Monday, November 1, 2010

calling dermawan


rentetan dari cer-pen purse koyak, maka ianya memberi aku ilham untuk mengunjungi daerah familiar tapi jauh dimata dekat dihati. :D

so aku telefon makcik kamariah yang mengelolakan Persatuan Anak-Anak Yatim Dan Ibu Tunggal Kg. Medan, PJ. entah kenapa makcik kamariah dekaaattt dihati aku. aku telefon dia tanya apa yang shortage untuk aku bawak weekend nih. as expected, all the staple item la. beras. gula. minyak.

dan yang paling mengembirakan, rupa2nya malam ini dia akan berangkat ke mekah. alhamdulillah. i'm so happy for her. semoga dapat haji mabrur makcik. tolong doakan kami2 dimalaysia ini. semoga makin melimpah ruah rezeki berkat dari Allah.

makcik kamariah adalah antara manusia2 selfless yang mendapat tempat dihati aku. adakah aku mampu jadi seperti dia? honestly, i don't know.

Hajah Kamariah runs this home with her own resources. Although public donation do comes in, however it is not on regular basis and it is always barely sufficient. For this reason, sometimes the daily meal is only rice with black soya sauce. In order to make additional income, the single mothers make cookies for sale. For the fortunate some, they manage to hold a job. The single mothers that have registered themselves with PBM do receive some small amount of allowance monthly.

lebih lanjut sila klik sini.

ok sebenarnya macam ni. aku akan pergi ke sana sabtu atau ahad ni untuk bawak beras gula semua. kalau ada antara korang yang sudi nak menderma aku amatlah alu-alukan. boleh lah aku top up cash untuk supply barang-barang tu. boleh bank in dalam account aku kalau interested. let me know i will email you directly.

boleh percaya atau tidak? hahahah.. aku serahkan ini kepada batu jemala puan puan semua. tiada paksaan dalam menderma. tapi besar kemungkinan aku akan songlap duit-duit korang tu muahahahahhahaha! :P

sekian.

carpe dium.

9 comments:

Kazaztan Team said...

cik knv..boleh email boleh emaila kan no. account.. saya pakai MBB

Kazaztan Team said...

terlupa tinggal email: kazaztan@gmail.com

Ealyie said...

kak non,
me too.. ealyie_14@yahoo.com

Ummu Auni Afif said...

mardhiah12_at_yahoo.com

knv said...

babes, thanks for your ikhlas hati. insyaallah ada kebaikan kat sana sok.

:D

MarDiah said...

e-mail to me also..

Along said...

email to me too...alongsj@yahoo.com

Along said...
This comment has been removed by the author.
knv said...

mardiah, i need your email add. or can email me jugak on ana_miraa@yahoo.com. thanks.


along, will email you. thanks.

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger