Thursday, March 25, 2010

my darling you

actuallynya aku telah di-tagged oleh Ayu Hashim, Cikgu Intan dan CikYanSegaraga untuk menerima anugerah tersohor Beautiful Blogger Award. eh ye ke? :P apa2pun mekasih la kalian semua. tapi hari ni aku taknak buat tag BBA tu. aku nak mereka tag baru pulak. buleh gitu? :P tak bulehpun silalah bulehkan jugak yea?

aku terbaca tag ni masa blog-hopping kat blog Liyana yang nun jauh di Stockholm. Dia kata dia rindu kat suami dia di Malaysia. Syahdu betoi aku. Memang mencabar suami dok jauh beribu batu kan? sabarlah dik. insyaallah akan berbaloi2 pengorbanan hang tu. :D

okeh aku rasa tag ini amat perfect untuk aku. aku memang amat jarang bercerita pasal lelaki itu dalam blog ni. boleh kira sebelah tangan kot. kalau ada sesiapa yang tertanya2; ni aku nak confirm yang lelaki itu memang wujud dalam hidup aku. bukan hanya di belakang tabir. but then again, some things are just too private to be shared with other people. even with the people u love! :)

jadi aku rasa teruja untuk buat tag ini, antara lain untuk bercerita lebih tentang lelaki itu. so my darling, this is for you.

(ehemmm.. termasuk mode jiwang lak :P)

First time jumpa with your hubby bila dan kat mana?
Sesapa yang mengikuti kisah cinta aku satu ketika dulu, lelaki itu adalah Mamat C; yang membuatkan hidup aku porak peranda lebih kurang 13 tahun lepas. hahaahhahaha! the place was Maktab S*ains M*ara, Trolak. Aku kenal dia seawal 1994. masa tu kami sama2 buat foundation course untuk ke Australia.

Love at first sight?
tidak sekali2. :P meluat at first sight, iye kot? hahahhaha mental betul!. aku meluat pasal dia selalu ejek aku gemuk. padahal masa tu aku punyalah cun! apa barang buaya darat dikatakan gemuk? tak sesuai tau! maka lelaki itu memang terus disenarai-pendekkan dalam list 'manusia2 keji sejagat'. banyak kali tengok muka dia kat kelas, dan-dan tu jugak aku rasa nak bagi penampar jepun barang sedas dua. kahkahkahkah! brutal ko! tapi hujung2 nak habis course tu, tiba2 terasa dia sungguh menawan kalbu. pastu kan... pastu kan.. muka dia ada parut2 jerawat yang kecik2 tu kan... aku sukaaaaaa sangatttttt.. macam manisss je gitu. kahkahkahkahkah sabau ajelah. pendek cerita, ada kedamaian dalam lelaki itu yang amat menyentuh hatiku.

Who is he when the first time u met him?
oh dia bukanlah sesapa masa aku kenal dia tu. itu juga antara perkara yang memikat hati. until now, he is one of the most down to earth people yang aku kenal. masa kat trolak tu, dia antara mat2 motor yang usung motor racing besar tu kehulu kehilir. agak poplar la. tapi akak tak heran pun. honestly sepanjang berdating aku tak pernah pun naik motor besar dia yang glamer tu. aktiviti yang kami lakukan bersama hanyalah main tenis, berkayak kat kolam ikan dalam panas terik sampai hitam legam aku dibuatnya, dan makan kfc di pekan bidor. hampeh kan? apa nak buat. kata dok hujung alam muahahhaha!

How long it takes for him to ask you out for a date?
ini aku tak ingat sangat la. pasal kami kan satu course. maka selalulah keluar ramai2 gitu pi outing. aku serious tak ingat tapi memang sokmo gi keluar makan la. in between tu dia selalu datang kat aku dan tanya "aku nak suka kau, boleh tak?" hihihihihi... jangan la tanya gitu! blushing ai tawww! ai tak biasalah! :P

1st place dating di..
mampus aku tak ingat. ya allah teruk ke aku? hahahhahah! my only defense, we started off as friends so aku sendiri blur when was it that we stopped being friends and started being couples. tapi aku yakin, kalau aku tanya lelaki itu pun, harus dia pun harammm tak ingat! muahahahahah! :))

How he proposed?
memang takde official proposal pun. old school eh? but he is just that type. and i accepted that. towards the end of the years we both know that we were meant for each other. no dramatic scenes whatsoever. as usual bertunang. lepas setahun kahwin.

Special date with your hubby?..
2 September 2000 - akad nikah (yes this september marks 10 years of sweat and tears! :P)

Changes that he asked you to do??..
oh ho ho ho ho ho! both of us changed A LOT in the last 10 years. unbelievable! kalau aku tulis satu persatu harus tak sesuai! :P

What about him that you love so much?.
Bekas jerawat kat muka tu. sweeetttt sgt muahahhaha. i don't wish that to change. dan aman. lelaki itu memang seorang yang aman. so i guess it balanced me out; aku yang asal amat havoc dan loud. and determined. lelaki itu sesungguhnya kurang bercakap. tapi dia buat. he's more the maker than the talker. again terbalik ngan aku muahahhahah! and we have the same tendency towards our spiritual journey, which one of the most important things i guess. and i love seeing him with the kids. and i love the fact that he can still make me laugh despite all the sweat and tears throughout the years. it could be the same stupid old jokes from 10 years ago. but somehow it's still relevant. i still laugh my heart out. like when first i met him. :D

What is about him that you wish he would change?
actually banyak. hahahhahaha! but compromised we did. it's not all bed and roses though. i'm fairly happy now. :)

You will lose your mind n crack your head when he?..
bila dia rasa dia betul padahal langsung tak betul! hahahhahaahaha! tapi kang aku tak sampai hati lak nak cakap yang sebenar. :P suka hati hang lah labuuu...

You will smile thru your eyes for the whole day when he?..
Make that stupid silly jokes yang aku selalu hina "lawak ulu kinta sungguh!" kahkahkahkah! kecikkkkk hati orang ulu kinta hahahhahahah. sorry yea mak? :P

Complete below sentences "my love towards my hubby is as big as.."...
oh i don't know how big. but let me tell u darling. i'm still in love with u. more now than ever! semoga panjanglah jodoh kita dunia dan akhirat. (err... sila ampunkan dulu dosa2 saya tiap2 hari ek? mekasihhh :P)




21 comments:

Fid said...

1994 aku baru nak pmr
2000 aku baru nak masuk 2nd year

hang jiwnag gak noo kahkah
awat kita suka pi keluar mkn kat kfc??sebab kfc ada econ??sebab kita mampu kfc saja??

knv said...

hahaha! sila jgn ingatkan betapa tuanya aku hahahah!

eh hang baru tau ke aku jiwang karat? kot tak takleh jadi buaya tau hahahah! dahhh.. kfc aje yang terdekat ngan trolak tu nak buat camno? takkan aku pi sampai kl kot? :P

Sayang.Ibu said...

e'ehhh kak non... baca n3 jiwang kak non nih, buat saya teringat si dia saya pulak... iskkkk...

knv said...

sabaq la intan. lama lagi ke nak balik tu?

Liyana said...

Akak, TQ sebab sudi tag diri sendiri..hehe!Tak tau nak tag siapa lagi. Saya pun jarang tulis pasal hubby & letak gambar dia. But of course he means the world to me.

knv said...

hahaha liyana, tag diri sendiri tu perkara biasa untuk akak hahahha :))

of course.. of course.. bak kata iklan pensonic dulu 'barangan yang baik tak perlukan kata2 indah'..

deep down we knew :D

DNNA said...

Waduhhhh ...

Sungguh ikhlas dari hati entry ini kaknon ...

Tersentuh jiwaku ini ...

Siapakah yang bakal menyambung perjuangan menulis tag ini???

Err, errr ... Saya cadangkan diri saya sendiri ...

Bole????

Kah kah kah kah kah kah kah ...

Mynie said...

sweet :)

TopsyTurvy Mum said...

Tak aci Kak Non..

haku nikah Mei 2000(baru habis final year project)...

anak baru 3 :)

haku pun kena tag yg ni...tapi cam segan la nak jawap hahaha

iza said...

na, tiba2 aku teringat ni.. "aku nak jugak kat dia jugakk...for whatever it takes"...masa tu i was like...huish minah ni...hehehe..

Puan Hanis said...

n3 yg membuatkan saya tersengih-sengih di pagi jumaat ni.

Lawak but ikhlas gitewww ;)

CiKaYu said...

1994 saya ting. 4, 2000 baru start keje....so loving....
senyum sorang2 baca n3 ni..

Ms Lola said...

Arina, hawat tinggi sgt handle scooter ko tu nak? Ni scooter Mama ko ke sbnrnya?

Azlina Yahya said...

beb...selalu aku maleh nak ngomen. entry ko nie...baca sesenyap ajer...

anyway...kem salam kat 'lelaki itu'....

knv said...

DNNA,
saya cadangkan cadangan ditutup hahahahah! buatlah! buatlah! buleh akak skodeng blog hang nanti. sekali sekala layan jiwang ni memang best! hahaha!

mynie, :D

TTM, awat hang segan? pi lah buat. sumpah akak tak gelak kat hang hahahahha ... opps! :P

iza, ish bila pulak aku libatkan ko dalam hal kebuayaan aku dulu tu? bila? bila? aku tak ingat langsung weh!

pn hanis. mekasihhh. saya sokmo ikhlas... tapi jauh je.. hahahaha :D

cikayu, akak 1999 baru keje je. tapi gatai nak kawin takleh tulon. tu pasal setahun kerja dah kawin hihiihihihi :)

lola, scooter tu aje ko nampak ek? tak relevant langsung ngan entry tawww :P

bent, buleh la kim salam. tapi kang jenuh aku nak tunjuk gambar hang kat fb kang hahahah!.. eh dulu2 memang aku dah tunjuk pun. yang gambar cantik ko masa hot air balloon festival tu :P

Mama Adib said...

lelaki mu itu amat ganteng

Ms Lola said...

tak, nak tgk muka arina, sekali kena blok dgn handle tu...

mama | sarah | syimir said...

mmmg cinta brutal la KNV ni...suka suka...

Sayang.Ibu said...

lama lagik kak... nasib baik bulan dpn, nasib x baik, bulan lagi depan...no fix date

iza said...

ana, aku dah agak mesti kau lupa..remember you pay me a visit when i was in 8th college , UM.. before kau pegi aussie rasanya...we had this conversation dalam bas masa nak pegi central market.. :)).. whatever it is..he's worth fighting for...:)

knv said...

madib, ganteng ke gantung? hahahahah! :P

lola ish cam takdak gambau lain lak nak nengok! :P

MSS, dah tertulis di azali deknon! :P

SI, sabarrrrrrr. kira hang senasib la ngan MN gitu kan?

iza, a'ah sumpah aku tak ingat. yg aku ingat pegi tengok ko ngan bib masa tu kan? hihihi.. sampai ke sudah pun dok fighting lagi hahahah!

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger