Monday, July 13, 2009

akmal faris

lupa nak update.

mid semester exam last june (ke may aku tak sure), akmal faris dengan bangganya dapat nombor:-

















30
out of
38!

aku terkujat! apakah yang terjadi bang???

ko buat elok2 bang. takde maknanya mama ngan ayah jadi injeniur kalau ko dapat no. 30 dalam kelas bang. mana mama nak letak muka mama yang vogue nih? memang mama tau iman tak boleh diwarisi. tapi tang pandai ini harus ko kena warisi bang. mama mungkin tak sepandai ayah tu tapi still oklah nak lepas paper engineering dulu tu hahahahaha....

apa? abang pandai benda lain? ye lah anakku. mari kita sama2 terokai kepandaian ko yang tang lain tu.

apa2pun. mama tetap syahdu ko dapat no. 30 tak pasal2. adakah ko yang tak cukup usaha? ataupun mama yang lalai nak mengajar ko?

takpelah bang. kita sama2 improve lepas ni.

mulai bulan 9 tahun ni. mama akan jadi suri rumah sepenuh masa. maka harus mamalah men'torture' ko jadik pandai balik.




22 comments:

Ealyie said...

alamak kak non,
contraction terus pewot ku ini tergolak2 baca entry hangit mu ini..

"lek la ma..
baru no 30, lum 38 lagi tuu.. ok hape.. susah tunjuk pandai kecik2 gini, kang mama terlebey harap suda"

p/s: agaknya gini kot luahan hati akmal faris mu ittew ;P

CY3.5 said...

k Ana,
dia mau bikin gempak tu.. hari tu dapat single number, kasik chance dapat double digit plak.. ngeee..

isz_3707 said...

aku dulu b4 quit berazam mcm nak rak nak homeschool anak aku, tp pas benti aku mengadap lappy lg lama dr ngadap dia, apa nak jadi nihhhhh????

::Umi Sufira:: said...

betul3x setuju ngan CY...takpun maybe dia mintak perhatian lebey?!;P

m-i-o said...

kahkahkah!
maafkan sy, sy memang nk tergelak gila2 nih :P

baru tadi sy komen pasal entry anak cemerlang, udah keluar pasal entry ni. aduyai.

maka, bersedialah utk pelan tindakan. eceh. kot company besar knv bleh handle, inikan pulak akmal faris (dan adik-beradiknya). hihi. kacang goreng!

:P

Ummu Auni Afif said...

ala baru 30, kuikui.
akak tahu tak bila dah besar macam ni, bukannya kisah anak pandai ke tak, asal dia nak belajar, Alhamdulillah
dan yg paling penting mampu tak jadi anak yang baik dan soleh yang mampu mendoakan kita esok...isk isk
sebab kejayaan akademik bukan bermakna kita akan berjaya selama-lamanya.
kdg2 mungkin sederhana, tapi kaya jiwa :)
mudah2an anak kita semua jadi macam tu, dan jadi 'manusia'

Ummu Auni Afif said...

isk terkeluar tazkirah pulak :P

knv said...

kahkahkahkah! actually masa dia bagitau dapat no 30 tu. aku senak perut gelak weh!

takde dalam sejarah keluarga dapat no2 hikmat sebegitteww!!

aku tak larat nak marah. gelak memanjang ngan laki aku..

apa2 ajelah anakku!!

:PPPP

knv said...

aini,
betullah tu. kahkahkah! tapi memang tak caya sungguh la. takpelah. akak suruh dia apply jadik iman ke bilal ke hahahahah!! cerah masa depan anakku weh!

:PPP

Ummu Auni Afif said...

ada entry fasal ni http://dinaluzriq.blogspot.com/2009/05/jadikan-bidang-agama-juga-sebagai.html

ustaz hasrizal pun tulis nanti saya godek

knv said...

hari tu pak menakan dia usik.

alaaa... baru 30. ada 8 lagi kan? kan?

kahkahkahkah!

Mama Adib said...

kah kah kah, memang tercipta sejarah tu beb

wah kalau kena kat anak aku pun gelak guling2..

kita dulu2 dok main no sa sa jer kan.
skali anak ko tibai no 2 angka..

hmm ke salah budget ni, mama dia suka sangat angka banyak2 itu laa akmal bagi kat ko 2 angka muah muah muah


btw leh d perbaiki tu, ko kan leh kepung dia betul2 lepas ni ahak

MN said...

kak non..anak buah saya semua paper dapat 90++ except for one paper dapat 76. au dia dapat no. berapa???

27 nyah!!!!

budak skang ni dah tak mcm dulu. mungkin kak non boleh tgk individual score dia kot?

suealeen said...

budak sekarang ni ada je jawapannya nyah...
tak acilah dapat sket² ni..
kena banyak² nombor tu baru best!






adehhhhh!

knv said...

maadib,
ni tengah mengepung la ni :PPP sampai cikgu pun tanya. "apsal merosot banyak akmal faris nih? dia ni ada potensi.. bla..bla..bla.." aku angguk2 geleng2 aje hahahahha!


MN,
memang merosot jugak. dua A aje this time. tapi what you said is so true jugak. jatuh sikit je average memang kelaut la jawabnya kedudukan dalam kelas. dari top ten 'naik' top 30 hahahaahahahahah! takpelah. bagi chan sikit kat dia hahahah!


SA,
oh dia tak reti lagi menjawab lagu tu.. balik2 tanya jawab 'entah'... 'entah'! sabo ajelah!

auspicious_me said...

lepas nie sure anak ko dah bule ngalahkan omputeh sumer dalam kelas berkat bimbingan intensif ngko nanti. good luck.

mast@work said...

saya dulu pun tak merasa sangat no sa ni.. memanjang mesti 2 digit.. takpe kak non, yang penting semangat dia untuk terus belajar ada.. kalau dah patah semangat tu yg susah..

Nur said...

sis, x perlaaa..
nanti bila da sampai oversea, pandailaaa dia nanti. coz byk competition kt sekolah sana..

speaking nanti pung gerenti berhabuk punyer!

Topsy-Turvy Mum said...

ahkak...anto anak sekolah sini je ler...gi sekolah bawak lunch box ..exam pun tak dak apatah lagi homework..

rasa cam nak gi sekolah balik jer tgk diorg ni sekolah..

Topsy-Turvy Mum said...

oohh..

tambahan..akak nak gi obersea kan..
harus anak akak the best student kat sana...Good Luck! :)

Fid said...

oklah tu sekali sekala..bkn selalu kan abang kan???

mamaDhea said...

ala, takpe..

abang boleh! mama pon boleh!! :D

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger