? tsk tsk tsk!

anyway, ni first batch. menurut firasat aku, akan datang lagi next week. kalau ikut laki aku, dia nak borong baju budak2 ni untuk stok sampai umur depa 18 tahun sok. kahkahkahkah! melampau kan? kalau ikut nafsu serakah aku ni, harus beribu-ribu lemon aku beli hahahah!

khidmat masyarakat? sorry bebanyak korang. aku serious tak larat dah ni. ni aku nak concentrate shopping untuk aku lak hihihihi.. kontena barang2 aku berlepas next week. ni aku tengah pening dok packing memacking.

errr... entry ni takdak motif berguna. saja nak bagi korang jaki. bagi canlah kat aku ek? :P

Posted by Picasa

7 comments:

Liyana said...

ooo, kak ana, walaupun dikau telah warning tanak membeli, tp ku nak mintak tolong gak.. tolong tgkkan harga silpat disana, kalau agak2 murah (bg ku yg tak baper berduit nih), ku nak gak pesan..

kecik jer,ringan jer..

silpat tu baking sheet..pengganti kertas kajang kalau kita buat cookies, takkan melekat..washable..
harga dia dlm usd20-70 camtu (yg daku tau la)

knv said...

liyana, bulehhhh... akak charge double je buleh gitu? :P

silpat US brand. jadi mahal jugak kat sini.

ni yang equivalent kot:-

http://www.lakeland.co.uk/magic-non-stick-liner/F/keyword/baking+sheet/product/5570_5571

cenggitu la harga dia lebih kurang. kat msia takdak ka?

Anonymous said...

tak dak masalah beli siap2..
err...baju raya mak budak2 tak de ke?

-marisa-

sz | m.s.s said...

tu baju dah beli ke? wahhhh cunnggg! :)

Nanak said...

beli jgn tak beli..hihihi

SM@A said...

Salam Sis ...

Tak leh kirim ke ? Cantik cantik sumenya. Anak-anak dara I pakai baju long sleeve.

Tulah, I kalau gi outstation oversea, memang borong baju dia orang. Macam your hubby lah, kalau boleh nak beli sampai dia orang besar. Stok baju last 3 yrs beli kat US dan last year kat Sweden ada lagi. Baru ni gi OZ beli lagi. Over tak ibu dia orang ni.

Betul, kat sini mahal.

knv said...

marisa,
baju mak beli kat msia sajottt.. :P


suzie,
a'ah yang udah sampeiii... banyak lagik yang belum sampai.. gerun lak haku pikir ni haaa! :P


nanak,
itulah. gatal je tangan nak perabih duit hihihihi!


SM@A,
hihihihi.. yang ni tak dapek nak tulon belikan. pasai saya rambang mata. dah dua tiga kali nak belikan untuk orang last2 jadi hak milik kekal hahahha:P

iyelah banyak2 brand tu pun kan datang dari sini macam Gap, Mothercare tu. bila sampai msia harus berganda2 jadiknya. itu yang gatai jugak tangan nak beli kat sini :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger