Friday, October 9, 2009

makan lagi

sementelahan kena masak, maka haruslah amik gambau kan? hahahahhaaha... bosan gilos! tapi memandangkan aku dah susah2 download ni maka tempek ajelah ek?


pear ni aku tak masak pun. beli kedai je hahahahahah. anyway memang dah berkurun aku carik menatang ni kat malaysia. haram tak jumpa. satu peket tu satu pound lebih. haruslah dok ngulang beli. lembut ya rabbi. bila gigit tu keluar juice dia. lembut dan juicy. aku sukaaaa!



ni sambal ikan bilis buat stok. tak kuasa nak buat sambal tiap2 hari!



roti jala yang aku bawak pi school budak2. nasib baik bawak acuan dari malaysia. batak depa dok tengok roti jala tu. gamaknya heran tak tau gimana nak buat jadik cam jala tu hahahahah!



meehoon. ropenya out. tapi yang penting habis. sebekas tu untuk sarapan anak2 aku.

Posted by Picasa

penkek buh pisang lenyek. sodap jugak!


tak sedap pun. hahahahaha.. belasah ajelah! janji dapat lepas gian. heran tul aku. padahal kat malaysia takdepun nak makan karipap hahahahah! tiba kat sini je jadik ngada-ngada pulak!




17 comments:

Marisa said...

huhuuu... kelihatan sungguh sodap pear tu...
wah2.... dah jadi SAHM tersohor nampak... siap menjala tu... saya cukup suka roti jala cicah kari ayam

Fid said...

gilo ke hapa!
memang ginilah gamaknya ropanya kalau puan puan menejer jadi tukang masak! meriah ngan...meleh ayaq lioq aku nengok! mencik!
hang balik sini semula sila inbite aku pi mkn yg hang masak....

Zuhaini said...

wah.. menariknya pear tu.. :)

wah.. habis licin meehoon tu! hebat! :) sure sedap!

Ummu Auni Afif said...

dahsyat dahsyat. tapi mmg dah agak, kak non akan jadi SAHM yang tunjuk gambar2 makanan lepas ni, haha

Ealyie said...

ciss.. asyik2 tunjuk ngambo je kak non??? buat aku terliur jegh ko ni ahhh..

p/s: aku mmg meliur je kejenya ;p

kaezrin said...

pear tuh tak tahan okehh...sedap giller nampaknyaaa

auspicious_me said...

wei cik ana...

pos kat aku buleh pear tue.

liadevega said...

huih...ranking aku dah naik no. 4 la..ni kena komen lagiks ni...hehe..gila kuasa mengomen...

awat org pi obersea dari malas/tak pernah masak terus jadi terer? dok surf myresepi.com je kot kerjanya? btw, jeles dan terliuq okeh!

synew15 said...

yuhuuuuuuuu...
1st of all... diowang kat sinih smer kim salam kat ko...
menariks sungguhs ko nyer roti jala tuh... harus mat saleh2 tuh heran mcmne jaring2 tuh bley jadik..kuikuikui....
so da stat menulis ker? John konfiden ckp ko bz nak menulis... dalam ati aku.. ya ya..menulis blog... hehehehe....

CY3.5 said...

k Ana,
resepi roti jalan please.. kekeke..

tu, gambar karipap tu.. apa barang simpan kat localhost..

knv said...

marisa, pear tu memang sedap nak mampus. hahahahahaha over sungguh! eh tapi memang akak tak penah jumpa pun kat malaysia dulu. masa kat aussie dulu penah. hang amik bau dari internet yo lah!:P

fid, tak yah la leleh weh! aku hentam keromo je. langsung takdak piawaian. alaaa.. yang makan pun memang tak reti nak komplen. dah sah2 la anak2 ngan laki aku je.. hahahahah! wajib makan la sedap ka tak sedap ka :P

zuhaini, dalam banyak2 gambo kat atas, pear tu je yg betoi2 sedap hahahaha! again sedap tak sedap bantai aje bila dah lapar tu :P

aini, apa nak kata. sesuai la dengan penukaran career sekarang ni hahahaha!

ealyie, udah2lah liur tu weh! hang lupa ka azam lepas raya ni? sila kuatkan semangat! :P

kaezrin, sumpah sedap nak mampus! hahahahah.. kalo korang dekat harus jugak ku sedekah barang selori dua hahahahaha!

bent, pos laut 2 bulan. dalam 2 bulan tu dah jadik ulat kot pear aku :P

lia, lecturer memang keja dia mengomen je tak gitu kahkahkahkah! kalo hang naik no. satu aku sedekah fridge magnet satu :P cissssss! ko jgn tuduh aku tak pernah masak tau! sapa cakap? sapa? sapa? tapi aku masak memang tak koser nak tengok resipi. aku main lantak aje weh. asal ada rasa, ada bau. rupa out pun aku ok je hahahahah!

yani!!!!!!!! hidup lagi ko yea? hahahhahahah! oh aku sungguh tak rindukan itu opis. tak koser nak merisik kabar hahahahahah! korang sihat ke weh? bagitau kat john aku happy gile kat sini tau hahahahahah! gile riak! :P

yan, sampei ke birm hang mintak resepi roti jala? hahahahah! melampau tuhh! memang musykil la pasai apa gambar bawah tu jadik lagu tu.

MN said...

budak2 omputeh tu sure pelik jer tgk bekal anak2 kak non?

'What is that?"

depa tanya dak gitu?

liadevega said...

sabaq ana... Jgn emo...aku buat general statement je bukan kata kat hang....aku tau hang mmg engineer dapoq dulu kan? Kan? Kan?

liadevega said...
This comment has been removed by the author.
HUda said...

uish kagumla siap buat roti jala tu hehe.. syabas syabaas hahaha

knv said...

MN, iye memang. bukan mat salleh je. mak2 arab pun heran dok tengok roti jala tu. dok cakap "you are a marvellous cook!" kahkahkahkahkahkahkah! nak aje aku sedekah acuan roti jala tu :P

ude, hang ko tak tau aku punya culineri skill semua dah keluaq hahahahahahah!

m-i-o said...

wow, semakin lama semakin maju skil sahm ni :P

tak sangka, tak sangka. berbulan2 sy baca blog ni, tak pernah sekali pun cite pasal dapur ka, resepi ka. tup-tap, terussssss berlambak acara masakan :P

tabik spring la! :)

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger