Wednesday, February 4, 2015

when you drown, you swim up again

Alhamdulillah.

I've drown so many times. Rock bottom. Cried rivers. Am I stronger now? I honestly don't know. I've missed writing so much.

I've just completed by master degree. Insyaallah 2015 gonna be good to me. Got my master. My Ir. Yes, miraculously I've passed the Professional Engineer assessment last November. Now tunggu surat dari BEM. Alhamdulillah. Segala pujian balik pada Allah yang maha penyayang. Really a miracle for me. Nangissss.

Aimie & Aisyah tahun ni UPSR. Aku amat laid back. Syukur depa memang anak2 solehah yang berdikari dan rajin belajar. Mak depa ni memang lah sempoi (read: malas) sokmo. I thank Allah for giving me these kids. Alhamdulillah.

Aku dah berhijrah ke company baru. Still doing green technology. Still dealing with sampah and longkang. Dah tersurat nampaknya itu kerja aku. Letih jugak. Tapi laki aku cakap jgn komplen tentang kerja yang bagi kita rezeki. So aku takmo komplen dah. Lepas ni kalau letih aku makan je Baskin Robbins dalam se-tub dua. Hahahaha...

Dan kesimpulannya. Hidup ni memang meletihkan. Tapi syukur kita orang Islam kita percaya setiap titis peluh, airmata, darah yang tumpah itu Allah akan gantikan dengan sesuatu yang lebih baik. Sejauh mana pun kita tersasar, please find your way back. To Allah.

Jangan tinggal solat malam. Solat dhuha. Solat diawal waktu. Ini semua akan tolong kita bigtime. Aku pun masih tak istiqamah. Tapi kita niat setiap hari. Mudah mudahan akan dipermudahkan. Focus on the good thing in life. Appreciate different opinions. Don't be too blunt in your words. Be kind. Be considerate. Be tolerant. Berkasih sayang itu adalah lebih baik dari bertegang urat. Dan lebih menyenangkan.

Dan semua yang diatas, adalah peringatan untuk aku ni sebenarnya. Aku manusia lemah yang banyak terlupa. Tak sedar diri. Tak cukup bersyukur. Tak cukup beristighfar. Nangisss.

Dan aku doakan yang baik2 untuk semua orang.

Have a great life everybody.

Hugss.



7 comments:

Min Aina Ila Aina said...

Alhamdulillah...baru je seru akak pagi tadi...rindu tau!!

Tahniah, tahniah, tahniah!

Ye, saya pun sudah lemas dan sedang cuba berenang balik ni...dengan harapan dapat jugak complete phd tahun 2015 ni.

Doakan saya, kak. Tadi juga terbaca balik komen akak 4 tahun lepas tentang journey of phd. sob sob.

knv said...

salam MAIA,
mekasih alhamdulillahhhh. insyaallah boleh habis kalau focus sungguh2. akak doakan diberi ketajaman akal fikiran. kegigihan dan ketabahan.

sikittt je lagi nak ke garisan penamat.just do it and get it over with.

semoga cemerlang. amin.

mirah said...

miss u kak.
Tahniah dah hbs master.
I am still struglling.. huhu doakan saya juga ya.

All the best utk akak. :)

Laila Sani said...

rinduuu menanti entry baru.. :)

dah laaa kubaru tahu miraa nigella tu akakss.. hehehehe...

Tahniah kak..
Tahniah atas semua kejayaan...Moga Allah sentiasa bersamamu..

knv said...

mirah,
akak doakan semuanya dipermudahkan untuk mirah. we always stumble and fall along the way. memang camtu. yang penting istiqamah. another step further to the finishing line. aminnn.

knv said...

laila!
haaaa baru tauuuuu hahahha. haru la hang nih! :D

terima kasih. Alhamdulillah diizinkan Allah. sedihhhh.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas mendowload dn upload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger