Friday, December 9, 2011

anak-anakku sayang


we love listening to CDs on kuliah agama. almaklumlah. masa agak tiada (alasan!) untuk ke majlis ilmu saban minggu. so my husband and me bought CD/VCD/DVD every other weeks for our supply of soul food.

after some time of course the kids started to notice. mana tak nya. masa nak tido pasang CD. dalam kereta pasang CD. lepas solat pasang CD. arina yang kecik pun dah kenal suara ustaz yang bagi ceramah. :D

anyway, the kids are now having a program at masjid negeri shah alam for the whole cuti sekolah. petang semalam when i arrived home from work the twins handed me one thin package clumsily wrapped. depa ni memang suka la dok balut benda tah hapa2 pastu pretend bagi hadiah kat orang. i thought it was one of those things la. i was surprised to see that it was actually a DVD of a kuliah by one of my favorite ustaz! i was esctatic!

aku tengok harga dia RM10. aku tanya mana depa dapat benda tu. rupa2nya ada jual kat bookshop masjid negeri. they have been saving their pocket money to buy that CD for me! oh aku sungguh terharu. aku bet mesti orang bookshop tu pelik apsal bebudak kecik ni sibuk nak beli CD kuliah agama.

aku sungguh terkesan dengan apa yang anak2 buat ni. kids, mama dan ayah sentiasa doakan kalian membesar jadi manusia2 yang takut pada Allah. mama redha kalian jadi anak2 mama. dan semoga Allah bagi kekuatan pada mama untuk bimbing kalian jadi manusia beriman dan bertaqwa.

i love you kiddos!

6 comments:

sisdee said...

ohhh this is so sweeettttt...

kalau le aku kat situ sure sebak dan nangis hahahahah..over mmg ibu sorang nie :p

knv said...

sisdee, memang sebak. tak terucap. :D

Anaa said...

alahai bagusnya anak2 awak.. tak sia2 penat lelah mendidik kan..kecik2 dah nampak hasilnya.. Alhamdulillah..

knv said...

insyaallah kak. jauh lagi perjalanan kami ni. banyak lagi rasa risau dan takut dalam hati. semoga berkekalan hingga akhir hayat. ameen.

chilun @ cik pau @ bibimie said...

sojuk perut ibu mengandung...

knv said...

alhamdulillah bibimie. rezeki allah. :D

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger