Wednesday, May 13, 2009

red handed


(gambau: courtesy istockphoto.com)
aku heran kenapa ada blogger yang buat kerja copy paste.


masuk blog orang, copy entry orang, paste dalam blog sendiri, as if dia yang tulis entry tuh. mengaku sendiri punya pulak tu!


ko apa kes??


adakah anda cuba nak portray yang anda adalah bukan anda? ish belit la pulak!



maksud aku,


takyah la buat keje keji macam tu weh! apahal pulak nak ciplak2 hasil kerja orang?


i mean, bukannya orang tu buat phd paper ke yang ko nak plagiarise. ni luahan hati dan perasaan pun nak tiru orang kaa?



ish original la sikittttttt.... tak kisahlah kalau ko rasa yang ko tu tak kool ke, bosan ke, tak de modal lain ke.... tapi memang keji bebenor kalau copy paste entry orang nih!


dan yang paling haru dan malu, tetiba kena caught RED HANDED oleh tuan punya blog!



ah ah ah ah ah...


itu namanya sadis deknon!! /no


13 comments:

rizza said...

apa kes tu?
sapa sapa sapa????
hehhe

::Umi Sufira:: said...

Saya rasa saya pernah kena camni..ada orang copy satu n3 dari blog saya...tapi dia ada buat link la dia dapat dari blog saya..so kira buleh di maafkan..tapi bagi saya at least bagilah salam kat tuan rumah nak copy n3 tu kan..or at least tinggal jejak ke apa...rasa sebal juga..penat2 saya karang..;P

Mrs Noba said...

oh, apakah????
kak non kena ke?

Erna said...

sapa beb?? kasik link nak pi nyibuks jugakkkk!!

ar.nie said...

ya ya, kasik laa link... buleh kami ramai2 pi terjah.... :p

knv said...

kahkahkah!

kemain korang nak tau yeaa...

takyah laa...

toksah tuang api kat gas kahkahkahahkah!

umisufira, back link tu okay. yang hampeh tu buat2 mengaku yang tu dia tulis sendirik!

:P

Fid said...

kak non
awat??ada org copy ya??hahaha
nak vogue mcm hang le tu

mamaDhea said...

nak tau gak sape yg buduhs kopipes tuh.. ihiks!

Nur said...

kak non!!!sampek ati diaorg plagiat keje hang...bglaa link..bglaa..

nelcyndana said...

awat pindah2 ni cik non vogue! gaya penulisan pun mcm lain.... puluh2 kali baca kot2 slh blog org. anyway, gemerlapnya... bglah tahu saper mesin photostate tu....

Sayang.Ibu said...

siapakah ittew??? rasa nak gak kepoci terjah itu blog...

knv said...

nelcy,
terimalah saya seadanya... :P

m-i-o said...

aduyai. macamla copy-paste blog orang tu dapat 2-3 sen kan?

berbanggalah kaknon, jika luahan hatimu dikopipes. harussss blogger ittew nak jadik kembar siammu. hihihi

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger