Thursday, September 10, 2009

sempat lagi

pegi jugak la itu inteview jawatan tersohor abad ini :P

kesimpulannya?

huh! pada aku, agak over-rated la reputationnya. not the job itself, tapinya interview itu sendiri.

mungkin panel yang aku dapat tu memang sempoi kot. jadi 90% of it hanya berkisaran resume aku. lagi satu aku rasa pasal aku dah lama gileee kerja dan depa macam tak boleh nak comprehend pasai apa aku attend interview tu.

satu soalan yang aku tak reti nak jawab ialah:-

"if we reject you today, would you come back?"

apakah?

mesti depa dok refer pada mereka2 yang dah berkali-kali-kali go through the stages. oh tidakkkkkkkk!!

apa2pun. kalau ada rezeki aku. maka adalah.

kalau tak ada pun. aku tau mengapa sebabnya.

muahahahahahah!

(serius tak berbaloi dengan preparation 'nak rak' aku dua tiga hari ni)

kepada yang masih ingin mencuba. cuba jgn tak cuba. umur maximum ialah 54 tahun untuk jawatan itu.

sekian. now ni lapaaaannngggg pala hotak aku nak fly nih.




18 comments:

CY3.5 said...

mati² eh, idup² ingat interview tu esok.. weeee.. mmg lapang kepala, ye dak..

/kepingin kad raya dari birm :P

Fid said...

KNV
so???
english erk???

kaezrin said...

mmg pun...

so all the best on your new expidition..tak sabo nk tunggu org update dr birmingham nih...

Sayang.Ibu said...

selamat terbang kak... jgn lupa update blog yerrr...

ar.nie said...

Akak tergolong dalam kumpulan orang yg "over-qualified" kot! Tue pasal diorang berbahasa-basi tue, xnak cakap direct. Ekekeke. Takpe kak, kalau dah rezeki, tak ke mana.

Selamat terbang ke Birm!
Syoknya!!! ;)

Mama Adib said...

sebab apa sebab apa

depa rasa gaji hang lagi tinggi dari depa leh offer ke ha ha

aku malas nak apply gomen pasai tau mesti depa tanya awat skrg baru nak apply ;-)

Marisa said...

selamat berangkat ke UK!

eZa said...

mm itu hari sy x pegi pun exam, ni dtg lg surat soh kompem nak attend exam ke tidak. gitu la pulak kekdahnya... :P

all the best kak non! :)

Ummu Auni Afif said...

bila keluar result?

Nur said...

kak non, semoga berjaya menjadi ptd tersohor abad ini..kot2 balik
jer dr birm teruih dapek gomen..x ke heaven namanya tu??

nelcyndana said...

KNV, actually diorg nak tengok character...

i'm confuse, selalunya panggilan kerja dlmasa 1 bln dari tarikh interview... kalau dapat... ?

knv said...

yan, kad raya? lupokan yo lah! tak koser den! tapi kalo setakat kad cyber bebila pun buleehhhhh :P pagi tadi daaa...


fid, oh memang 99% in english. macam borak2 ngan boss2 aku je hahahahah! (semua boss aku tak reti melayu. hampeh!)


kaezrin, mekaseyy! first update tentulah gambar2 rumah baruku (yang agak tak berapa baru tu hahahahah!)


SI, akak tak terbang. kapal terbang yang terbang. ahakss! :P

arnie, entah lah. tapi yang pasti sebelum keluar bilik tu akak selamba je tanya "so ni saya dapat ke tidak kerja ptd nih?" kahkahkahkahkah! ha hamik ko!

MA, oh tang gaji tu sudah tentulah akan potong banyak. aku sanggupkan aje. hahahahah! lantak pi lah. yang penting aku dah coba!

marisa, thanks dik! :D

eza, hah habis tu? hang nak pi ke tidak? pegi jgn tak pegi.

aini, lepas raya. yang itu masuk episod lain la pulak hahahahah!

noni, memang heavan gitu. gitulah plan asalnya. kalo tak kena gaya harus kena balik kompeni lama tu! oh nooo!!!

nelcy, kalau dapat... haaaa.... itu akan diterangkan diruangan yang berlainan hahahahha.. tak koser nak explain sini.

zailamohamad said...

huhuhuhu...Zaila pon at first dah rasa give up sangat pasal tak dapat itu kerja tapi sekarang semangat balik pasai nak kejar umur ni..kang tua2 sangat tak lakulah plak;p

MN said...

oh dah pegi dah??? bravo kak non.

oh, selamat jalan yer?

liadevega said...

ana,
aku nak ikut pi birm...nak rasa jacket potato macam myra dok cerita tu..huhuh

aku doakan hang dapat sama2 menggomenkan diri macam aku....best wo!

Ms Lola said...

silap2, kak non yg interview interviewer tu

m-i-o said...

kahkahkah! guling2 sy dengar jawapan ML. memang kelassss...sama macam apa yg sy fikirkan.

tp dapat dirasakan KNV bakal semput jadi PTD kang. bukan semput sebab penat keje. mungkin semput tgk gaya keje org lain :P

anyway, semoga dapat membawa bahtera perubahan:)

slmt menghirup udara luar juga lah ya. uiiii, bestnya dapat pegi oversea.

someeeeewheereeee over the rainbow...skies are blueeeeee.

owh, tak sah kalo tak menyanyi kat blog ni la. sungguh mesra alam!

knv said...

zaila, oh semoga tabah nak menghadapi tiga cabaran itu sekali lagi hahahah! good luck! mana tau nanti satu jabatan pulak! hahahahahaha!

MN, takde apa nak dibravokan deknon. biasa-biasa aje. dan bosan. hahahahaha!

ciklia, kalo setakat jacket potato tu, baik hang suruh myra je buat hahaha. tapi nanti aku makankan untuk hang apple crumble yang mabeles tu weh! aku kan nak pi hi-tea ngan queen elizabeth II!

lola, kadang2 iye jugak. daripada depa tercangak2 baik mak tanya apa2 yang patut hahahhahaha.. (err.. yang empunya diri pun banyak gak la cangaknya!)

mio, wah! hidup lagi hang? kahkahkahkahkah! apa cerita diam membisu seribu bahasa? hahahahaha.. entahlah. tak koser nak pikir dah. result lepas raya. korang tunggu ajelah akak hapdate dapat ke tak. semput tu boleh tahan lagi. cuma takut takleh tahan nak hamput depa yang terhegeh-hegeh tu. nak2 boss. warhhahahaha! harus aku tak naik pangkat sampei kesudah!

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger