Thursday, June 4, 2009

the constant


/omg ya allah banyak sungguh aku mengarut kebelakangan nih. tengok ajelah entry2 bengong sebelum nih. haru!


mengarut memang best. sedikit sebanyak buleh release tension. tapi tetap tidak menyelesaikan masalah.


yang sebenarnya. aku adalah agak tertekan tatkala ini. bayangkan. sebahagian besar dari isu2 dalam hidup aku sekarang, hanya sedikit sahaja yang constant. yang lain semuanya variables. yang aku masih tak nampak jalan penyeselaiannya. ya tuhan, i need more constants now. can you please grant me more? please? /please


people say that having options is always a good thing. but i wish it otherwise. i wish that MY future is set in stone. it is bloody difficult to decide which way to go when 90% of your surrounding are variables. i feel as if i'm scattered all over the place. and the feeling is so shitty!


these couple of month is going to be one of the longest unbearable skin-crawling periods of my life. i know this will end. tapi sabar ajelah nak mengharungi hari-hari yang tak best ini. i used to be so sure of myself. i always know which way to go, the exact way to do things and how exactly to get what i want. and it is killing me inside when i'm no longer in control of my future. at times like this.


ya tuhan apa aku meraban nih?


oh yea, i need more constants.

14 comments:

Ummu Auni Afif said...

ler dah delete ke entry ultraman tu :p

anyway, betullah akak, i wished my future is set in stone, so i'll know i don't make the choices that i regret :)

auspicious_me said...

bole pakai ke tak phrase-'follow ur heart' dalam situasi ko neh?

knv said...

aini,
oh sungguh ku faham perasaan mu!


bent,
tak boleh rasanya. sebab variables tu ditangan orang lain. :P

CY3.5 said...

uncertainty mmg bagi impak dalam hidup kan.. urgh..

Marisa said...

cobaan....

HUda said...

mmm..aku pun fening aaa... masih tak keruan je bagai... ko nalri pi mana ckp aku tau..blh ikut hehe..

Mynie said...

the word 'constant' reminds me of cerita 'lost'...

mirah said...

k ana,
saya juga pernah mengharapkan tidak perlu membuat pilihan dalam hidup dan biarlah segalanya berlaku sendiri mengikut arus. Namun, saya tersilap yg hidup ini bukan di tangan kita. Bagaimana kita kari jauh untuk tidak dilanda masalah, maka maikn besarlah masalah kita sebab cuba mencari jalan untuk melarikan diri. Huh faham kah?

Heheh apapun k ana, dont give up praying ok. Setiap yg berlaku pasti ada hikmah tersendiri.

Nur said...

that is life laa kak..
wat sembahyang istikarah & follow your heart...niat utk kebahagiaan keluarga dan diri sendiri...dan tak semestinya yg nampak best tu terbaik utk kita..(ni nasihat utk diri senirik gak nih!:))

chilun @ cik pau @ bibimie said...

semoga beroleh ketenangan :)

MN said...

i wish the other way round. bila ada options then kita boleh gunakan akal yang dianugerahkan Allah untuk menilai/menimbang balik apa-apa yang perlu.

kalo dah set kita tak akan se'berusaha' sebanyak mana bila kita tak tau apa yg akan terjadi.

just my 2 cents.

tapi mudah2an kak non mendapat petunjuk dalam membuat pilihan. InsyaAllah.

suealeen said...

update cepat update... ada award menanti di sini

Ms Lola said...

Mana hapdate ni Kak Non...?????

knv said...

hi lola.

:P

i miss you too..

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger