Friday, March 18, 2011

selingan waktu cuti



truthfully, i'm having a blast cuti2 malaysia at the moment. actually ni mengikut laki aku outstation kat penang. last minute decision. so we managed to checked-in at this run down hotel yesterday at around 3pm. susah bebenor nak cari family suite/room last2 minit booking nih. managed to get 1+1 (connecting) deluxe room which is not too bad. so kanak2 aku letak je kat bilik sebelah so makpak depa boleh me-loveydovey kat bilik sebelah lagi. hahahahahhaah!

so it's quite good for me. ni laki aku pegi kerja kat town aku ngan budak2 dok lepak2 kat bilik. internet connection pulak complimentary. so that's really good for me. semalam dah bawak depa pegi pool. pastu kami pi cari char kue teow Sani yang popular tu. murah gilos. 6 pinggan kue teow, nasi pataya, maggie goreng, 10 gelas air. total dalam 32 hengget je. that's what i love most about malaysia i guess. the good(?) and cheap food. :D

so sambil cuti sambil buat kerja jugak. with the internect connection aku dok monitor gak kerja2 opis. bengong je rasa, tapi can't help it. now ni tengah busy dengan new potentiol jobs. so memang tak menang tangan nak kejar consultants untuk specs-in product aku. gitu la kerojenya kalau dah jual barang tu. asyik dok kejor yeop kejor je lerrrrr. :P

dan banyak pulak yang berlaku kat dunia luar sanun. japan's catasthrope (spell?) is in now. kesian depa2 situ. tu dia kan. kalau Allah nak bagi takdak sapa yang buleh halang. mari kita ambil iktibar ramai-ramai. dan doakan semoga cepat2 improve condition depa. mula2 gempa, pastu tsunami, nuclear radiations, last2 ni salji pulak. subhanAllah. aku rasa bumi ni pun dah naik meluat dengan perangai2 manusia yang haru lagi mengharukan ni. apa2pun semoga kita semua dapat rahmat dari Allah.

dan berbalik kepada kerja pulak, lets be proud of what we are doing. cikgetahlyna ada buat satu entry pasal 'hina sangat ke kerja makan gaji ni' which really amused me. not her entry, but to those yang tanya soalan2 macam ni. to gauge interest? to spark controversy? apa2lah labu. cuma satu aku nak stress kan, apa aje yang kita buat, do it with pride. take responsibility. be accountable. whatever your position is, don't let it be mundane and unproductive. it's really up to you to decide. the money will definitely come when we prove ourselves worthy of it. allah suka. manusia pun suka.

ok peeps, salam hari jumaat. lap u strong.

:D

15 comments:

rohaadam said...

happy vacation sis!

Sally said...

slemat bercuti KNV..teringin nak melahap pasembor...

madamoiselleczar said...

oh kak non...i really need a breakaway tooooooo....
keje sampai tahap tanggal bulu dah haku nih!

mirah said...

happy holiday kak. Apsal saya g penang hari tu tak dapat pun mkn hrga tu? hihi..

Anonymous said...

mekasihh. dah masuk opis balik dah pungg.

sally, kami tak reti makan pasembuq. tak suka kat kuah dia. selamatttt duit hahahha. depa kata mahal gak kat padang kota tu.

madam, pi la cuti weh. tahap stress nak mampus dah aku tengok ko tu hahahahahha

mirah, akak saspek dia salah kira hahahhahah!

Anonymous said...

eh lupa,

tu aku la kat atas tu hahahaha.

-knv-

flowerella said...

Cantek anak2 perempuan you bertudung...

knv said...

nong, actually tudung tu yang cantik. kemas je bebudak pakai. :D

Mommy J said...

wahh best!...sila follow saya kak! hehe

knv said...

wahhh mommyJ! you've found me! :D welkam onboard!

KS said...

tak hina kak oi kerja makan gaji. yang penting halalan toyibban! hehe

akak work from home ke ni?

knv said...

KS, tu lah, ai berbangga je keje makan gaji.

ini udah diopis la gamoknya. takkan coti berminggu2 kot!

hang kabare?

sue said...

masa bljr kat penang dlu rajin jugak la dok ngadap c.k.tiaw sani tu. now ngadap c.k.tiaw gani plak kat jitra.

Fid said...

bilalah aku nak balik sana erk...hmmmmmm

knv said...

sue, sedap sungguh la depa masak. nak lagi dan lagi dan lagiiiiii! :P

fid, pi la weh. weekend pun ok apa? rilek2 jerrr

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger