Friday, May 29, 2009

to have live emoticons


hapdated
actually dulu aku dapat tutorial ni dari blog ni:-

http://mltan100.blogspot.com/2008/02/use-emoticon-on-blogger-blog.html

senang korang refer sini ajelah. terang benderang dan jelas sikit graphics dia.

*********************

aku dah lupa link mana yang aku refer dulu.


tapi cool jugak ada benda-benda comel camni:-

:) :P :( :D =P~ =)) =D> @-)


so sebelum aku terlupa ni, baik aku paste kat sini untuk tatapan korang semua yang teringin nak include emoticons ni dalam blog korang.

aku tak reti la step by step tutorial. aku terus ke intipatinya terus ek.





okeh, korang add-kan:-

yang aku bulat tu macam ni:-




then save as usual.
DONE!

pastu experiment with these:-




Boleh kan?

Okeh, happy experimenting!!

/hihi


30 comments:

Ummu Auni Afif said...

cenonetnya, mata saya yang tak rabun pun tak berapa nampak, hahaha

Ummu Auni Afif said...

betul tak cam gini

script src='http://mltan100.googlepages.com/emoticons.js' type='text/javascript'/

knv said...

sorry2!

tak tau camane nak bagi besau!

it's actually this one:-

script src='http://mltan100.googlepages.com/emoticons.js' type='text/javascript'/

knv said...

eh jangan lupa < ngan > kat depan ngan belakang.

sorry la akak ni buto IT!

:P

Nur said...

ohh..tq!tq!mmg cumels!

Ummu Auni Afif said...

ok dah kak non, betullah yg saya tulis tu, dah test in my blog. yahuu!!!

knv said...

nonie,
no worries!

aini,
haaa... bila nak invite pulak tuu??? :P

Nur said...

waa...x sure mana nk letak!x de pulak head dlm html sy. mana nk isi kak non?

CY3.5 said...

TQ k Ana.. baru nak tanya.. hihihi..

/apsal terbaca topic macam to have live emotions? kena tukar spec nii..

knv said...

eh takkan takde kot nonie?

pi LAYOUT. pastu EDIT HTML.

at the first few lines.

ado tak?

knv said...

yan,
kahkahakha! tersilap la tuuu...

nasib hang perasan!

::Umi Sufira:: said...

Kak Non, nak experiment tuh camne? letak :) masa type kat post tak menjadi punnn.....

knv said...

US,
cuba klik link atas yang akak bagi tu.

type kat entry baru, pas tu publishkan dulu. tengok jadik ke tak.

Mama Adib said...

wah menarik ni, ku nak cubak

Ummu Auni Afif said...

kak non, sabau sabau.....tunggu bulan 6 yer :p

Nur said...

knv ku syg..
hancur lebur html ku kahkahkah..sampai kena tukau template sudahnya!

knv said...

ya allahhhh!!!

disaster namanya tuhh!!

orang suruh insert satu line je tau!

hahahahahah!

sila jgn salah kan saya!

CY3.5 said...

k Ana,
thank youuuu.. berseri blog mak la ni.. (perasan!)

knv said...

yan,

haaa.. sila buat entry terbaru yang dimeriahi dengan emoticons!

mamaDhea said...

kak,
saya sudah coba!

knv said...

ok ke sya? wahhh meriah sungguh!!

korang kena belanja akak eskrem ni sorang sepotong!

hahahahah!

rizza said...

awat tak leh

tak de apa2 pun terjadik...

Sayang.Ibu said...

yeayyy..thank u kak non...:)

ar.nie said...

Tenkiu knv! I lap u laa.... ekeke...

knv said...

rizza,
buleh tak?

ko insert line baru tu after 'head' tu. pastu save template.

lepas tu baru buat posting baru. hopefully ok!

SI,
tenkiu kat mltan. si pencipta! hahahah!

arnie,
sama2 la kita hahahahah!

mamanoa said...
This comment has been removed by the author.
mamanoa said...

naper saya try dok xleh gak..cam xjadi jek....sayer da tampal b4 head n after head..xnmpk kesan pun..camen nk tau benda tu da appear ke blum

knv said...

mamanoa,
akak pun tak tau la dik oi. ada orang kena guna mozilla dulu baru buleh tengok. mungkin pasal tu kot. actually ada banyak tutorial kalau rajin nak google. mungkin boleh dapat jawapan dari situ.

selamat mencuba ok?

:)

n.i. said...

makasihhhhh cikgu

Anonymous said...

[url=http://community.freeskier.com/profiles/profile.php?user_id=27260]DVD Fab Platinum 4.1.2.0[/url] [url=http://www.drawingboard.org/blogs/?u=videosealivia2]McFunSoft 3GP Video Converter 8.0.2.16[/url]
Arc DVD Copy 1.5.17 Easy RM RMVB to DVD Burner
http://blogs.laverdadigital.com.mx/?u=videoseandriana4 Aurora MPEG to DVD Burner 4.9.23
[url=http://www.drawingboard.org/blogs/?u=videoseabbi8]Sothink SWF to Video Converter[/url] [url=http://www.blogportalen.no/blog/?u=videoseabigayle5]Movie Station[/url]
DigitByte CD DVD Data Recovery 1.1 1 Click DVD Copy 3.1.2.8
http://cloudcomputingusersgroup.com/members/Cool-MOV-MPEG4-ASF-iPod-AVI-DIVX-FLV-Converter-18/default.aspx DVD Cloner
Easy DVD Creator 1.7.1
my icq:858499940385

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger