Wednesday, August 12, 2009

a must catch!

two thumbs up for this movie.

tentang hubungan anak dengan ibu bapa yang far from perfect.

moralnya at the end, bersyukur dengan apa yang kita ada. dan jangan percaya kalau ada orang yang muka sebijik macam mak kita tapi bermata butang dan cuba2 nak mengajak kita hidup dengan dia.

anak2 hangpa mesti suka!

:D

oh yea, Coraline is Dakota Fanning. dan mak dia tu si Teri Hatcher. sesuailah sebagai desperate housewife!





14 comments:

kamalia said...

kenapa teri hatcher posing camtu nampak cantik tp bila aku buat nampak macam tiang letrik yg baru lepas kena langgar..? tak paham tauuu!!!

p/s: hai knv!

knv said...

hi cik kamal!

oh hang kena berlakon dulu dalam cite Desperate Housewives tu baru ada aura!

:P

CY3.5 said...

adakah cite ni seram? nampak macam unsur2 panic room je.. heee..

knv said...

cy,
idaklah begitu seram. cuma maybe ada dark side sikit kot. tapi amat menarik tertarik da bomb gitu! ihiks! pi la tengok!

(ni sebenaunya tensen anak2 gue dok pulun tengok cite tu sampei nak hancur dvd!)

Zety Zin said...

saya rasa seram bila tengok mak yang bermata butang itu. boleh?

-saya yang penakut-

knv said...

zeti, agak seram kat situ. tapi pecayalah this is a brilliant movie!

:P

Erna said...

oh..ada nengok preview dia sebelum wayang monster ke apa ntah dulu..anak2 ku cam seram jerk hahaha

n.i. said...

hari tu masa tgk transformers ada tayangan gazzette citer ni... bebudak takut la... mak budak pun mcm ngeri je esp bila tgk mak dia bermata butang itew!!! huhuhu

raggedyanne said...

nak tengok! hari ada tgk 'behind the scenes' kat channel E! ish dah besar ye budak dakota tu

Ummu Auni Afif said...

buku dia way much scaryyyy! tidur terbayang2 ada tangan kejar kita
dlm movie tu at least ada budak laki tolong dia
dalam novel, NONE! i wonder how did coraline survive?
ingat lagi dlm buku, tangan the other mother tu berjalan tgh malam masa caroline tidur, cari kunci tu. coraline intip, bcoz tak boleh tidur.
the next day, she went to the well, tutip well tu dgn kain elok2, konon main tea party dgn doll dia. tangan tu kejar..kemudian dia letak kunci tu atas kain yg tutup well tu. bila tangan tu nampak, terus lari nak ambil kunci tu. terjatuh dalam perigi dgn kunci, and coraline terus tutup perigi tu dgn batu.

u should read the book.

Ummu Auni Afif said...

and yeah knv, now they have coraline the graphic novel. selling at RM 60++. i've always love reading neil gaiman's book. full of suspense.

mamadanish said...

knv..
Mcm menarik...kena baca sinopsis ni..kisah ibu dan anak ke..?

knv said...

erna, kalo budak2 seram hang aje pi tengok hahahaah! worth to watch! all of us dari start sampai habis terlopong semua hahahahah!

n.i,
ye agak creepy tang button eyes tu. tapi very entertaining! do watch it!


anne,
sungguh dah besar dan cantik anak dara tu. masa I AM SAM tu macam keciikkkk je lagi.


aini,
loorr ada buku ke? haram tak tau. nanti bila dah jadi DH buleh la tambah koleksi bacaan hahahahaha! graphic novel tu abenda? macam komik? my kids would love that!


MD,
memang menarik. if not for the kids then surely for us adults! pasal parents-daughter relation. yang nampak indah tu tak semestinya betul2 indah! :)

Ummu Auni Afif said...

ler kak ana weh, memang asalnya dari buku. saya baca buku tu dah lama beb, dah lama...i adore neil gaiman :P. hoorahs! saya baru baca buku neil gaiman, m is for magic, creepy stuff.

you know stardust movie? tu diadaptasi (cewah guna BM tinggi la) dari buku neil gaiman la. cuba google tang mamat tu, confirm jumpa

yup, graphic novel tu mcm komik da....kat borders ada, mahal gila!

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger