Friday, July 17, 2009

double crossing

dalam busy-busy pun, aku harus jugak nak buat entry ni. Iye mak emo.

Padi tadi tiba-tiba aje aku diingatkan tentang satu cerita sedih yang telah berlaku kepada seorang insan yang pernah aku kenali.

Seorang suri rumah sepenuh masa. Menjaga 6 atau 7 orang anak kat rumah. Aku tak ingat sangat walaupun pernah pergi rumah dia satu masa dulu. Suaminya berniaga sendiri. Mula2 tu bisnes kecik2 aje. Makin lama makin maju. Rumah dari 4 bilik jadik 8 bilik. Kereta dari dua tiga beranak pinak ke lima enam bijik. Alhamdulillah. Rezeki melimpah ruah untuk kakak tu ngan anak2 dia. Masa aku jumpa dia dulu harus aku berangan bilalah laki aku nak kaya raya gitu. Muda dan kaya. Yes. So damn inviting!

And yes. You guessed it right. Lelaki dengan duit memang agak tak buleh bersama. Apparently he had an affair. And the last time I heard, he’s already married to the second wife. Dan sekarang ni dah ada anak 2 orang pun dengan isteri baru.

Aku tak pelik tang suami kakak tu kawin lagi satu. Cuma satu yang cukup menaikkan bulu roma aku, ialah siapa bini baru dia tu.

Yea. Tak lain tak bukan ialah pekerja dia sendiri. Kerani akaun company dia. Yang memang baik dengan kakak tu sejak dari mula2 kerja lagi. Ada kenduri kendara kat rumah mesti dia datang bertandang. WOW! Aku tak terkata. Can you just imagine it? Orang yang laki kita amik kerja, yang kenal baik dengan kita dan anak2 kita, akhirnya jadi isteri baru kepada suami kita??? Sorry but I seriously need to say this: WHAT A DOUBLE-CROSSING B*&#@!!

I mean. Kalau sungguhpun kau perlu kawin dengan laki orang, janganlah pilih untuk melukakan dan memusnahkan kehidupan orang yang kau kenal baik. Aku tak nak tau apa alasannya. Tapi untuk hal-hal seperti ini, please put your head first and your heart second. This is like having your best friend marrying your husband!!! How screwed is that?

How could you live with yourself? (Lupa nak habaq aku jugak kenal budak pompuan tu! So ini aku tujukan kat hang M**). Please don’t give me that ‘ini sudah jodoh’ crap. Aku tak kiralah. Aku tetap tak nak terima. How could you live with yourself???

Oh aku harap sangat kau dapat baca entry ni dan lepas tu sila pegi hantuk kepala kau kat dinding.

I hate you. Yes. I hate you.




18 comments:

mast@work said...

mak aih.. beremosi sungguh kak non hari ni..

takpe kak non.. what goes around comes around.. minah tu lupa Allah tu makbulkan doa yang teraniaya.. doakan yang baik2 aje untuk dia.. moga2 Allah bukakan pintu hati dia..

Myra Abdul Mutalib said...

Aku pun hate you walaupun haram aku tak kenai. Tak suka ! Tak suka !

Nak dengar cerita tak ? Hari tu my hubby ada bersembang dengan our mutual friend yg belum kawin lagi. She admitted that dia pernah ada affir dgn hubby orang pastu she broke it off sebab lelaki itu tak nak ceraikan bini dia. Aku dgn kelajuan superman terus rasa susah nak kawan dgn ini org.. Salah ke ? Tell me.

knv said...

ya allah mast! baiknya hang. akak memang emo la benda2 macam ni. errr.. malas nak doa kat dia. biar orang lain aje yang doakan hahahahahaha! sungguh evil aku nih!


myra, oh terima kasih pasai you pun tak suka. dahsyat pompuan you cite tu! i mean toksah la dok nak jaja kat orang pasal benda2 tu. haru!! as you said it "mengelarr" hahahahaha!

knv said...

oh myra, menjawab soklan. tak salah! tak salah. sila toksah kawan! hahahaah! :P

Topsy-Turvy Mum said...

berdiri bulu tengkok dan segala bulu baca kes camni...

tak suker..tak suker jugakk...

tak leh imagine btol ada pompuan camtu..eiiiii!!! $&&@# tetttt!!

iza said...

ko sangat emo hari ni...me understand the feeling...

::Umi Sufira:: said...

Alhamdulillah saya bersyukur ngan pendaptaan kami suami istri setakat ni sebabnya bila lelaki ni dah hidup senang lenang duit terlebih mulalah langkah panjang...tak ingat time kita sama2 susah nak membina kehidupan dulu...mak pun emo nih!:(

@Salwa said...

i agree this very2 much ::
"Lelaki dengan duit memang agak tak buleh bersama. "

and i have one aunty, terpaksa telan hempedu hidup2
suami bawa 2nd wife balik umah suka2 hati je
nak bercerai tak bolh sbb the only son of hers tanak tggal dgn my aunty kalu my aunty bercerai dgn suami dia

can u imagine how suffer my aunt is..?

Ealyie said...

Kak, aku pon nak tompang mencikk ngan itu feremfuan boleyyyy???
tak sukak! tak sukak! (wahh.. pewot boyot2 pun sibuk nak kepochi hokeh haku nieh...)

Kak,
ok tak doakan laki sengkek semata sbb penah kuar statement nak kawen lain kalo duit bykkkk????

knv said...

TTM, sungguh kan??


iza, which part? yang dirampas ke yang merampas? hahahahahhaha!


US, memang ditakdirkan sejak azali kot! :P


salwa, memang kena sabar ajelah. kat akhirat sok kita buat perhitungan :(


ealyie,
buleh kot??!! hahahahah.. ko jgn tanya akak memenda gini sebab tak tau nak jawab secara rasional. hahahah!

mamanoa said...

wah..ini macam org pun ader gak ek...ni namernyer xleh tgk org lain bahagia..
aper sal dengki sgt smpi nk amik laki org..aku cukup hangin kalu pompuan yg jnis amik laki org ni..

Zety Zin said...

huh. ai pun emo sama baca ini entri! tak suka jugak!

ye, kekadang tu dok pikir, biarlah income laki mak ala-ala mencukupi aje. asal bebas hutang sudah. kang kalo kaya sangat kang, ade je pompuan nak ngendeng. nyampah okeh. hinss... emo nih!

iza said...

hiks..of course la kat tempat akak tu..but as usual.. gunalah sentence "kalau dah jodoh"..apa kata kalau lelaki tu lepas ni gi kawin pulak dengan receptionist dia...abis la semua pekerja kat company dia tu a.k.a wifey dia jugekk..apa rasa yg bini second tuu..mmg hampeh..i always believe in karma..what goes around..come around..

knv said...

mamanoa,
oh ada deknon. malaysia bulehhh!!! :PP


zety,
itu adalah amat menakutkan yea...


iza,
actually aku harap pun camtu. of course kena amik kerani baru kan. aku harap laki tu kawin no 3 pulak ngan kerani baru tu. haaaaa... barulah bertemu isi dengan ruas tak gitu??

Myra Abdul Mutalib said...

Ana.. yes terima kasih kerana menyokong ku..

Aku tension sebab ada ka dia pi crita kat laki aku... Awat, dok bg hint ka yg hang tak kisah laki org ? Aku tak suka !!

Sayang.Ibu said...

i hate YOU tooo.. not you, kak non, but that 3rd person..sungguh jahatttt...ahhhh...ku pon emo membacanya

chilun @ cik pau @ bibimie said...

sis... sebenarnya dia kawen no 2 tu dengan izin isteri yang pertama atau tidak? mungkin jugak perkahwinan kedua tu untuk menjaga kepentingan syarikat. akak kata dia jaga akaun syarikat tu kan? huhuhu...

knv said...

myra,
oh aku sentiasa sokong hang jgn risau! :P


SI,
memang jahat! megatron pun tak jahat macam dia tau! :P

pau,
izin tak izin tu belakang kira la kan. kalau 1st wife tak izin pun kalau suami dah gatal dia kawin jugak. kepentingan syarikat?? kahkahkahkah! itu kena masuk slot akasia tv3 tu! :PP

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger