Monday, July 13, 2009

perjuanganku baru bermula

ececececeh...

beriye-iye sungguh title!

okeh kiranya confirm la aku anak beranak akan ke birm bulan pose nanti.

iye, raya kat sana deknon! :D

tak sabar aku nak nangis pagi raya nanti hahahahahahahha!!

it was 10 years back since aku raya kat perantauan. should be ok kot. since dah beranak pinak bagai kan. tapi yang aku cuak ya amat kalau kena buat open house bagai. wehhh... aku masak untuk 2-3 orang okay la. kalu 20-30 orang? ish idak la teman.

so ketahuilah aku amat anxious sekarang.

adakah aku sudah bersedia untuk menjadi suri rumah sepenuh masa menjaga 4 orang anak2 tanpa pembantu? sudah tentu tidak! :P

well,

wish me luck.




26 comments:

iza said...

na, mesti YAKIN BOLEH!!

CY3.5 said...

bersedia atau tidak? ngee.. mak pun bakal sekapal k Ana oooii.. tang jaga anak 4 tu la walaupun tak sepenuh masa..(tapi mungkin jugakkk..)

Mama Adib said...

good luck nyah

kalau mak g buat lawatan ke sana ada pakej penginapan, makan minum FOC tak?? kah kah

mamaDhea said...

kak ana..

apekate praktis dulu seblm ke sana.. buat 'open house' dulu kat mesia nih.. boleh praktis camne nak masak utk 20-30org.. ekekeke..

jemput sya tau!

knv said...

za,
tak yakin pun kena buleh la jugak tak gitu? kahkahkahkah! :P


CY,
hang lain. hang superhero! yattaaaaaaaaaaaaa!!! :PPP


MA,
harus nyah. ko datang ajelah!! aku amik kat birm airport. :PP


sya,
tak koser teman. takpe masa tu baru je sampai sana kan so memang depa takleh demand la. takpun mak buat bodo ajelah hahahahah! :PPP

Ummu Auni Afif said...

wah ke sana yer? pergi berapa tahun nanti? ohh...i'm lost here :P

Ms Lola said...

Good luck!

Ealyie said...

ala kak non,
setakat 20-30 org tu apalah sgt kan..kan..
meh, jemput adinda mu ini yang jauh di mata.. ku sanggup redah hiway plus semata2 inginkan jamuan mu ittew kak wehh... ;)

::Umi Sufira:: said...

Betul kata Sha!Praktis dulu kat sini jemput kitaorang datang ni...;)Good luck Kak Non!:)

MN said...

good luck bebeh!

mast@work said...

wah2.. kak non, nanti kalau saya ke sana, leh le tumpang2 ye.. hahahaha..

Nur said...

gud luck sis!
jeles..nk g belajo obersea gak lah!!!

Mynie said...

yay :) bestnya.. have fun with the new challenges ;)

Marisa said...

yg tak tahan kak non dok fikir pasal open house raya... masa ni la nak tunjuk skill...

Marisa said...

yg tak tahan kak non dok fikir pasal open house raya... masa ni la nak tunjuk skill...

knv said...

aini,
setahun je. hihihi.. itu pun haru semacam hahahah!

ML.
TQ!!!! :P

ealyie,
akak jamu eskrem potong ajelah kat korang. bley?? :PP


US,
akak segan nak jumpak korang. akak kan pemalu!!!! :P


MN,
TQ bebehhh!!!! :PP


mast,
silakan. kecik tapak tangan tapak kaki ku tadahkan hahahahahahahahahahahah! kurang ajar betul aku nih! :PPP lalalalalalalalalal... (sila abaikan tengah weng nih!!)


nonie,
oh kalu ada kederat, pegilah cecepat dik oi. kang dah banyak baggage kang susah! :PP


mynie,
thanks. harus new challenges. dah sepuluh tahun keje nak kena switch to tak kerja. hahahahah :PP


marisa,
hish harus concern. kang sapa yang malu? mereka dan keluarga mereka jugak! :PPP

Fid said...

all the best to u

hakhakhakhak

mirah said...

a ah saya pun terasa nak pi belajar oversea jugak..heheh..
my auntie cakap rugi tak pergi ptd dulu sbb ada peluang sambung baljar oversea..

tp kalau dah rezeki, kat memana pun sama kan.. K ana lagi best sebab dapat pergi relax apa jaga anak..

knv said...

fid,
aminnnn!!!! :PP


mirah,
as long as with gomen, memang sentiasa ada probability untuk disponsor belajar. nanti2 ada la tu.

:D

Sayang.Ibu said...

KNV.. good luck... all d best 4 u... kak non boleh...yuhuuuu...!!!

knv said...

SI,
tq. yea dek non. buleh tak buleh pun, kena bagi buleh jugak! :PP

m-i-o said...

sy sebenarnya tengah excited memikiorkan entry2 knv yg akan datang. harusss ada entry ala2 pendidikan anak cemerlang gitu :P

kahkahkah!

ke aktiviti bersilat bersama anak2 atau yg seumpama dengannya :P

err, knv - bab open house tu satu hal. yg hari2 punye menu sarapan, lunch, tea time & dinner harus dibuat perancangan awal jugak tu. adoi. tetiba sy plak yg pening!

well, mmg perubahan 360 degrees la gamaknya :P

knv said...

mio,
ko buleh tak jgn saspenkan akak ngan jadual-jadual makan ko tu? seram sejuk tengkuk den ni ha!! rasanya masak lunch aje kot. yang lelain tu kalao lapo akan kuhulur aje cornflakes barang semangkuk. baguslah tu. kan makanan sihat tu? ahakss!

:PP

dah tak yah ko nak pening2. biau akak aje yang peningsss!

auspicious_me said...

woi...jgn lupe hapdate blog hari2 tau.

Myra Abdul Mutalib said...

Cepatnya dah nak pegi dah !!! Ingat pesanan ku... ambik rumah besar sket... keh keh

Myra Abdul Mutalib said...

Cepatnya dah nak pegi dah !!! Ingat pesanan ku... ambik rumah besar sket... keh keh

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger