Friday, July 17, 2009

what i do for a living

(ini setelah di tag oleh mummylyna yang bergetah. dia kata kalu aku tak buat dia takmo kawan dah hahahahahha! iyolah deknon! :P)



wow!

sungguh deep title entry aku nih.

haruskah aku kupas satu persatu the defination 'living' tu? hahahaha... ala2 debat piala perdana menteri la pulok!

anyway.

hari-hari standard aku adalah dengan menggelumangkan diri dengan perkara-perkara dibawah ini.



dan ini



dan ini



dan ini




yea. sungguh tak sesuwei dengan jiwaku yang penuh feminin dan ayu jelita. apa kes ko nak turun naik longkang kak oii?? namun. terimalah hakikat. apa lagi yang sesuai untuk saya lakukan sebagai graduan mekanikal yang vogue berdebah? apalagi? apalagi?


kalau saya tak turun padang, maka saya akan berada didalam opis untuk mengajar mereka dan keluarga mereka tentang longkang-longkang mereka seperti ini.


BORRINGGGGGGG!!!


tetapi memandangkan saya vogue, maka setiap orang akan teruja juga akhirnya dan bertepuk2 tangan dengan meriah


clap clap clap! BRAVO KAKNON!!!


kahkahkahkahkah :P sungguh takdak kerja!


anyway, insyaallah takdak aral saya akan tinggalkan semua yang diatas untuk menjerumuskan diri secara mutlak sebagai ini pula


warrgggghhhhhh!!! tengok betapa voguenya akak deknon!!


eh eh eh.. silap. rasanya lebih kepada ini kot!


kahkahkahkahkahkah dahsyat sungguh hang!!!


ok ok baik saya berhenti disini sahaja sebelum jauuuuuuuuuuuuh tersasar dari tujuan asal.

this is what i do for a living. sekian terima kasih.

:P
:P

(ALL IMAGES ARE COURTESY OF GOOLE IMAGE)



33 comments:

Topsy-Turvy Mum said...

tak tahan gambar yg last tu Kak Non...wakaaka..

boleh ler gak cenggitu bila budak2 semua gi sekolah..

Diorg semua ngan Cik Abg dah balik, vogue balik cam Teri Hatcher tuu..

MLCB said...

Wah. Best. I nak vogue jugak!

(strugle nk komen ni tau)

suealeen said...

owhh... ini kerja akak ye.. seb baik drainage je.. cor sewerage? ke sekali harung jugak? hahahaha....

dun worry... saya memang dah masuk senarai DH. tu yang hujung paling kanan tu la saya.. wahahaha....

knv said...

TTM, takmo teri hatcher. cam demi moore pun cukuppppp... hahahahah!!


cikgetah,
mu kena dok dendiam aje tau. vogue itu saya punya sorang ajek! :PP


ciksue,
semua pukul rata. malas je nak upload gambau bebanyak hahahaha! amboii!! terus ngaku DH!! tak koser tau!

@Salwa said...

Wah kak Non
best benar entry nih
meletups!

knv said...

salwa,
kalo meletup kena belanja eskrem satu! :P

Ealyie said...

Kakkkkk...
ko ni ngape... ekekekek.. tak mungkin ko jadik yg last ittew sbb ko kan Vedevassss... muakakaka...

p/s: tapi kalo terjadik jugak, pada ku ko tetap VOGUE kak ;p

knv said...

ealyie... bak lagu headwind "segalanya mungkin" kahkahkahakhakah! oh vogue itu tetap milikku!! memang bedebah!!

isz_3707 said...

nape ko x tag org lain? :P

ni aku nak tanya, (aku xtau apa gambar last tu sbb aku xleh view) kat 2nd last punyer pic, ko yg mana? ngaaaaaaaahahahhahahhah

knv said...

cikisz,
rugi tul ko tak dapat view yang last tu! itu yang paling vogue la kira!

oh aku mana-mana pun buleh. potong kepala aku ni pastu lekat aje kat mana2 badan yang bertuah hahahahahah!

eh ekau tak habis masak ke weh?? :PPPP

~ As ~ said...

sungguh la gmbar bercerita..kah kah kah...

Erna said...

huahuahua....tang part paling akhir tu tak tahan...
mmg terkujat ber*k aku kalau knv jadik camtuh.. aku imagine nnt lepas beberapa tahun knv turun kapal torbang kat klia sure bertambah vogue ala-ala demi moore (plus sorong baby baru dlm stroller up to date dari negeri omputeh!)

MN said...

kak non....kak non! :D

knv said...

as, yea sungguhh!! :P


erna, sungguh tinggi angan2 mu ittew. tak tercapai tanganku. :PP


mn....mn....! :D

Ummu Auni Afif said...

aim to be vogue, as if kak non vogue :P:P

Sayang.Ibu said...

kahkahkahhhh..kak non.. sakit pewut ku gelak tawww...;p

HUda said...

kahkahkah... hang mmg akan merindui kelongkangan itu hahahahaha

knv said...

aini, dinasihatkan cariklah aim lain! hahahahaha! :PPP


SI, preknen ke tak? kalo peknen jgn gelak kuat2 kang terberanak lak kat situ kang! :PPP


ude, oh longkang itu adalah benda yang takkan akan kurindu! :PP

Ms Lola said...

Kah kah kah! Ngok ngek betullah! Org mati2 ingat Demi Moore. Sib baik, kuatkan semangat nak scroll ke bawah jugak

knv said...

ML,
kata desperate housewife! haruslah ghoper gitu!

kahkahkahkah! aku tengok pun tak tahan weh! keji sungguh ropenya!!!

:PPPPP

rizza said...

yeah tu betul gambar desprete hauswife tu kat gambar terakhir.... hehheeh....

mynie said...

mula2 ingatkan gambar2 longkang yg awal2 tu mmg gambar 'betul'.. rupa2nya ihsan google images jugak.. mmg kerja yg tak menyelerakan! but someone's got to do it..

knv said...

rizza, sungguh amatlah desperate!!!


mynie, oh yang longkang2 tu memang gambau betul tu dik oi! the first 4 photos. itulah tempat kerja saya :D
tak menyelerakan? tell me about it! fuhhh! dah 10 tahun dok buat keje ni. sabau ajelah! with this peole will know what i mean when i say:- i forbid my daughters amik engin later on hahahahah!

mamaDhea said...

kak, gigih sya online dr kelas ni.. lect. tgh ngajar, selambe bukak blog kak non yg vogehh nih..

semlm kat ofis nak buka blocked manjang.. ekekeke..

kak non oh kak non..! :P

Fid said...

kanda
hang memang serba serbi BOLEH
kalau buang ke laut jadi pulau
taruk atas darat jadik gunung!

knv said...

sya,
ko jgn buat kerja lagu tu. nanti kena sergah lak ngan lecturer kang. eh ni mesti bajet dok belakang2 masa kelas kan? alaa... macam orang tak tau! :PPP


fid,
hang lupa satu. aku rasa memang tak buleh la jadik suri rumah full time. seram sejuk ni hang tau dak!

mommysarah said...

takper2, ikut yang mcm TTM kata, bila anak2 n husband balik, terus transform Demi Moore semula. jangan transform transformers dah lah.

kah3x...kak non..kak non...

lawak hokeh

Nur said...

knv, i wish sy pung boleh tinggalkan mesin2 ittew!!!tp i think longkang2 tu will miss u lah!

knv said...

MS,
rasanya jadik transformer kot! kahkahkahkahkah... jadik vacuum pun ok! :PP


nonie,
hahaha.. insyaallah if you wish hard enough, one day it will come true! :PP

Marisa said...

nasib tak tertelan biji buah kana masa tgk gambar2 nih! lawak..lawak....

Marisa said...

nasib tak tertelan biji buah kana masa tgk gambar2 nih! lawak..lawak....

knv said...

marisa, jgn over. sila jgn cederakan diri anda selagi akak tak dapat crocs akak yea..

kahkahkahkah!

sadis tul aku!!

NeroEcha said...

Kahkahkahkahkah

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger