Thursday, July 7, 2011

the twins are growing up fast


#1

aisyah: Mama, where darah haid will come from?
mama: from your vagina.
aisyah: euwwwwwwww! that's gross!
mama: wait till you have it. :P

#2
aimie: Mama, why you are not praying with us?
mama: i'm on hadas besar.
aisyah: haid ke nifas?
mama: nifas? hahahahhahah! not nifas!
aisyah: haid for seven days, kan?
mama: yes you are right aisyah. :D

12 comments:

sisdee said...

cepat dorang membesarkan. Macam aku ni nk terangkan kat syahmi kadang tersipu-sipu hahahah..tapi dia dah tau le UZUR tu maknanya tak bole solat.

Tapi dia akan conpius bila ada org sakit dan org sebut uzur dia akan tgk muka aku. So terpaksa terangkan panjang lebar le kan :)

KS said...

omg kak!! tak lama lagi dia cakap ada orang nak datang rumah pulak hehe...

haritu i pon bersoal jawab dengan anak2 i pasal "kenapa mummy keluar darah"

knv said...

sis,
hahahahaha itulah memang kena pakai the correct word dengan bebudak la ni. tak buleh nak beat around the bush. kang banyak conflict hahahah! itu yang aku dok cakap straight je hadas besar hahahah!


ks,
sungguh kan? ngeri weh! rasa macam baru je dapat baby hahahahah!

SM@A said...

Salam sis ..

My youngest, Muneera baru ni tanya I; ibu bersetubuh tu apa ? OK, in this situation I would prefer Ayah to response. Bukan I tak nak, cuma terkedu nak cari the right word to explain.. Hahahaa ..

m-i-o said...

diorang dah sampai fasa "ibu, dari manakah datangnya bayi" ke?

:P

knv said...

sis SM@A, hahahahah saya belum terkena lagi macam tu. not bersetubuh tapi 'sex' tu ada macam ura2 nak tanya. saja buat2 tak dengar hahahaha! haruuuuuu!


mio, udah jugak. tapi jawapan standard akak ialah: vagina. hahahahahahhahah! lepas tu semuanya 'euwwwwwwwwwwwwwwwwww'. case closed. sonang cito! :P

Fid said...

depa nak hang berhadas NIFAS le tuh! hahahahaha

knv said...

wah wah wah wah cikfidddddddddddd. ngko tu dulu bernifas 3 kali baru aku join sekali hahahahahah! :P

Mynie said...

berse***** pun hadas besar jugak, kena mandi wajib dulu hahaha.. ajar, jgn tak ajar..

anak-anak sy bila tanya "baby keluar macam mana?" jawapan saya sungguh vague "ikut bawah" ;p

niza said...

dia orang dah start belajar kat sekolah...utk lebih kukuhkan pembelajaran dia tyalah apa yang patut....anak aku kalau jumpa orang buncit semua dia tya mengandung ea....termasuklah lelaki...haru

Dilla said...

nasib baik diorg tak tanya, hadas besar yang mana satu Mama? hahaha...

CY4.0 said...

izinkan saya berguru apabila tlah sampai masanya nanti :)

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger