Thursday, March 11, 2010

quizzzz!

Ni memang soalan cepu emas. Pemenangnya akan dapat sesuatu dari sini:-

HARRODS

Ok, masa aku interview hari tu, antara soalan2 yang aku kena jawab ialah:-

"What's your greatest achievement so far? It doesn't have to be work-related."

Soalannya:

Apakah jawapan aku?

Clue: Jawapannya ada dalam entry2 aku yang lepas lepas lepas. Pandai2lah korang nak korek dan telek dan buat kesimpulan. Jawapan yang terpantas dan terbetul akan dapat hadiah di atas. Tapi kena tunggu aku balik la yea? :P

Bring it on, peeps! Sebarang soklan dialu2kan hihihihi :D

32 comments:

isz_3707 said...

being temporary SAHM? :P

Leeds Al-Malique said...

membreastfeed Arina sepenuhnya :)

Sayang.Ibu said...

being a mother???... kalo tanya kat saya,tulah jawapannya (dalam hati)

Fid said...

memasak setiap kali meal..bangun pagi buat bekalan anak

mast@work said...

being able to wake up early in the morning, cook and prepare everything for the kids, finish all chores and yet, manage to lose weight and look fabulous..

woot woot!

mirah said...

being able to be a temporary housewife? hihi

Marisa said...

being a SAHM in UK.... cook meals and doing house chores plus raising 3 girls & 1 boy.... so exciting kan? bila lg nak dpt peluang mcm ni... betoi dak?

m-i-o said...

breastfeed arina!

(tp dh ada jawapan di atas)

takpe, sy godek jawapan lain. hahaha!

Mama Adib said...

ku rasa jawapan mast tepat dan padat

agak2 ku copy paste ayat mast aci tak???

Mynie said...

to raise your 4 kids to be who they are now? :)

TopsyTurvy Mum said...

dah kuruihhh!! yay!!

Nur said...

dpt dok kt oversea!!

knv said...

korang, iye jugak semua2 tu. tapinya something is missing. adakah berminat nak cuba lagi? :P

mast@work said...

mamaadib, sila.. tapi kalau hadiah kak non dapat takkan nak kerat dua kot.. ahahahaha..

ala kak non, ape lagi ek?

kasi hint juga

knv said...

oklah jawapan betul sesapa pun dapat hadiah. sebab macam susah je pulak hahahahah!

hintnya, it revolves around some of the things kat atas ni, tapinya ada satu missing key point.

selamat mencoba. :D

rizza said...

mencari kekuatan diri sendiri disamping menjadi ibu yg bahagia dok obesi membesar kan anak 4 org depan mata, dapat mencungkil bakat2 memasak yg terpendam serta berusaha jadik macam demi moore...

hehhehe

m-i-o said...

errr. errr. adakah ada kaitan dengan siri2 the lost?

m-i-o said...

hmmm. menjadi buaya darat malaya?

kahkahkah!

*kompen kena lempang dgn knv ni kang :P

m-i-o said...

errr. sebab boleh survive without your parents/ your maid?

hihihi. semakin lama jawapanku semakin merapu. tapi takpe, ada markah lebih utk daya usaha kan kak non?

kahkahkah! :P

m-i-o said...

menulis surat kepada JFK. pencapaian terbesar tu! mana ada orang berani buat :P

ala knv - hints tu tak cukup lah...sila beri jarak masa - cthnya macam tahun bilakah perkara itu berlaku?

eceh.

Leeds Al-Malique said...

mengepam susu dan membawak balik stok susu untuk arina walaupun pi outstation ke oversea. hihi

knv said...

ya allah korang so closeeeee! camna lagik aku nak kasik hint ni weh.. hmm

knv said...

mio buaya darat tu bukan achievement muahahahah!

bila sebab tahun bila confirm la korang buleh agak kan hahahaha!

m-i-o said...

ya Allah knv, yg mana satu yang so closeeeeee tu?

hahaha!

m-i-o said...

errr...melahirkan arina? because at first you thought it was an unwanted pregnancy? but then it totally change your life?

adakah itu?

m-i-o said...

atau...atau...adakah ketika knv mengheret the girls from kl to birm all bu yourself?

knv said...

ok.. ok..

clue terakhir:-

it's about all the 4 kids.

aku hanya cakap satu ayat sahaja. kurang dari sepuluh patah perkataan.

Leeds Al-Malique said...

meningkatkan aktiviti fizikal 100% berbanding masa kerja dulu...

cW said...

menjadi SAHM dengan penuh sabar

Mama Adib said...

ko jawab dlm omputih, ku bagi jawapan dlm melayu aaa ala-ala translate

"Melihat Anak-anak membesar dengan penuh kasih sayang yang mana masing-masing mempunyai keupayaan dan kebolehan tersendiri"


fuuuuuuh MENANG la aku

Mama Adib said...

Percubaan kedua untuk hari ini memandangkan mak memang takde keja

Being full time housewife raise my kids to be how they are

Sayang.Ibu said...

MA.. ayat ko lebih 10 perkataan, kak non kata kurang dari 10 perkataan..ahahhaaa...

eh mio.. apsal ko teka byk2 nihhh.. pening kak non taww.. hahahaaaaa

err.. kak non, jwpn saya tetap sama.. "BEING A MOTHER/SAHM"
kurang dari 10 kan kak non kannn.. :P

 

Casa Arina © 2009 ::Casa Arina:: | Designed by: Juazlan | Powered by: Blogger