Wednesday, November 3, 2010

monolog dalam kereta dipagi rabu


1. hidup kat sana lebih lama dan kekal. tapi kenapa terlalu fokus dengan hidup disini?

2. apa yang aku dah buat untuk tolong palestin? hahahah.. are you kidding me? no im not. sebab aku tak tau nanti nak jawab apa kalau malaikat tanya aku kat kubur. apa tanggungjawab aku sebenarnya? what's the limit? kadangkala confused untuk mentafsir sebab dan kejadian.

3. acara seronok2 adalah lebih popular dari acara2 kemanusian. kesian sungguh.

4. aisyah surprised me the most with her exam results; particularnya in BM area. in general, im happy with my kids progress; considering how relaxed the approach is. adakah budak2 lagi senang belajar dalam suasana yang tidak terlalu menekan?

5. hari ni management meeting. sudah preparekah all the report?

6. kat mana nak pegi beli breaksfast ni? aku lapo!

7. lega semalam dapat siapkan 3 bijik KCT untuk tempahan.

8. friday nak shopping foods untuk rumah anak yatim. sabtu pi hantar. mekasih kat orang2 yang derma.


.... eh? dah sampai opis dah? sungguh tak sesuai. bak kata orang tua tu, "on the way to work, focus on the road, not the work!"

9 comments:

Kazaztan Team said...

amboii pjg monolog ye...

Zety Zin said...

aha. saya pun selalu bermonolog masa on the way pergi/balik kerja :)

memang selalu tak perasan dah sampai mana. tau-tau je dah sampai rumah. harapkan subconcious mind aje la yang navigate kereta. kehkehkeh.

p/s: berapa harga KCT tersohor akak tu? tingin pulak rasanya :D

Min Aina Ila Aina said...

Saya yang dewasa pun tak suka belajar dalam keadaan tertekan.

KCT..bakal jadi jenama..amin.

25%? pengaruh TTM.hehe.

nora said...

bermonolog pepagi....same here..mcm2x dlm kepala nih...anyway, salam kenal ye..nice blog. bebile free jengah2x blog saya ye...tq

knv said...

KT, panjang jugak. sempat la sampai opis hahahhha :P



zety, tang navigate keta tu memanglah masalah hahahahha.

takde tersohor pun KCT tu hihihi. email me ana_miraa@yahoo.com ek?


maia, insyaallah. 25%? buleh je. akak salur ke rumah anak yatim ek? hahah :D



salam nora. thanks dropping by here. ada masa saya terjah ye? :D

madamoiselleczar said...

i strongly agree on "on the way to work, focus on the road, not the work"...
so, hari ni, sambil driving fikiran aku dah melayang dok pikir paperwork aku yg tak siap2 lagi...sudahnyer,eksiden! stress gilerrrrrrrrrrrr...huargh!?#!!??

Fid said...

knv

la ni NGO yg dok buat misi ke palestin buka booth kat pasar tani stadium
alwaddah ke apa entah aku tak ingat

anak aku kalau ke situ mmg dia singgah tgk gambar2 baby ke kanaka kanak yg menderita

ojasamid said...

salam kak,
a good reminder indeed. arigatou kak :D

smlm kami attend satu talk dri aqsa syarif, perkongsian pengalaman perjalanan ust. hasanuddin dalam kapal mavi marmara. sgt2 touching, membuka hati n minda, n sgt inspiring.
ustaz ada sentuh beberapa cara yg kita boleh buat utk bantu palestin. mcm aqsa syarif sendiri ada jalankan byk kutipan, aktiviti utk bantu mereka di sana, jd kita boleh turut menderma melalui mereka. n kita boleh tolong taja n support keluarga n anak2 yatim palestin dgn cara bank-in kan duit by monthly basis payment. banyak info ada di laman web mereka:
http://aqsasyarif.com/
kalau xdapat menaja/menderma, kiat jg boleh tolong sebarkan awareness/info tntg palestin. i believe ramai antara kita (muslim malaysia khususnya) masih blur n takpeduli apa yg sedang terjadi di sana.

n one more, ustaz ada juga sebut, dlm isu boikot, that`s the least that we can do to help, besides du`a. ada 4 brand terbesar yg memang terang2an menyalurkan hasil mereka ke zionis yahudi. mc donald, nestle, L`Oreal dan Coca Cola.sedaya mgkn kita cuba sama2 elakkan guna produk2 ni (ada byk lg dlm list, tp ni yg paling besar tajaannya kpd rejim zionis)

iAllah byk yg kita boleh buat. :)

terima kasih akak, slalu inspire n motivate saya. may Allah bless u n family always :)

-salam dri tokyo-

knv said...

madam, yang lain2 tu tak agree ke? tu pasal terbabas hahahhahahahhahahaah! keji sungguh haku! anyway, sila amalkan pemanduan berhemah! :P



fid, thanks for the feedback. kalau rajin aku pi terjah!




thanks for reading CA, oja. and thanks so much for your input. i think the most challenging tang nak pupuk kesedaran dalam diri tu. benda2 macam palestin ni, kalau kita tak ada inisiatif nak amik tau, tak baca buku, tak pergi dengar talk, tak suka nak dig the story, maka sampai ke sudahlah kita tenggelam dengan hal duniawi kita masing-masing.

thanks for reminding all of us.

:D

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger