Tuesday, January 31, 2012

benda2 lima minit yang confirm mengkayakan dunia akhirat tapi apsal macam seksa gile nak diamalkan?


Ya Allah berilah aku kekuatan!!!

-Tahajjud, kerana kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya. Pastinya doa mudah termakbul dan menjadikan kita semakin hampir dengan Allah.

-Membaca Al-Qur'an sebelum terbit matahari, alangkah baiknya sebelum mata melihat dunia, sebaiknya mata membaca Al-Qur'an terlebih dahulu dengan penuh pemahaman. Paling tidak jika sesibuk manapun kita, bacalah ayat 3Qul, atau ayat qursi.

-Jaga sholat dhuha, kerana kunci rezeki terletak pada solat dhuha. Yakinlah, kesan solat dhuha sangat dasyat dalam mendatangkan rezeki.

**source: facebook**


9 comments:

aida said...

Kak sharing is caring okay :)

Anaa said...

knv, thank u for sharing... kena selalu di ingat2 kan amalan2 ini.. InsyaALLAH..

lailasani said...

TQ KAK...
nak share ngan org lain yee...

knv said...

subhanallah.

actually ini memang luahan perasaan terhadap diri sendiri in re-thinking my priorities towards life.

nak allah sayang kita. haruslah kita sayang allah dulu.

thanks for reading guys!

Min Aina Ila Aina said...

Ye kak, buat memang kita ada buat, nak istiqamah tu yang berat. ok kak, nak pg solat dhuha dah ni, tq kerana meningkatkan motivasi.

transformed housewife said...

betullah. insyallah nak paksa diri spy rajin sikit buat benda2 yg senang tu.

IdaShazana said...

Thanx, good sharing

jedi said...

terima kasih kerana ingatkan kak...

sisdee said...

ini sangat bagus...tq knv..mohon share ek.. :)

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger