Sunday, May 10, 2009

selamat hari ibu!




(gambau: mekasih CY!)
selamat hari ibu semuanya!!

pada pendapat aku, sesapa yang tak sayang ibu dia, memang malanglah dia (dan bangang jugak!)

pasal, aku rasa, ada 1001 alasan kenapa kita kena sayang ibu kita, yang menjadikan semua alasan 'against' jadik tidak valid dan insignificant.

tak kira apa2pun alasannya.

aku tau, at times, ada perkara2 yang mungkin kita tak boleh nak agree dengan ibu kita sendiri.



aku amik aku sebagai contoh.

i've been living with my parents since me and my husband got married. until now. which is coming 10 years now. (for that i thank you my husband for making it easy)

10 years. and 4 kids later.

tak perlulah aku nak detailkan satu-satu tentang perkara2 yang amat2 memerlukan kompromi antara kami (actually aku rasa aku yang harus kompromi lebih).

sometimes, aku rasa marah yang amat bila apa yang aku rasa betul, mak aku rasa tak betul. dan apa yang mak aku rasa betul, aku pulak rasa tak betul. %-(

korang paham kan the feelings.

again, tak perlulah aku detailkan satu persatu.



setelah direnung-renung dan dibelek-belek.

maka aku yakin, when dealings with parents,

aku tak payahlah nak susah payah tegakkan benang yang basah.
it is SOOOOOOOO NOT worth it.



because something i'm so sure of,

how bad things were, no matter how BAD, seriously,

when they are gone, I'M GOING TO MISS THEM LIKE HELL!! /no



so kesimpulannya,

before i open my big mouth and say things that would hurt my mother's feeling, i better shut the hell up!


MOM, I LOVE YOU SO MUCH! :x

and for all of you great moms out there,

happy mother's day! you are so cool! =D>


(and to my kids, thank god you've got me as your mother!! poyo i know!! :P )

9 comments:

Lyna said...

Nape mak saya duk jauh? Mencik tau! Mai la pindah kL mak!

mamaDhea said...
This comment has been removed by the author.
mamaDhea said...

KNV,
saya pon sampai laa ni still dok ngan mak pak lagi.. mmg setuju sgt part kompromi tuh..

HAPPY MOTHER'S DAY KNV!!! ;)

rizza said...

ana.. aku suka ayat ni

"before i open my big mouth and say things that would hurt my mother's feeling, i better shut the hell up!"

ni aku rase aku dah byk kali wat mak aku terasa... dan le ni aku belajar nak senyap je.. walaupun aku tau mak aku berkeras tak nak percaya akan keputusan aku tak nak keje dan nak keje sendiri.. aku kuat kan semangat utk tak cakap lebih2 yg akan guriskan hati dia...

eZa said...

happy mother's day knv :)

Erna said...

Happy mother's day to you too Kak Non!!
miss you bebeh!!
Wah!! meriah rumah baru hang!

Nur said...

wahh...bergemerlapan blog baru kak non!!!selamat hari ibu (belated!)..

n.i. said...

so kenalah tukar link knv kat my blog...

selamat hari ibu!!!

i pulak dok ngan in-laws... muahahahaha pindah keluar pastu masuk balik pastu keluar pastu masuk last2 maintain kat situ... hehehehe

mommysarah said...

saya mula menghargai parent saya masa form 4 (masuk asrama). masa tu baru tau betapa pentingnya diorang. kalau dok sama, manjang jek bertekak. haihhh...

sekarang kalo adik call, bagitau apa2 tak puas hati, nasihat saya

"ko layankan jek...ko sabo jek.. takut2 sok pagi ko tak dapat nak dengar suara diorang"

sedih..haha..cengeng betul..

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger