Friday, June 26, 2009

michael jackson and tony buzan

memang takde kena mengena! :P

cuma kebetulan hari ini mereka disatukan dalam berita di tv3 pagi tadi.

1. yes, michael jackson, the gradually-becoming freakish figure since the 1980-s, and not to the forget the greatest pop legend ever known to me, died on Thursday in LA.

i think it would do him good. i think he leads quite a miserable life towards the end of it.

well jacko, may you rest in peace!


2. tony buzan the mind-mapping guru. apparently UPM is having an international thinking seminar with all these great gurus coming together including tony buzan, edward debono (spell check please!) and the non-other our beloved Tun Mahathir. Plus some others that i couldn't quite get the names.

I quote Tony Buzan this morning when being interviewed by the ever pretty Wardina (bencik!):-

"Now is no longer the era of information technology. But it is indeed the era of intelligent and intellectuality"

Dia berpendapat, manusia sekarang haruslah belajar untuk menggunakan otak masing2 ke arah yang lebih baik (iye ini ayat aku).

Yang pasti, kita sudah tidak ada masa lagi untuk jadi manusia yang tidak pandai berfikir, malas berfikir dan seumpama dengannya.

The brain, can do wonders to us, if only we know how to use it properly.

Jadik peeps, sila kawan dengan orang2 pandai sahaja. hahahahahahahahaha... sila jangan tembak aku dengan kenyataan ni. (pandai disini tidaklah bererti anda harus ada diploma, degree, phd ataupun jadik astronat negara. sebab ada orang yang ada degree pun memang confirm tak pandai2 sampei ke sudah.)


Okeh peeps,
sekian pesanan khidmat masyarakat!

Love yA!

:D

5 comments:

Fid said...

ok
aku kwn ngan hang!

mamaDhea said...

ya betul tu sis.. tak semestinya dah ada degree, org tu pandai.. ada jugak yg hampeh..

kesimpulannya, sya pon nak kawan KNV gak laa.. :D

mast@work said...

edward de bono tu banyak bukunya cerita pasal kaedah2 untuk berfikir.. contohnya six thinking hats.. cuba la baca, menarik juga..

tony buzan yang saya suka buku how to learn to speed read.. bagus juga.. dan sekarang tengah baca brain child

nak pergi seminar depa ni semua mahal.. ribu riban.. maybe instead of beli handbag, kita patut ke lecture depa?? huhuhu.. my 2 cents aje

mast@work said...

edward de bono tu banyak bukunya cerita pasal kaedah2 untuk berfikir.. contohnya six thinking hats.. cuba la baca, menarik juga..

tony buzan yang saya suka buku how to learn to speed read.. bagus juga.. dan sekarang tengah baca brain child

nak pergi seminar depa ni semua mahal.. ribu riban.. maybe instead of beli handbag, kita patut ke lecture depa?? huhuhu.. my 2 cents aje

MN said...

baru tau yg jacko passed away at around 3 something this evening. sbb nya masa news tu keluar, mak baru terpesat2 nak balik rumah selepas bekerja.

erm, tony buzan is here????wow!!! baru nak berjinak2 baca buku dia.

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger