Sunday, April 24, 2011

habuan pesta buku kl


went to klibf pwtc pagi tadi. tapi tak dok lama pun. kowserrrr aku orang ramai nm kat situ. tak tawaf habis2 pun orang dok bersesak2. lepas dapat buku2 yang aku nak, buku2 budak, terus keluar.

untuk the kids, banyak aku beli buku bm. kata nak mempertajamkan bahasa kebangsaan gitu. :D

ok, kalau belum pi, boleh le drop by pwtc. aku recommend datang weekday hahahah! harus aman damaiiiiii. :D












10 comments:

tinidewi said...

tajam adalah kata adjektif. jika adjektif digabungkankan dengan memper-, usah ditambah -kan dihujungnya. contoh, mempertajam, memperluas, memperbesar. harap maklum.

keh3x sempat lagi tu aku sound, editor tak bertauliahlah katakan :-p

knv said...

kahkahkah! nyampahhsss taw! ialah ialah cik editor tersohot. apa kata akak hantar anak2 akak tuisyen BM ngan hang? perkater perkater perkaterrrr

niza said...

banyaknya buku hang beli...teringin jugak nak g...tapi memikorkan anak2 ku yang lasak tu...tak jadi...takut hilang....

Mamaboyz said...

saya nak buku 4 imam!

ooo kalau dah memper- tak payah tambah kan...tq!

knv said...

niza, aku pi pun pasal nak bagi budak2 experience sendiri. tapi tak lama pun. nak masuk tengahari tu memang dah ramai gilos manusia. memang dok pegang bebudak je la jawabnya.


dok,
iyer sila ingat tips 'memper' itu hahahah! ikut hati banyak lagi buku boleh sauk. tapi tengokkan line nak bayor tu ish ish ish ish terbantut semangat! ni baru nak mula bio nabi saw. :D

Ummu Auni said...

berapa ratus habis? :P

Azlina_yahya said...

salam knv

aku siap amik cuti semalam semata-mata nak pegi pesta buku. habis aku tawaf semua...yg paling annoying all the sales people yg tetiba nak menerjah org!

crowds ramai jugak semalam...tetapi manageable..kalau nak bayar cepat jer tak beratur panjang...

banyak jugak beli buku-buku untuk anak-anak..syok la...!!!

knv said...

aini, citer pasal ratus2 ni, suka untuk akak menyatakan disini yang sebenarnya pesta buku ini tidaklah menawarkan harga yang betul betul runtuh seperti yang ku harapkan.

apsal ek? baik pegi mph aje gitu. :P


bent, assalammualaikum! :D
ko pegi sorang ke weh? dahsatttttttttttt! yer yang level 2 tu memang sales person dia horror sikit. aku senyummmmmmmmmm je sampei ke sudah sambil angguk2. malas nak cakap hahahah!

Mynie said...

lg worth beli buku chef hanieliza yg compilation tu (365 resipi) drpd yg sebiji-sebiji tu, idak?

knv said...

hahahah mynie, sungguh! akak tak terjumpa compilation tu. hampeh betul. tapi beratur panjang sgt tak koser nak pi cari buku lama2.

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger