Tuesday, September 7, 2010

casa arina bersiap raya


tak siap apa pun hahahahhaha!

anyway dah selamat pun kami kembali ke tanah air tanggal 3 sept yang lepas. masih lagi dalam mode jetlagged. siang tido. malam berjaga. bagus jugak. dapat gak buat terawikh hahahahha. ada gaklah pekdahnya tak gitu?

and the humidity, masyaallah. sabarrrrrrr. the kids dok mandi aje. kejap kejap peluh. kejap2 peluh.

dan hanya beli baju melayu sepasang kat akmal. the rest of the families, pakai aje yang tahun lepas2 punya. takdak baju raya, maka aku beli aje tudung raya yang voks vadevass gituk. kata ariani kat depan rumah aje tak gitu? hoh hoh hoh!

dan memandangkan dah kurus sikit, maka dapat jugak la pakai banyak baju2 yang sudah lama terkubur dalam lemari. sukeeeeee. :P

dan memandangkan dah pokai, duit raya untuk anak2 buah memang takdak. kami gantikan dengan baju2 dan souvenier2 dari UK. dikumpul2 macam berlambak2 la jugak kekdahnya.

aku masuk kerja 1st October nanti. insyaallah. mari doakan yang baik-baik.

malam ini sudah 29 ramadhan. aku doakan korang dapat apa yang korang hajatkan dibulan mubarak ini.

salam sayang dari kami sekeluarga.

:D

25 comments:

somuffins said...

Salam knv
Dah tiba Msia rupanya..

Selamat hari raya
maaf zahir batin (mana tau kot ada silap tanpa disedari)

Fid said...

nombor telepon pleaseeeeeeee

hahahhahaa
haa haaahaaa balik dah yey! haa..amacam jammed dak area umah hang??
selamat kembali

aida said...

selamat hari raya kak! kontena dah sampai ker

Liyana said...

Dah balik for good rupanya. Selama kembali dan selamat hari raya. Maaf zahir batin ye. Mana tau ada letak komen yg buat tersinggung ke.. :)

reena said...

Selamat pulang ke tanah ayer pulang ke tanah ayer, kak! Ampun & maaf dipinta andai kata ada salah & silap. Selamat hari raya!

TopsyTurvyMum said...

Salam Kak Non,
wahh ..diam2 dah sampai M'sia rupanya:)

Eid MUbarak to u n ur family.
Ampun maaf juga kalau ada tersinggung kat alam maya ni.

Jeles mak hang dah dpt makan ketupat fresh! huhuhu

KV said...

wah, kak non sempat beraya kat tanah air tu. Syok ah!

Selamat hari raya kak non. Maaf salah silap spjg berkawan yer. 0-0

Mrs Noba said...

welkam bek kak non...
jemput2 la dtg ke rumah. tp WAJIB call dulu sbb kalo tak makan biskut kering + air suam je kang.heheheh...

bib said...

Ana..
Selamat hari raya maaf zahir batin..susah2x nganto BM ke rumah..dah try pun..hehehehe..vadevas..aku sukee...
nnt calling2x..jom kita beraya ..heheheh

Along said...

Selamat Hari Raya. Kitaorg pun takde prepare apa2 untuk raya..baju2 baru beli/buat time my brother kahwin masih baru...takyah nak perabih duit.

Selamat pulang ke tanahair juga...selamat start keje..hehehe..semoga success selalu.

drwati said...

knv, selamat hari raya dan maaf zahir batin, rasa macam baru hari tu kaknon dtg uk kan :)

eZa said...

welcome back knv! ;)

selamat hari raye. maaf zahir batin juga salah silap semasa berblogging nih ye :)

akak dpt keje mane?

Nur said...

kejap je rasanya kak ana kt uk ekk..pdhal setahun jugak!

Selamat Hari Raya kak!mintak maaf kalu ada terasa hati dgn ahdik ni..

Sayang.Ibu said...

kak non... slamat hari raya kak, maaf zahir batin atas segala keterlanjuran menaip...
silicone bakeware dah selamat ditest drive.. mmg best giler.. macam jakun kejap mak tawww.. semangat sampai 3 buku kek cekelat siap... boleh laaa bwk pi umah mak2 sekalian.. hahahaha

Mona said...

kak non.. selamat hari raya... tak siap apa pun tak pe.. janji hati gumbira.... eden tak sabar nak nengok BM. haha.. keji!

-marisa-

Ms Lola said...

Selamat hari raya. Mintak maaf banyak2 kalau ada terasa dgn bahasa mak selama ni.

KS said...

selamat hari raya kak non & family.

Maafkan salah silap. Halalkan resepi2 yg diambil tu ya.

Take care. Buat open house jgn lupa jemput saya hehe

Anonymous said...

selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin,
tak sempat lagi nak buat kek guna mixer tu, ibu pulang ke rahmatullah, 1 syawal 1431,

-hidayah-

mommysarah said...

selamat hari raya kak. maaf zahir batin...

soklan mintak dilempang, agak2 lepas 1st oct ni ada lagik tak entry masak2? hehe...gurau2 :p

Leeds Al-Malique said...

Selamat hari raya maaf zahir batin jugak kak, dengan ingatan tulus ihklas dari leed untuk akak sekeluarga :)

SM@A said...

Salam sis

Selamat kembali ke tanahair.
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.
Kalau ke BBBangi, calling2 lah.

Sally said...

oh dah sampai ke m'sia rupanya..selamat hari raya..boleh raya sakan lagi tu..start kerja 1st oct kan..anyway tahniah.

sz | m.s.s said...

selamat mendarat kak non!
jgn kan anak2 akak yg dok sakan mandi,
saya yg dok mesia ni pun terasa bahang panasnya bila hujung ramadhan ari tu...syok btol dpt mandi air kolah...sejukkkkk

rohaadam said...

Salam Aidilfitri Sis...dah balik Malaysia dah? Cepat jer masa berlalu..:-)

knv said...

terima kasih to all commenters. sorry tak dan nak reply satu2. busy ntah hape hape hihihihi..

so how's your raya? semoga diberkati dan dilimpahi rahmat dan rezeki.

taun ni kami tak bagi pun duit raya kat anak2 buah. pokai tahap gaban hahahhahaha.. tu pasal segan nak pi rumah orang hahahahha!

insyaallah semoga lepas ni lebih makmurrrrr dunia akhirat.

thanks all. wishing you a great life after raya! :D

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger